שמות מעבדות

ללה3

New member
שמות מעבדות ../images/Emo115.gif

שני פתולוגים מדברים ביניהם: you can send some of this xxx off to Bode Laboratories for mito or even let them try STR לא מצאתי הסבר ל- Bode Laboratories, mito או STR. והשאלה היא האם אפשר להשאיר מעבדות Bode (לפי האות הגדולה הסקתי שזה שם), מיטו ו-STR (כמו MRI)?

טרסיוס

New member
אלה בדיקות DNA

אחת של DNA מיטוכונדריאלי (Mito) והשנייה של רצפים חוזרים ב-DNA. אלה בדיקות שנעשות במעבדות Bode. יש המון אינפורמציה על זה באינטרנט.

ללה3

New member
ובעברית?

אני לא מתרגמת ואין לי מושג מה זה אומר בעברית. המתרגמת השאירה בטקסט "מיטו" וSTR ואני בודקת אחריה. לכן הפניתי אליכם שתי שאלות: 1. מה זה. 2. האם לדעתכם להשאיר את זה בראשי תיבות ללא פירוש. ותודה על ההשקעה בחיפוש.

ללה3

New member
תודה, תודה והתקרצצות

להשאיר או להסביר? SEM - scanning electron microscopy XRD - x-ray diffraction מה עדיף: מיטוכונדריוני או מיטוכונדריאלי ושוב, הרבה תודה

ללה3

New member
אה, שכחתי עוד משהו

watch glass - אני יודעת מה זה, אבל ברח לי השם בעברית ולא מצאתי במילונים. צלחת פיטרי אולי?

טליה37

New member
זו לא צלחת פטרי

בצלחת פטרי מגדלים. הזכוכית שמדובר בה אצלך זו זכיכית שמכסה דגימה (למשל דגימת דם) ואז ניתן להסתכל בדגימה במיקרוסקופ laboratory glassware; a shallow glass dish used as an evaporating surface or to cover a beaker

ללה3

New member
תודה, ציינתי מראש שאני יודעת מה זה

אבל את יודעת אולי אם יש לזה שם בעברית? להשאיר פשוט 'זכוכית' כמו שתרגמה המתרגמת?

ללה3

New member
תודה, אכן נתקלתי בזה והנחתי

שכמוני גם לקוראים לא יהיה ברור מה זה. תודה רבה בינתיים.

Boojie

New member
זכוכית מכסה.

במיקרוסקופ יש זכוכית נושא, שעליה שמים את הדגימה, וזכוכית מכסה, שמכסה. מאיזשהו חוג ביולוגיה שלמדתי בנעוריי.

1haam

New member
לע"ד: לכתוב בעברית

1. SEM מיקרוסקופ/יה אלקטרוני/ת 2. XRD התאבכות קרני-X אם תתני את המשפטים אוכל להציע תרגום מדויק. 3.מיטוכונדריאלי כן, חזרנו לבדיקות מז"פ

ללה3

New member
מי ביקש ולא קיבל?

1. then it's just me and the microscope, and then SEM and whatever else we try 2.my guess is when you get around to the XRD it's going to come up as calcium phosphate ראיתי הרבה פעמים שמתרגמים טביעות אצבע, אבל באבן שושן מופיע טביעות אצבעות. מישהו יודע למה?

1haam

New member
|משנס מותניים|

1...רק אני והמיקרוסקופ, ואז בדיקות במיקרוסקופ אלקטרוני וכל שאר הבדיקות 2.אני משער שכאשר נגיע לשלב של בדיקת התאבכות בקרני-X יתברר שזוהי זרחת-סידן. 3.טביעות אצבע פירושו הרבה "דוגמאות" של אותה אצבע. לכן רצוי "אצבעות". לע"ד "טביעת אצבעות" כמו בדיקת רקמות ולא "בדיקות רקמות" - ישנה בזירה פעולה של הטבעת (ולא הטבעות) עקבות מאצבעות רבות. |I rest|

ססילי

New member
נדמה לי שאתה טועה בעניין ריבוי

הטביעות. בבדיקת רקמות יש בדיקה אחת (הבודקת אומנם מספר רקמות) לכל אצבע טביעה משלה, וכשכל אצבע מטביעה סימן, נקבל ברבים טביעות אצבעות.

למעלה