שמאניזם

שמאניזם

מישהו פה התעסק או מתעסק עם שמאניזם? הייתי רוצה לשמוע על זה מכם, איך למדתם, מה בדיוק אתם עושים ובעצם כל מידע שתוכלו לשטף אותי בו. תודה :)

imdark

New member
שמאניזם הוא לא אמונה פגאנית

הוא לא אמונה בכלל אלא הכרה בחיי כל הדברים הקיימים

אתה מבלבל

בין אנימיזם (שבסופו של דבר הוא גם אמונה) לבין שמאניות שהיא מכלול של כמה אמונות (שניתן לכנותן דתיות, אך הן לא בעלות מסגרת אחידה). לגבי האם זו אמונה פגנית או לא פגנית, זה דיון אחר לגמרי. נוטים לכלול את זה כחלק מהאמונות הפגניות בשל סיבות כאלו ואחרות (למשל, עפ"י הגדרת הדתות האברהמיות, כל מי שאינו נוצרי, יהודי או מוסלמי הוא פגן). ההפניה לפורום 337 באה בשל כך שנושא השמאניות כבר נידון במסגרת הפורום ההוא (אשר בעבר שמו היה שמאניזם ופגניזם ובלחץ חלק מחברי הפורום הפך לפורום כאילו חברתי "פגניזם בישראל").

ToryMaster

New member
זו סוג של אמונה

וזה בהחלט נובע ו"שייך" לאמונות מסוימות שאני לא חושבת שיש מילה אחרת לקרוא להן מלבד פאגאניות. בכל מקרה, נראה לי שאילן הציע לה לשאול שם פשוט כי יש שם אנשים שונים, שאולי יבינו בזה יותר [כמו שאני רואה את הדברים זה ככה, בכל מקרה]

imdark

New member
זה לא

ואני הייתי שמאן אל תאמר לי מה זה שמאניזם הוא לא אמונה הוא הכרה או מקצוע שאין לו שום קשר בסוג האמונה שלך או בדת לה אתה שייך ישנם שמאנים נוצרים שמאנים סיביריים והחקירים הם גם שמאנים ברמה מסוימת חוץ מזה יש אמונות אינדיניות שבהם כל חברי השבט הם שמאנים ברמה נמוכה בלי שום קשר לאמונה שלהם ובין חברי השבט ישנו גם השמאן הראשי

היית שמאן?

מה זאת אומרת היית שמאן? במה זה התבטא? מה הייתה בעצם העבודה שלך כשמאן? ומדוע היית ולא עדיין? אשמח מאוד אם תספר :) ותודה לכולם :)

ToryMaster

New member
אני לא מבינה

אתה לא מכיר אותי מספיק זמן כדי לדעת שאני בחורה?

imdark

New member
סליחה שהגבתי להודעה שלך פשוט

אני די לא מרוכז בזמן האחרון זה הכל רציתי להגיב להגמון

ההגמון

New member
שוב,

אני ממש לא מבין איך אפשר "להיות" שמאן. שמאן נולד שמאן, ומת שמאן, ומתגלגל כשאמן. זו דרגה שהנפש הגיעה אליה. אי אפשר להיות, ואז לחדול מלהיות שמאן. אלא אם כן חודלים מלהיות קיימים. הצורה היחידה שנפש יכולה להפסיק להיות עם התואר הגשמי "שמאן" זה אם חלה הדרדרות במערכת הערכים והכוחות של הנפש (או הנשמה או הכוח ה"על-גשמי", או כל צורה אחרת שתרצה לכנות את זה).

לא בדיוק אבל בערך :)

אפשר להפוך לשמאן מבלי להיוולד אחד, לפחות בחלק מהמסורות ובחלק מהזרמים בנאו-שמאניזם. לגבי להפסיק להיות שמאן, זה באמת נשמע לי הזוי... למרות שאם שמאן מפסיק את עבודתו השמאנית אז הוא בעצם במובן מסויים גם מפסיק להיות שמאן. זה לפחות ממה שידוע לי, אבל שוב, כתבתי את ההודעה הזו כדי לשמוע מה ידוע לאנשים שהם לא אני :)

ToryMaster

New member
המ

אדם נולד שמאן, זו המהות שלו מעצם קיומו. הלמידה וההכשרה המעשיות זה משהו שלומדים. לזה התכוונת כשאמרת ש"הופכים להיות"?

הכוונה

התכוונתי לכך שיכול להיות אדם שיוולד כמו כל אחד אחר ויחיה חיים כמו כל אחד אחר, ומתישהו ייחשף לשמאניזם, ילמד את זה, יתעמק בזה ולבסוף ילמד להיות שמאן. יש כמובן אמונה שאדם כזה נולד להיות שמאן פשוט אף אחד לא סיפר לו על זה קודם. אבל אני לא בטוחה שזה ככה, אפשר ללמוד להיות שמאן, כמובן זה לוקח שנים של למידה והכשרה ולא כל אחד יכול להפוך לשמאן, רק מי שהרוחות מוצאות למתאים, אבל לפי דעתי כל אדם שבאמת רוצצה כנראה שהוא גם מתאים לזה.

ההגמון

New member
לא.

מישהו שהוא שמאן, נולד עם הכוח הזה. ככה הנשמה שלו בנויה. כל ההכשרה הפרקטית זה בנוסף, אבל גם לפני כן, וגם אחרי כן, הוא עדיין שמאן.

ההגמון

New member
אה, ודרך אגב

אני עצמי לא הייתי בטוח בהודעה שכתבתי מוקדם יותר היום (בשרשור הזה), אבל בררתי מכמה מקורות שונים, והסתבר שצדקתי.

אוקי

או שיש לנו אי הבנה לגבי המושג "נולד למשהו" או שאתה מסמך על ידע מסויים ואילו אני על אחר. אבל זה לא משנה כל כך. מה שמעניין אותי הוא לשאול אותך מה הכוונה כשאר אתה אומר "נולד להיות שמאן"?

imdark

New member
קרוב משפחה רחוק שלי

היה שמאן כלומר ניבחר על ידי הרוחות לאחד אני כמה דורות אחריו קיבלתי את מה שאנשים מסוימים קוראים לו ראיית המולד היו לי נבועות דרסתיות שבהן ראיתי משהו מנקודת המבט שלי בעוד כמה ימים אחרי מחקר מסוים גיליתי שכל בן משפחה שלי מאז אותו קרוב רחוק נולדו עם היכולת הזו אבל בדרך כלל היתה שרירותית ובחרה מיקרים רנדומלים וחסרי משמעות לאחר מחקר נוסף(ומציעת כמה דפים שבהם הוזכר אותו קרוב) הבאנתי את מקורם של הכוחות הוויה שמאנית הרוח השומרת שלי(ברדלס) שלחה לי אותם בזמנים שבהם הייתי הכי מוכן לקבל אותם כלומר במצבים בהם עיבדתי את ההכרה או היייתי תחת הרדמה ובחלומות נכנסתי לעסק וחקרתי על הנושא אחרי כמה זמן של ניסויים ומסעות שמאניים העדפתי להפסיק בגלל שפחדתי שאני ימכר לזה יתרגל לתחושת האקסטזה אדיין לעיטים רחוקות כאשר אני בטיול ואין הרבה שרואים אני נרגע והרוח של הברדלס עוזרת לי לעבור בדרכים שבהם קשה לעבור לקפוץ לגבהים שאני לא רגיל לקפוץ אליהם ולרוץ במהירות שעוברת כל שיא שאי פעם אשיתי באצמי

:)

זה נשמע מעניין, תודה :) איך הכרת את הרוח העוזרת שלך? ולמה אתה מפחד להתמכר? מה ממכר בזה? ואיך אתה מבצע את המסעות? אם אני שואלת שאלות שמטרידות אותך, אז אל תענה :)

למעלה