שמוצניקים יקרים!@#

TziMHoNoa

New member
מצטערת, זה באמת נשמע קצת מתנשא-

לזה התכוונתי שאמרתי שזה נורא משתנה בקינים שלכם. הנוע"לניקים שנתקלתי בהם עד היום (ברובם, כן?) מתחלקים לשני סוגים- כאלה שיגדלו להיות אזרחים למופת, שבאחד במאי הלכו לחלק פרחים אדומים לשומרים בקניונים (במקום לעצור את הניצול שלהם- מביאים להם פרחים. זה בטוח יעזור..), וכאלה שנמצאים בנוע"ל בגלל ססמאות גדולות, והם אלו שאם הם במקרה היו בבית"ר- הם היו חושבים כמו שחושבים בבית"ר (אותם אנשים ששרו מורלים בתהלוכת האחד במאי, והופכים את השולחן של המחנות העולים ביום תנועות הנוער). בהרבה תנועות נוער (וגם בשומר הצעיר), אומרים "להטיל ספק", "לבדוק כל דבר" ובאיזושהי דרך המסקנה שכולם מגיעים אליה היא שהגשמה בגרעין וכל שאר הדברים שרוב השמו"צניקים או הנוע"לניקים (נראה להם המורעלים) היא הדרך היחידה. לשומר הצעיר לא חסרה הליכה בתלם, לא חסרים שם אנשים ש"מטילים ספק" בכל מה שסביבם חוץ ממה שהמדריך שלהם, והרכז איזור/שכבה אומר. פשוט נראה שהנוע"ל עסוקים יותר מידי בלהיות תנועה, ושוכחים שיש סיבה להקמה של תנועת הנוער, שהיא לא לשיר מורלים, וגם לא להתפאר בהיותי בתנועת נוער ובהיותי ספקן.. הסיבה היא אותה סיבה שהקימו את השומר הצעיר, או בית"ר, או בני עקיבא- וזה מאבק של הנוער. כי המבוגרים לא יודעים מה זה בכלל.

matatt

New member
זה לא נשמע פחות מתנשא..

את מאשימה את הנועל בחוסר עשייה, אומרת שהוא רק מחלק פרחים ורק מדבר.. קודם, לחלק פרחים זה דבר דיי יפה לדעתי שהכרחי ונחמד לעשותו, בנוסף לו הנועל הוא מקום לפניות על ניצול וכו', ואנחנו עושים הפגנות ומטפלים בדברים.. הנועל גם, מנסה להגיע לכולם פועל לשנות את החברה ולא רק לדבר עליה, רק בבאר שבע יש פה 9 קנים.. ויש קנים וסניפים של המחדשים בכל עיירת פיתוח וישוב פה.. (בנגב) אז ממש לא רנאה לי ששכחנו מה זה להיות תנועה ומה הערכים שלנו, פגשת חמישה נועליסטים והחלטת שיש בתנועה שלי רק 2 סוגי אנשים ושאף סוג הוא גם לא משהו ..\= הנועל זאת התנועה הכי גדולה בארץ וזה קורה בגלל שהאנשים בה באמת מאמינים בערכים ובאמת פועלים לשינוי. חבל שבגלל חוסר ידע את חושבת כך.

TziMHoNoa

New member
הכרתי קצת יותר מחמישה נוע"לניקים..

וגם דיברתי עם כמה וכמה שניסו להסביר למה משהו שהם בעצמם לא הבינו מהו. לא פגשתי עדיין נוע"לניקים שפועלים לשינוי אמיתי. רק לדברים נורא פשוטים והגיוניים- כמו לשמח שומר ולהביא לו פרח. בוא נגיד שלשמו"צניקים יש יותר נטייה ללכת להפגנות נגד החומה, או לסרב לשרת בשטחים הכבושים. הם הרבה פחות בובות. אבל ברור ברור ברור שזה אינדיבידואלי מאד, שזה כל אדם לעצמו. העובדות בשטח הן פשוט כאלה- יותר שמו"צניקים בהפגנות שלא השומר הצעיר ארגן (נגד החומה, למשל), מצד שני- בנוע"ל באמת יש הרבה יותר אנשים. אולי כי הערכים פשטניים יותר (שזה לא דבר רע! זה מינימום- וזה טוב שהרבה אנשים הולכים בכלל לתנועת נוער). למרות שאת כל הביקורת שלי על השומר הצעיר אני בחיים לא אוכל לסכם כאן, וגם אין הרבה טעם לעשות את זה. יש לי המון ביקורת על שמו"צניקים, וגם על ההתנשאות הזו- שהדרך שלהם היא הדרך היחידה (דוגמא טובה היא שהמון שמו"צניקים לא מוכנים לקבל את המסלול העצמאי בתנועה, וחושבים שהדרך היחידה לחיות ולשנות היא בגרעין. ברור שלא, ויש עוד המון דרכים נכונות לחיות בהן. השוה"צ עוד לא גילה את כולן, רק אחת). ובטח גם בגלל זה יש הרבה פחות אנשים בשומר הצעיר. למרות שכל הדרכים פתוחות, אחרי הכל. באמת שלא הייתה כוונה להשמע מתנשאת, אם יש משהו שמעצבן אותי- זה התנשאות, בעיקר של שמו"צניקים שיודעים לדבר כ"כ יפה על אהבת האדם.

חזוז

New member
חבר

אל תשכח שהתייחסות כוללת לתנועה היא דבר לא נכון ומטעה,חשוב לראות את האנשים,ופורום הוא לא הבסיס הכי טוב לראות מה שהולך בתנועה שלמה. אל תאשים את התנועה שלנו בניכור ובהתנשאות, מה שאתה רואה ומבין לא בהכרח נכון לכולם. ישר כוח.

חזוז

New member
מבין אותך

אין ספק שיש איזושהי חומה מאוד מגודרת בין כל התנועות, אף אחד לא באמת מכיר אחד את השני לעומק, השאלה היא, האם זה דבר טוב או דבר רע. זה דבר טוב, כי בסה"כ זה מעודד וממריץ להיות חלק מקיבוץ של אנשים בעלי קולקטיב משותף שדוגל בעשייה וביצירה ומצד שני זה דבר רע כי במקרה הצורך, והצורך בעיני הוא עכשיו יותר מתמיד (ראה ערך גידמק, קפיטליזם וכו') אני לא יודע אם התנועות יוכלו לעמוד כתף אל כתף ולהציג חזית משותפת של מאבק, מה שלא קורה עכשיו. כל אחד צודק על זה אין וויכוח, השאלה היא אם אי פעם נוכל להתפשר, לוותר על האגו ולהתאחד לכמה אימרות בסיסיות שיבטאו את הנוער בצורה הכי טובה, לא לוותר על הקסם והיחודיות של התנועות,אבל להציג את מה שיש לנו להגיד כצעקה גדולה ואחידה.

jast

New member
איך הגעת למסקנה הזאת?

למה, לנו אין את השמוצניקים הטובים האלה שעוד יגדלו להיות אזרחים למופת וכאלה.. ? כן, יש לנו המון כאלה. ויש גם את אלה שחושבים בעצמם(כמוך, כמו שאת רוצה..) והולכים נגד הזרם וזה... תתפלאי, כאלה יש גם בנועל.. כי את לא יכולה להכליל תנועה שלמה בגלל כמה נועלניקים שפגשת, תתפלאי כמה יש... את יודעת שגם אני לא מתה על הנועל, אבל בטח שאל תגידי שכל מי שבנועל הוא ילד עירייה כזה שעושה הכל כמו שצריך ולא חושב בעצמו.. כי יצא לי לפגוש כמה שהם ממש לא כאלה.

TziMHoNoa

New member
כנראה שלא הסברתי טוב..

בשתי התנועות יש את האנשים שחושבים לבד ויש את האנשים שחושבים מה שאומרים להם לחשוב. הנוע"ל תנועה גדולה יותר, ובגלל זה, זה ברור שהכל יהיה מרוכך יותר, ובגלל זה יש שם הרבה יותר אנשים שחושבים מה שאומרים להם לחשוב. זהו.

למעלה