שמות וכינויים...

SideKick

New member
ואחרון לאמא של XXX - רום

את צודקת לגבי הודעת הפתיחה, ואולם עברנו כברת דרך קטנה מאז. כבר את דרך שבמהלכה נטשתי (להצעתה של נאוה) את הביקורת החיצונית, וחדרתי למעבה העולם הפנימי שממנו הבעתי את דעתי. את בוחרת להישאר בהודעת הפתיחה ולא להתייחס לכל מה שהיה בהמשך. זאת זכותך, להישאר עם הרושם הראשוני ולחסום את עצמך לכל מה שעולה במהלך הדרך. גם זאת בחירה.

SideKick

New member
אחרון פלוס...

אמנויות לחימה לא לומדים רק בישראל (או ביפן). אני אישית למדתי בארה"ב, משם התחלתי את דרכי בפורום. ומה לעשות - לבעיטת הצד שם קוראים SideKick ולא בשום שם אחר.

כברת דרך?

כמו שאת מציינת - "להצעתה של נאווה": אכן המשכתי לקרוא את הודעותיך, ואותה נימה המשיכה להשמע בהן - מוצנעת יותר ובכל זאת עוברת כחוט השני. הנושא שאת העלית נוגע לפמיניזם. הגישה של לא מעט אנשים לדיון זה הדוגלת ב:"תמחקי את הנשיות שלך, תהיי אכבר גבר" הרסנית וקוברת לא מעט אנשים תחתיה. מי שבאמת רוצה שוויון: שוויון משמעותו החופש להיות מה שאת בלי לקבל על כך ביקורת. בלי שכל מה שאת עושה יזכה מיד לפירוש זה גברי או נשי. בכך שנקטת את הגישה הזו ובאת מראש עם השערה מסויימת מגדרית הצטרפת באופן אולי לא מודע לכל אילו שלמעשה מחזקים עוד יותר את ההפרדה המגדרית. עצם העלאת הנושא לדיון כך ולא בתורת שאלה פתוחה היתה הטבעת חותם מגדרי על השמות. המשך הדיון באותה נימה רק חיזק את זה. אני מאד מקבלת את העיניין שיש לא מעט אמהות שהחליטו על הניק שלהן דווקא כי הילד הוא במקום הראשון. אני פשוט לא שמה עליהן תווית בשל כך! זה בסדר בדיוק כמו שבסדר לקרוא לעצמך ע"ש מפלצת, תופעה או בעיטות. זו בדיוק משמעות החופש. כשאני פועלת להשגת שוויון לנשים אני פועלת בדיוק להסרת בתיוג מאותן נשים - שיפסיקו להחליט ולכנות אותן כך או כך לפי מה שהן עושות. למה, מי שחוזרת לעבודה ומפסיקה להניק היא גבר? והאחרות נמושות? וגבר שעושה עובדת יד הוא נמושה? הוא חייב כדי להיות גבר לבהות במקום זה בעשרה אנשים רצים סחור סחור אחרי כדור? הדיון שאת מעלה מחריף את הבעיה כי הוא מגדיר כקבוצה. הגדרה כזו מכריחה גם כאילו שלא עשו כל בחירה להשתייך לקבוצה מסויימת להיות מסוגות בה. חברה מתקדמת היא זו הרואה את האדם כמכלול, ולא מסווגת אותו מראש ע"פ סממנים כאילו או אחרים. מאמרים רבים מדברים על כך שהאנשים שיהיה להם יתרון חברתי ניהולי וכיוב' בדור הבא יהיו בעלי אופי "אנדרוגינוס" אילו שיש בהם תמהיל של תכונות הנחשבות גבריות והנחשבות נשיות. כבר כיום זה מסתמן כך. הגדרה מגדרית היא צעד גדול לאחור במובן זה. הצעד קדימה הוא לקבל את האנשים על כינוייהם ולהתייחס לתוכן. דווקא מכלול התשובות שאת מקבלת כאן מורה לך שכל המתדיינים מתנגדים לחלוקה הזו , אז אם את מתעקשת להמשיך, למה את חושבת שאני חוסמת את עצמי?

טוב, אני נכנע...

בעצם, אין לי שום סיבה להיכנע, כי אני מניח שהבנת שלא ניסיתי לתקוף אותך, אלא להיפך... מקסימום קצת לשקף (כמנהגי...). ובכל זאת אני עומד על דעתי שאת בועטת, וזה בסדר גמור מבחינתי... רק שלפעמים אני סבור שכדאי קצת לעצור ולהסתכל... פנימה... אני מאחל לך הצלחה מכל הלב בתהליך החיפוש שאת עוברת. אני מאמין גדול בחיפושים כאלה (אפילו אם אין בקצה הדרך "תוצאה" מדידה כלשהי). ומדוע את אומרת "טעות"? האם לא הרווחת כלום מהמקצוע שבו בחרת לאורך השנים הללו? אני בטוח שכן, ולכן לא הייתי מגדיר זאת כטעות. בשלבים שונים בחיים עושים בחירות שונות, ומכל אחת ניתן ללמוד (במיוחד מאלו שדווקא אינן נראות מוצלחות בדיעבד). זו לא טעות אלא תיקון כיוון בהתאם לתהליך התפתחותו של האדם. הטעות היא אולי להישאר כל הזמן באותו מקום ולא להכיר בכך שצרכינו, שאיפותינו ותשוקותינו משתנים בחלוף הזמן.... האם את מכירה את פורום "להדליק אור בעבודה"? תנסי להיכנס, נראה לי שאת יכולה להיתרם שם. (ממש נעלבתי שלא קיבלת את התרגום המופלא שלי: "הבועטת מן הצד" הוא מונח רב משמעי, במיוחד בהקשר לשירשור הנוכחי, אינך סבורה כך?) יום יפהיפה !

בלתי מלוטש יקר - ממך אין סיכוי

שאעלב! היחידה שהרגשתי שתקפה אותי היתה הבעיטה הצדדית. מי שמתעסק באומנויות לחימה יודע שאין טעם לתרגם את המונחים. זו מעין טרמינולוגיה ויותר קל ופשוט ללמוד אותה וזהו. אני הבנתי מיד את מקור הכינוי בעוד שאדם שלא אמון על אומנויות לחימה היה מפרש את זה באופן רב משמעי ומגיע למסקנות שאין בינן לבין המציאות דבר...ואגב לא הסקתי מכך דבר על האישיות שמאחורי השם חוץ מהעובדה שמדובר במישהו המבין משהו בלחימה. מהתקלות בלוחמים רבים בדרגות שונות אתה למד ששום דבר בהם לא רומז מדוע הם עוסקים בכך, ומגוון האישויות שלהם מאד מאד רחב. הייתי לא פעם בפורום להדליק אור. לצערי הבעיה אינה מקום העבודה ויושביו. עיקר הבעיה היא צירוף קטלני של עדיפויות ממשלת ישראל, שחיתות בכל דרגי מערכת הבריאות, ונתוני ההמקצוע עצמו הקשים. אכן מהמקצוע עצמו נהניתי ומה שחשוב עוד יותר הוא שללא ההתנסות לא הייתי יכולה להגיע למסקנה אליה הגעתי ואילו הייתי מוותרת הייתי חיה מן הסתם בתחושת פספוס. טעות - כי שילמתי מחיר יקר מידי (בכל סדר גודל שהוא), ולו היה לי עוד קצת שכל (כנראה ברזולוציה שלי כבר קשה להשיג עוד קצת...) הייתי יכולה לדעת את כל זה מראש (המידע היה בידי כל הזמן) ולמצוא דברים אחרים שיהנו אותי אך לא יכאיבו כ"כ. טעות כי לא ניתן להחזיר את הגלגל לאחור ובהסתכלות לאחור - שום הנאה לא שווה את מה שאני ועמיתי עוברים. אולי יום אחד אגיע לשכחה המתוקה שמאפשרת לעדן דברים ולהדחיק את העבר ולזכור ממנו רק את הדברים הטובים ואוכל להביט בזה אחרת ולשמוח על מה שהיה, ולא לחשוב שעשיתי טעות.

טוב אז אני אסביר משהו

לזה שאני אמא שלה יש משמעות בעיני. המשמעות הכי גדולה שיש. זה לא ברור לי מאליו. יש אולי כמה שמכירים קצת מקרוב את הסיפור, אבל כיון שאני שמחה בו אין לי שום בעייה לחשוף אותו שוב. אלה באה לי בהפתעה מוחלטת, בדרכי לתואר שחלמתי עליו, מתוך מערכת יחסים שהיתה בפני קריסה סופית. גרתי בארץ אחרת, רחוקה, תפרנית ולא מגובשת על עצמה בשום תחום. ופתאום- משהו גדל בתוכי. והתחברתי למשהו הזה מיד. אנשים תמיד שואלים אותי אם לא התלבטתי. לא, לא התלבטתי. עזבתי את הלימודים ואת כל מה שהיה לי שם, וחזרתי לכאן. רק כשאלה היתה בת שנה ומשהו התחברתי לאינטרנט, לאט לאט גיליתי את עולם הפורומים ובמשך תקופה מסויימת אלה היו בעיקר פורומים של חינוך, תינוקות, קצת אח"כ- משפחות חד הוריות. כשהתבקשתי לתת כינוי, הקלדתי אוטומטית את הכינוי הנוכחי. בלי לחשוב, בהכי ספונטניות. ככה אני מגדירה עצמי היום ואם בעיני מישהו זה אומר ביטול עצמי, השתעבדות למקצוע ההורות ושאר השערות שונות ומשונות, תרשו לי לגחך כי אותו מישהו לא מכיר אותי. באופן טבעי, כחד הורית, עולמי סובב סביב היקרה שלי הזאת, הקטנה ששינתה את חיי. אבל יש הרבה חיים שלא קשורים בה עדיין ואיכשהו אני מקווה שאני מצליחה לשלב. אבל רק מהכינוי להחליט כאלה גזירות על מישהו שת'כלס את לא מכירה... בחייאת תני קרדיט (או שממש לא). אני לא אתנצל שניסיתי ניקים אחרים והם לא התקבלו. אני מציגה עצמי כיום: חגית אמא של אלה עוסקת בחינוך בת 29 (תחביבים, תחומי ענין)... אבל להיות אמא של האוצר שלי זה בהחלט הדבר הכי חזק שלי בשנים האחרונות. ובאהבה גדולה. ובלי שום צורך להתנצל על מה אני כן או לא. וככה טוב לי.

nurit l

New member
אני נורית בכל מקום

לפני כל דבר אחר אני לא של אף אחד ואף אחד לא שלי (גם הילדים הם בעצם לא ממש שלי) אגב, מאד קל היה לי להרשם לכאן בשמי המלא - ואין לי שם נדיר. על השאלה המרכזית שנשאלה כאן לא ממש מצאתי תשובה כאן איך זה שהתופעה הזאת אופיינית בעיקר אצל נשים, זה באמת לא אומר שום דבר? אצלי זה ישר מתחבר לרכושנות, לכך שבעצם אין לנו מקום בעולם הזה באופן עצמאי.

נכנסתי לשירשור קצת באיחור אבל.....

לפני הכל הכינוי שלך "בעיטה צידית" יותר משתייך לי לקיק בוקס ולא ל ניה, הריקוד אותו את מנחה. (אני בעצמי משתתפת בחוג לריקוד "ניה" שהפרוש שלו בשפה הסוואהילית הוא: התכוונות מהמילה להתכוון למשהו. קצת לא מסתדר לי הכינוי שלך עם שם הריקוד הזה שבד"כ הוא זרימה עם הגוף ועם התנועתיות ומי שאכן מצליחה להרגיע לריקוד חופשי כייף לה כי אז היא ללא מעצורים וללא עכיבות של הגוף. ולעניינו, למרות הכינוי שלי "כחול שמיים", בכינוי הראשון שלי בפורומים של תפוז רשמתי XXX של נמר. אני אמא שלו. לעולם אהיה אמא שלו וזו התמצית שלי כאשה על פני האדמה. הוא החיים שלי, החמצן שלי ומקור האנרגיה שלי (עד שיהיה עוד אחד או אחת ואז החגיגה תהיה כפולה). לא רואה משהו עגום בעניין השיוך לילד. הילד שלי הוא עצמי, בשר מבשרי דם מדמי. אמנם אני מאוד מחוברת לדבריו של ג'ובראן חליל ג'ובראן בעניין ילדים, אבל בלידה שלו כאילו חוויתי את לידתי שלי וזה נראה לי ניפלא שכל אישה יכולה לשייך את עצמה לילד שלה. מראה על המון כח וחוזק נפשיים. היכולת הזו להיות בנאדם אחד בשביל שניים. למה הגברים לא עושים את זה...... נו ב'מת! גברים. תני להם פרארי או יגואר לדבר עליהם שנים. וקצת יותר ברצינות, מן הסתם (ואוליי בגלל דיעות קדומות) האמא היא זו שיותר מגדלת את הילדים ועוסקת בחינוכם. כמה שנגיד לא בסדר ונתלונן, זו עובדה ולא נראה שמי מאיתנו נוותר על זה. למרות שהבעלול שלי קשור לנמרון בלב ובנפש, הוא לא יכנה את עצמו אבא של נמר ולי אין בעייה זה. ואם מי שמכנה את עצמה "אמא של משה" שלמה עם עצמה, למה זה עגום???

חייבת להבהיר משהו......

את תגובתי כתבתי אחרי קריאת ההודעה הראשית ורק אח"כ קראתי את השירשור...

למעלה