שמוצניקים יקרים!@#

matatt

New member
שמוצניקים יקרים!@#

[= טוב, עד לאחרונה ממש חיבבתי אתכם, שמנמניי חסרי דם הפועלים.. (טוב, אני עדיין מחבב אתכם..) אבל לאחרונה באמת, יצא לי להכיר כמה שמוצניקים ברמה האישית ומשום מה, הם דיי לא חיבבו את הנוע"ל כאילו, לפי מה שאני יודע, הערכים שלנו כמעט ולא שונים, השוני היחיד זה שאנחנו אימפריה ולנו יש שרוך אדום.. חלק ניסו להסביר לי למה נוע"ל זה פיכס, ולא ממש הבנתי, קיוויתי שתנסו להסביר לי את זה פה.. [= אמ, חיזקו ואמצו, ועלו והגשימו!

the mush

New member
אוף, נו...

כתבתי לך תגובה מושקעת וחמודה מאוד, אבל משומה זה לא נשלח
אז הפעם אני אעשה זאת בקצרה- בערך בגלל עצם העובדה שאמרת שהשוני היחידי זה שאתם אימפריה. תחשוב על זה הפוך, שמוצניק בא ואומר לך "הא, כן, שמוצ ונועל זה אותו דבר רק שאנחנו שולטים" אנחנו האומנם שתי תנועות נוער נפרדות, אבל יש לנו אותם ערכים ובגדול [תקנו אותי אם אני טועה] אותן שאיפות, לפי דעתי הנכון זה שנתמוך אחד בשני. ואמ, בעיר שלי יש גם נועל וגם שמוצ, ואין בעיות בין התנועות, אבל אחרי הכל [למרות שזה ממש לא במקום, כי שנינו תנועות נוער שוויוניות] - יש הרבה תחרות, נגיד על חניכים וזה. אבל מה, נועל זה אחלה

TziMHoNoa

New member
השוני הוא לא בשרוך..

זה דבר הרבה יותר עמוק מזה. וזה גם נורא משתנה בקינים. בגדול- אנחנו תנועה הרבה יותר פלוראליסטית, כלומר, יש הרבה יותר מקום לדעות שונות. (דוגמא- סרבני מצפון יכולים לצאת לשנת שירות בתנועה, בנוע"ל, לפי מה שאני יודעת, זה לא קורה..) חוצמזה- אם אתה רוצה לדעת למה אתם פיכס- זה סתם כי את מידי תנועתיים (שזה לא רע, אבל מה שיוצא מזה- כן), שבאחד במאי, הפגנה, אתם עולים לבמה ושרים שירי תנועה, בהפגנה. (איך לעזאזל אמורים להצליח ככה במאבק?!) או שביום תנועות הנוער באים חברה' בוגרים מקן של הנוער העובד בראשון והופכים את הדוכן של המחנות העולים.

matatt

New member
לגבי סרבני המצפון... ושירי התנועה באחד במאי..

אמ, עם סרבני המצפון גם לי יש בעיה שהם לא יכולים להשאר בתנועה (כאחד בפוטנציה..S=) ונראה לי שיש מסלול לאלה שעושים שירות לאומי.. אבל לגבי האחד במאי- זה חג, זוהי הפגנה אבל גם חגיגה... S=

jast

New member
סבבה זה חג..

חג הפועלים ! מה הקשר בין זה לבין השירי ארץ ישראל שלכם או מה שזה לא יהיה. ???

חזוז

New member
חבר'ה

אנחנו לא זקוקים לזה,כל אחד יבחר באיזו תנועה הוא רוצה לקחת חלק וזהו. לא צריך תירוצים למה אנחנו פה,הם שם וכד'.

the mush

New member
אני דווקא לא הכי מסכימה עם זה.

כרגע אנחנו מדברים על שתי תנועות עם אותם ערכים, אבל מה יקרה שנדבר על שתי תנועות עם ערכים מנוגדים?

אז יאללה..

אז יאללה, בואו נתאחד כולנו [כל החולצות הכחולות למיניהן] נגד הצופים:p |מה זה הכינוי הזה שלי?! הוא לא שלי!! ההאהא|

בית"ר,בני עקיבא..

בית"ר ימניים בני עקיבא דתיים...אומנם בין התנועות נוער מאמינות בנוער מחנך נוער ובדברים שכולם מאמינים [לא לגנוב,לא לשקר וכו חח] אבל עדיין יש שינוי בתפיסה שלנו משל בית"ר ובני עקיבא..אני בטוחה שיש עוד תנועות אני פשוט לא יודעת מה העמדה שלהן.

חזוז

New member
ברור שיש שוני

אבל דעות מנוגדות? לא נראה לי... אף תנועה לא מכריזה "אנחנו קפיטליסטיים,אנחנו שונאים בני לאומים אחרים" וכו'...

TziMHoNoa

New member
גם תנועות ימניות (בית"ר)

אני לא חושבת שזה נכון להיות שם, אז נראה לי בסדר לשכנע אנשים לצאת משם- כי הדעות שלהם לא נכונות. גם הנוער העובד היא תנועה לא נכונה בעיני, כתנועת נוער, כי האנשים שגדלים בה גדלים להיות אזרחים למופת, שלא חושבים הרבה.

אמן סלע

New member
אז אנשים יכולים להגיד אותו הדבר על השמו"ץ...

ואת ממש לא יכולה לפסול ולהגיד שבית"ר לדוגמא אז הדעות שלהם לא נכונות. זה משו אינדיודואלי, כי לדעתך- הדעות של השמו"ץ נכונות, לדעתם, הדעות של בית"ר [שאני ממש לא יודעת מה הן] נכונות.

TziMHoNoa

New member
בדיוק!

אנחנו מנסים תקן את העולם לא? גם הם. זה לא משנה את העובדה שהם טועים, לדעתי, והחובה שלי היא לתקן את הטעות שלהם.

matatt

New member
למה אתה מתיימר לייחס דברים כאלה לבוגרי הנוער

?! הדבר בעיקרי שעולה כל פעולה וכל סמינר וכל מפעל של התנועה זוהי אימרת ה"להטיל ספק" ,"לשאול שאלות" ," האמנם"... וכו' אני, כחניך הנוע"ל, יודע שאני חושב הרבה יותר, שהתעודדתי לחשוב כמה שיותר, שבפעולות אני כל פעם מתפעל מחדש לאן אנחנו מפתחים את השיחה. זה מה שגרם לי לתהות לגבי השמוץ, הניכור , ההתנשאות. קיוותי להיכנס לפה ולגלות שהיחידים שנתקלתי בהם מהשמוץ הם לא בני הזרם העיקרי בתנועה שלכם.. איכזבתם.

למעלה