אני מכירה interference כהתאבכות ו-diffraction כהשתברות. אני טועה? אגב, אתר האקדמיה טוען ש-diffraction זה עקיפה וש-x-ray diffraction זה עקיפת קרני איקס/רנטגן.
interference= התאבכות (מה שקורה כאשר גלים 'מתלבשים' זה על זה, כך שעוצמת הגל תלויה במיקום), diffraction= עקיפה (כאשר גל עובר דרך סדק, תופעות של התאבכות יוצרות דגם של פסים על המסך שממול). השתברות זה refraction.
הפעם אחרונה שעשיתי ניסוי בהתאבכות היתה לפני כל-כך הרבה שנים... רשמתי את המונח העברי מבלי לרענן את זכרוני. בשביל מה יש פורום?
ניתוח תמונת הפסים על על המסך מאפשר לקבוע את מבנה החומר דרכו עברו קרני ה-X (בעוקפם את אטומי החומר הנבדק). ולעניין הספר שבתרגום: "..בדיקת התאבכות קרני-X"
לע"ד, זה מיקרוסקופיית אלקטרונים, ולא מיקרוסקופיה אלקטרונית. זו תצפית שמבוססת על קרן אלקטרונים (להבדיל מקרן אור), ואין הכוונה למיקרוסקופ שהוא לעצמו אלקטרוני (כאלה יש גם מיקרוסקופי אור). אבל זו טעות שגורה, אז אני לא יודעת.
אני נעזרת המון באתר האקדמיה ודווקא במונחים אלו, משום מה, לא נעזרתי. אבל אני יודעת שגם ככה הייתי חוזרת אליכם כדי לברר אם המונחים מובנים. שוב תודה רבה.
למרות זאת, יש לי בעיה עם הזכוכית מכסה כי לא מדובר להבנתי במשהו שמכסה ולהלן המשפט: I'll spread all of it (bags of dirt) out on watch glasses, dry it good, then sieve it to separate the particles תודה מראש