שמאניזם

ההגמון

New member
אהא.

אם אתה מפחד מזה, אז אתה בטח ובטח לא שמאן. שמאן זה מישהו שנשמה שלו מוכנה ל"זה" (כביכול, זה משהו שבא מבפנים, לא מרוח הברדלס) לחלוטין, מקבלת את "זה" ו"זה" הופך לחלק ממנה. אם אתה בורח מ"זה" אז ממש, אבל ממש עוד לא הגעת לדרגה של שמאן.

ההגמון

New member
א-ב-ל

חשוב להגיד, שאם הברדלס עוזר לך, ותורם לך, אז סבבה
בלי קשר לשמאניות. זה טוב.

imdark

New member
איזו שטות

ברגע שתמצה לי הגדרה מוחלטת של שמאן אני מאוד אשמח ובאשר לנשמה שמאניזם מחובר יותר לרוח לא לנשמה שמאן טוב הוא שמאן פעיל ישנם שמאנים אשר הגיעו לאקסטזה בלי לחשוב על זה או להבין מה הם עושים ממש אני מפחד מהאושר המוחלט שיש באקסטזה אני מפחד שאני אפול אליו כמו שקרה לכל כך הרבה שמאנים אחרים ואני כן שמאן מאצם ההגדרה שאני אדיין רואה רוחות ואדיין מסוגל לבצע ולפעמים גם מבצע טקסים אבל רק לעיטים רחוקות ולכן אני שמאן רע אבל אני אדיין שמאן אני לא מסתקל על אצמי כאחד בגלל שאני לא משתפר כשמאן ואיני רוצה להישתפר אני שמח מקיומי כפי שהוא ועם זה לא חלק משמאן אני לא יודע מה כן

ההגמון

New member
אולי יש לך את הכוח להיות שמאן

אבל אתה לא, לפחות כרגע. ובקשר להגדרה, אני ממש עייף עכשיו, אבל אני מבטיח למצוא לך מחר.

לא בדיוק שטויות

ממה שאני מכירה יש הבדל גדול בין מי שמתרגל שמאניזם לבין מי ששמאן. אני לדוגמא יכולה לעשות מסעות, יכולה גם לעשות טקסים, ולשיר שירים. זה לא כזו חכמה בשיטה שאני עושה את זה כל אחד יכול לעשות את זה, זה חלק מהיופי לדעתי. אבל אני ממש לא שמאנית, למה? כי הרוחות לא החליטו שאני צריכה להיות שמאנית, כי אני לא יכולה לעבוד עיין עם אנשים באמצעות שמאניזם, ועוד אלף ואחת סיבות. לא כל מי שמסוגל לעשות מסעות (שזה אגב כולם, פשוט תלוי באיזו שיטה וכמה זמן יקח להם להיפתח לזה) מסוגל להיות שמאן.

ההגמון

New member
אוקיי.

שמאן הוא הלוחם האולטימטיבי, אשר יש לו שליטה מוחלטת במציאות, ומעבר לה. אתה לא.

ההגמון

New member
אני מתכוון

שהנפש, או הנשמה, או, שוב, איך שאת רוצה לקרוא לזה, הגיעה לרמה של ראיה רוחנית של מה שבני אדם מגדירים, כתואר, שמאן. את מבינה...?

אז...

אז אם היא הגיעה לרמה הזו היא יכולה להגיע לרמה הזו תוך כדי חיים לא? כלומר להפוך לשמאן? או שפספסתי משהו...

ההגמון

New member
כן כן, כמובן.

אבל ההתפתחות הרוחנית של בנאדם, בואי נקרא לזה "רגיל", דיי מוגבלת, במידה והוא לא עובד מאוד קשה בשביל לפתח אותה (שוב, אני לא אומר שזה בלתי אפשרי), בעוד שההתפתחות הרוחנית של נשמה של "שמאן" (שוב, במושגים ארציים) היא מאוד, אבל מאוד נרחבת, ככה, מזמן הבריאה.

דעתי

אני לא מאמינה שיש הבדל מהותי בין הנשמות, הכל תלוי באדם עצמו ובמה שהוא עושה בחייו האלה ובגלגולים הקודמים שלו. אני לא אומרת שכל אדם יכול להיות שמאן, אבל מי שלא יכול להיות שמאן זה לא בגלל שהנשמה שלו מוגבלת יותר אלה כי זה לא מה שהוא צריך לעשות כדי להתפתח. אבל שוב, דברים כאלה זה עניין של אמונה, או אם תרצה ידיעה, אבל אישית. יש כאן מקום להחליף דעות אבל לא להתווכח.

Loki Heaven

New member
מקום ללימודי שאמניזם

שלום, אם ברצונך ללמוד על שאמניזם אתה מוזמן לאתר "הרוח הגדולה" www.shamansvision.com אני בטוח ששם תמצא את מה שאתה מחפש גל

neophile

New member
כולכם מדברים על נאו פאגאניות

נאו פאגאניות בתור דוגמה זה לא revival של המסורות העתיקות בדיוק בדיוק איך שהן היו , אלה שימוש בדימויים הפאגאניים שלא השתנו אף פעם. זה שילוב של אמונות, אם אתם רוצים סינקרטיזם מודרני סינקרטיזם (מיוונית συγκρητισμός - סינקרטיסמוס "איחוד קהילות") הוא מונח המתאר ניסיון ליישב בין אמונות שונות ואפילו מנוגדות על מנת לייצר מיזוג בין האסכולות השונות. השימוש במונח זה רווח בייחוד בקשר לניסיון למזג וליצור אנלוגיות בין כמה מסורות שבמקורן נוצרו במקומות שונים, בעיקר בתאולוגיה ובמיתולוגיה של דת, ובכך לטעון לקיומו של בסיס משותף. דוגמה מודרנית לסינקרטיזם אפשר לראות בדת הקנדומבלה בברזיל בעלת הסממנים הפגאניים שמקורה אפריקני, אבל שמאמיניה רואים עצמם גם כנוצרים קתולים לכל דבר. למה אני אומר מודרני? כי סינקרטיזם זה לא דבר חדש כלכך ,למשל לפני 2000 שנה בערך לפני שהתגבש הקאנון הנוצרי ובכלל הממסד הנוצרי הרבה כתות נוצריות(שבינהם הרבה יהודים) היו סינקרטיסטיות לכל דבר אשר שילבו אמונות יהודיות ופאגאניות-יווניות. כרגע אנחנו אחרי עוד 2000 שנה והסינקרטיזם שוב יוצא לחופשי אל תכלאו אותו בכלוב בבקשה במקום להתווכח בטיפשות תסתכלו בראייה רחבה יותר, שאמאניזם כמו שיטות אחרות היא נתיב להרחבת המציאות , בזכות המדע של היום הרבה מהתלאות שהיו צריכים לעבור פעם נחסכים מאיתנו אבל בכל זאת יש תלאות חדשות מאגיה..אלכימיה..ועוד הם שמות לאותה יכולת יוצאת דופן של אינדבידואלים מודעים להרחיב את את המציאות וגם להביס את אותם כוחות שמונעים מהמציאות להתרחב או להגיע איתם להסכם או לפנות לכוחות גבוהים יותר מהם מתוך ההבנה שאנו בני האדם יצורים מושלמים גם אם אותה שלמות לא יכולה להתבטא במלואה בגוף הגישמי. נאו פאגאניות הוא הזרם שכולל את כל האנשים שרוצים להשתמש באמונות כמו שאמאניזם בתור פאראדיגמה(תבנית מחשבה,אמונה,התנייה) בצורה מודעת כדי להתפתח ולהפתח אין כאן התיימרות להיות "פאגאני אמיתי" או "שאמאני אמיתי" איך אני יכול להיות שאמאן אמיתי אם לא גדלתי בשבט והוסמכתי מטעם שאמאן שבטי אחר? בגלל זה אני לא שאמאן אלה נאופאגאני או אם אתם רוצים מונח עוד יותר מגניב "טכנו-שאמאניזם"...

"שאמאן אמיתי"

דווקא למשפט אחד מההודעה שלך אני רוצה להגיב: "איך אני יכול להיות שמאן אמיתי אם לא גדלתי בשבט..." אני חולקת עליך, בוודאי שאתה יכול להיות שאמאן אמיתי גם אם גדלת בתרבות המערבית.. זו לפחות דעתי, שאמאן אמיתי הוא לא בהכרח מישהו שגדל בשבט כלשהו, אלה אדם שהרוחות החליטו שהוא צריך להיות שאמאן, והרוחות יכולות לראות גם מעבר לשבט זה או אחר, הן יכולות גם להחליט שאדם מערבי לגמריי שכל עיסוקו בשמאניזם הוא מערבי עד כמה שאפשר ומותאם לתפיסת עולמו ודרך חייו מתאים להיות שאמאן.אמיתי לחלוטין כי לא השבט הוא הקובע אלה הרוחות. יש משהו יפה מאוד בצורות של שמניזם שהגיעו למערב, מה שיפה בהן הוא שהן הצליחו להישאר שיטות של שמאניזם, עם כל העומק והיופיי, אך עם זאת הן הצליחו להיות נגישות לאדם המערבי, לא משהו זר בעליל ושונה לחלוטין מהתרבות שאנחנו רגילים לה. בספר "שערי תקווה שערי אימה" מסופר5 הרבה מאוד על שממאניזם שבטי בדרום-מרכז אמריקה, כאשר קראתי אותו היה נחמד לגלות יחד עם כמה שהשמאניזם שלהם שונה, ויחד עם כל מני דברים וטקסים ומסורות שלעולם לא אוכל להתחבר אליהם, הן בתור אדם מערבי והן בתור אדם שהוא אני, היה נחמד לגלות גם לא מעט דברים זהים לשמניזם שאני מתרגלת (למרות שמקורו הוא בעיקר בשמאניזם הסיבירי,). מה שמחזק את העובדה ששמאניזם היא פרקטיקה אוניברסלית. שאמאן יכול להיות גם אדם מערבי, זה נדיר כמובן, אבל בהחלט יכול להיות.

neophile

New member
"שאמאן אמיתי"

אדם שהרוחות החליטו שהוא צריך להיות שאמאן? את לא מוצאת את האמונה הזאת קצת פרימיטיבית? מי אלה הרוחות האלה? ואיך הרוחות האלה שונות מהמלאכים של היהדות למשל? תפקיד השאמאן הוא להיות מודע למה שאחרים לא מודעים אליו ומכאן עליו להרחיב את מודעותו ,לשים לב למקצבים של הטבע. משום מה אתם מעדיפים להמנע מתוויות אבל אין שום רע בנאו פאגאניזם , זה שם שכולל את כל האמונות החדשות שמערבות בין תפיסות קיימות לתפיסות ה"עתיקות" כלומר אם אני רוצה להיות שאמאן אמיתי עלי לנטוש את החיים ולטוס לסיביר בגלל שאני לא צבוע אני לא יטען שאני "שאמאן אמיתי" כי זה יהיה אבסורד אני טוען שאני נאו פאגאני, שאני משלב את האמונות שפיתחתי כל החיים שלי עם אמונות "עתיקות" יותר אבל אין לי העדפה של אחת על פני השנייה.

הממ

אין לי שום בעיה עם נאו-פגאניזם, אני פשוט לא נאו פאגנית, אני נאו-שמאנית מקסימום. מה פריטיבי באמונה שהרוחות מחליטות מי צריך להיות שמאן? לגבי המלאכים שלהיהדות, אני לא מכירה אותם וכן אני לא יודעת במה הם שונים ממישהו או ממשהו, אבל אנ מאמינה שכל הדברים בסופו של דבר הם אותו דבר ככה שאולי מלאכים זו אחת הדרכים בהם הרוחות מראות את עצמן או להפך. מי אלה הרוחות האלה? מי שתירגל שמאניזם יכיר אותן, מי שרוצה לדעת עליהן יש ספרים שיסבירו טוב ממני. לגבי שמאן אמיתי, אני מסכימה איתך, לא צריך לטוס לסיביר כדי להיות שמאן, צריך לתרגל שמאניזם בכל מקום בו חשקה נפשך לגור, בין אם זה סיביר או לוס-אנג'לס, וצריך שתהיה מתאים לזה, ין לי מושג מי מתאים לזה ומי לא כי את זה הרוחות מחליטות ולא אני :) ולא, אני לא מוצאת שום דבר פרמטיבי באמונה שלי, כשאני מדברת עם הרוחות הן אומרות לי דברים שהם אמת, למה לי לא להאמין להן?

למעלה