שמואל מיפן

Nisenhouse

New member
נסה להיזכר בסרט אמריקאי עם כתוביות

לעברית. שמת לב שחלק מהבדיחות ומטבעות הלשון לא הובאו בגלל הגבול של הדברים שאפשר להעביר בעזרת הכתוביות. אפילו בספר הארי פוטר רואים בקלות את ההבדלים בין התרגום למקור.

tals56

New member
אבל בסכ"ה

מי שיקרא הארי פוטר בעברית (ששפת האם שלו היא עברית) ומישהו אחר יקרא באנגלית (ששפת האם שלו היא אנגלית) ונגיד שהם זהים בהכל חוץ משפת האם,האם מישהו שקרא באנגלית ידע יותר טוב מזה שקרא בעברית? אני לא חושב כך. והמקור לא תמיד יותר טוב.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאולי לא יידע יותר טוב,

אבל לדעתי יהיו לו יותר דברים להנות מהם, או להיות מופתע מהם, גם אם המתרגם הוא הכי נפלא שיש [ולא כולם כאלה]. אפילו דברים קטנים כמו "הוגוורטס" יכולים לצאת כבעיה גדולה - גילי בר-הלל אמרה בהרצאה פעם שאם רולינג תחליט לעשות משהו עם השם [שבתרגום חופשי אומר משהו כמו "יבלת של חזיר"], כמו נגיד חזיר ענקי עם יבלת שתוקף את בית הספר [את החלק הזה היא לא אמרה, אבל הבנת
], אז היא די נדפקה, כי היא בחרה שלא לתרגם את השם, אלא להשאיר אותו ככה [בניגוד לגרסה הצרפתית, למשל, שם הם תרגמו את השם]. היה גם משהו עם השם של הספר האחרון, שיצא בתור משחק מילים לא קטן; אבל אני הפסקתי לקרוא אחרי הרביעי, אז רק שמעתי על זה. המקור תמיד יותר טוב אם אתה רוצה לקרוא את מה שהמחבר כתב; כמובן שיש מגבלות של שפה ותרבות והכל, אבל המקור עדיין עדיף.

semuelf

New member
מקומות לטייל

דיי נגמרו לי המקומות בטוקיו וסביבתה שהייתי חייב לבקר בהם. עכשיו אני פתוח להצעות. קדימה.

hazu1

New member
כמה רעיונות

1. פארקי שעשועים: - Sanrio Puroland, Tokyo Attraction type: Amusement/theme park - Oedo Onsen Monogatari, Tokyo Attraction type: Amusement/theme park; Spa - Toshimaen Amusement Park, Tokyo Attraction type: Spa; Amusement/theme park; Water park - Korakuen Amusement Park, Tokyo Attraction type: Amusement/theme park פארק מעולה ליד הטוקיו דום (http://www.tokyo-dome.co.jp/e/park/) - Hanayashiki, Tokyo Attraction type: Amusement/theme park 2.גן hama-rikyuu ליד תחנת SHIODOME ולידו עוד גן קטן ונחמד KYU SHIBA RIKYUU תחנת HAHAMATSU 3. odaiba: אי מלאכותי צמוד לטוקיו עם הרבה אטרקציות 4. יש הר לא רחוק שניתן לעשות בו מסלולי הליכה שונים- אני לא זוכרת את שמו, אבל הוא היחיד בטווח של כשעה מטוקיו כך שאם תשאל בטח יאמרו לך.

Tenguy

New member
אני לא מאמין שאתה צריך עצות מאיתנו

יש מלא מלא דברים לעשות בטוקיו .... ורואים שחוסר הענין שלך באמנות מאד מגביל את האפשרויות שלך להנות ביפן... הרעיון של hazu ללכת ל-Oedo Onsen Monogatari ממש טוב - שזה גם באודייבה (אתה יכול לטייל בכל האטרקציות ובסוף המסלול להתרחץ שם). נדמה לי שהיית שם, אבל יש לי רושם שבקושי ראית שם משהו... למוזיאון הטבע ומדע נכנסת בכלל ? שם תראה דברים שלא יהיו בארץ גם עוד 70 שנה... אני העפתי מבט בשאר המוזיאונים, וממש קינאתי בך שאתה יכול ללכת לשתי תערוכות מהממות באואנו (שמן הסתם לא תלך כי אמנות לא מעניינת אותך....) זה נורא מוזר איתך... כי אני לא הפסקתי לטייל ולא השתעממתי לרגע בטוקיו, ובטח שלא היה לי מצב "שאין" לי לאן ללכת... זה שאתה לא הולך לשוק הדגים, אפילו סתם בבוקר (בלי להיות בבורסת דגי הטונה, שזה באמת מאד מוקדם בבוקר) - זה לדעתי ממש חבל... נסה גם לאלתר : אני, בפארק אואנו, התפלחתי לתוך אוניברסיטה לאמנויות של טוקיו (מקבילה לבצלאל בארץ), הסתובבתי בבניינים, נשנשתי בקפיטריות של הסטודנטים ונכנסתי לסדנאות הציור, הפיסול (היו שפיסלו גם בחצר פסלים של 3-5 מטר גובה על סולמות עם מכשירי חיתוך ומה לא...), אפילו נתנו לי לעמוד ליד תנורי הקראמיקה שהסטודנטים הוציאו את המגשים עם כל העבודות שלהם... תנסה לשוטט וקצת "ללכת לאיבוד" בעיר, תסתובב בשכונות עתיקות כמו yanaka שהיא צמודה צפונית לפארק אואנו.... אז - יאללה - תזיז ת'תחת שלך

Ryo

New member
שמואל,

לא עקבתי אחרי האשכול אז אם אתה יכול, תרשום איפה היית בטוקיו והסביבה עד עכשיו. בכל מקרה, מקומות שאני לא הייתי מחמיץ הם: shiba mata kawagoe nikko hakone kamakura to enoshima odawara castle tsukiji fish market (MUST) okutama takao-san oze (a tad too far but worth it otaka no michi fuji-san - you can climb it during august אני אעצור פה, יש אין ספור מקומות, ואני בסה"כ רשמתי את היותר מפורסמים.

Tenguy

New member
אוי, פרחה מזעזעת, מחרבת יוקטות :-o

איפה מצאת אותה ? ביום ראשון ביויוגי פארק? אני הייתי שובר את הדלת מימין אם הייתי רואה אחת כזאת מולי.... נו, טוב, זאת דעתי... אבל אם *אתה* נהנה, אז אני מתחיל לחשוד....

semuelf

New member
היא שותפה שלי לדירה

עד עכשיו היא יושבת מולי במטבחון. ואני לא הולך לשבור שום דלת... בחייך, עשיתי חיים משוגעים בהורוג'וקו, אז מהתלבושת הזאת אני אזדעזע?

Tenguy

New member
תקרא ההוראות על דלת ימין, ותבין למה

הייתי שובר אותה.... הפריחה הזאת בהחלט מוגדרת "מקרה חירום" מבחינתי...

tals56

New member
איזו תמונה מצחיקה!

וזאתי באמת גירסא קצת פרוחוליסטית ליוקטה...

Satou

New member
זה מה שכדאי לך לעשות

1. צא לשינג'וקו והחרב את כל הבסטות המטונפות שמוציאות לנו שם רע, ואם אפשר אז גם תירה במוכרים. 2. לך לשיבויה ותחפש בנות חמודות שאוהבות לדבר הרבה ם: 3. לך להאראג'וקו ותעשה אותו דבר.

למעלה