שמאל קיצוני

חלמישון

New member
שמאל קיצוני

בכל פעם מחדש מדהימה אותי החוצפה של "אנשי השמאל הקיצוני" שעומדים כתף אל כתף ליד האנשים שהם אוייבינו המרים מה שברצוני לומר זה ש"כנופיית השמאל הקיצוני" לדעתי צריכה להיות מוקעת מתוך העם שלו היא עדיין שייכת כן חברים אנשי השמאל הקיצוני צריכים להיות נפשות שנכרתו מקרב עמם הם אלה שיכולים להביא עלינו את אחד האסונות הגדולים ביותר שקרו לנו מאז היותיינו עם וקרו לנו אסונות גדולים מאוד במהלך ההיסטוריה הארוכה שלנו החל מהיותיינו עבדים במצריים דרך הפוגרומים של אירופה עד לשואה שהתרחשה בשנות מלחמת העולם השניה סוף סוף יש לנו מדינה גם בימי יהושוע שנכנס לארץ לאחר מות משה היו תושבים בארץ אבל נכנסנו בהם הפכנו פה הכל לעיי חורבות עד כמה שאפשר היה אז אבל הארץ הורשה באלימות מה שנאמר זה :"השמר לך פן תכרות ברית ליושב הארץ אשר אתה בא עליה פן יהיה למוקש בקרביך" ואכן הייתה תרמית של יושבי הארץ שהחפשו לאנשים מארץ רחוקה ונכרתה ביניהם ברית ולאחר מכן החלו צרות גדולות לעם ישראל אסור לנו בשום אופן לכרות ברית עם הערבים שחיים בארץ ישראל ,תוך שנים יהיו צרות כאלה שהצרות של היום הם לא צרות בכלל

iceviper

New member
למה אתה מביא פסוקים מהתורה?

רוצה שגם אני אביא לך פסוקים מהתורה שתומכים בסרבנות בצורה מסויימת? ודעות של חכמי בית שני שתמכו בשלום?

חלמישון

New member
אתה מוזמן

אגב אני בעד גיוס בני ישיבות וכל עם ישראל ורק עם ישראל

חלמישון

New member
יש מקרים מסוימים

במקרה של אירוסין במקרה של חניכת בית או שדה ועוד כמה שאני לא זוכר

iceviper

New member
יפה,ומה עם

"ומי האיש רך הלבב"? בקיצוהתורה מכירה בסרבנות ממניעים שונים,שנובעים מצורך פרטי ואישי לחלוטין-אירוסים,חנוכת בית,ועוד דברים פרטיים לחלוטין. אז מה קרה פתאום שאתה פוסל סרבנות על רקע מצפוני?

mumin

New member
מרצ היא לא שמאל-קיצוני, ואולי

ואולי זאת הבעיה שלה! היא רוצה להיות תמיד בסדר! צריכים להיות לפעמים גם תקיפים ו'לתת לכיבוש בראש'!

avvv

New member
זאת לא הבעיה

למה מ-6 המנדטים צריך לרדת ל0.6 של הערבים? ולשלוח את שארית השמאל הציוני לבן אליעזר וחבריו?

אלטלנה

New member
איזה צחוקים, מר"צניק מעביר שיעור תו

רה. פחדן, אדם שהתארס, אדם שנטע כרם וכו' פטורים מלהלחם אך ורק במלחמת כיבוש. אגב, מלחמת כיבוש זה כאשר המלך אומר "יאללה אני רוצה להרחיב את גבולות הארץ", אז אין מה להשוות. אבל גם ככה הסרבנים טוענים שהם אינם מסרבים מתוך פחד אלא מתוך אידיאולוגיה.

iceviper

New member
אתה ממחיש את הטענה שלי

באמת תודה מקרב הגרב. אם ניתן לקבל סרבנות ממניעים אנוכיים לחלוטין (בית,אשה,פחד) אז בהחלט ניתן להבין סרבנות על רקע אידיאולוגי-מצפוני,שהוא פי כמה יותר חשוב. ובקשר לכותרת המטופשת שלך,דע לך שלא משנה עד כמה תצווחו לכם,יש מרצניקים דתיים,מה לעשות. אתם מוזמנים לקבור את הראש באדמה,או לחילופין להאמין 24 שעות ביממה שאתם שליחי האל עלי אדמות וכל מי שמעז לחשוב אחרת מכם איננו אלא אדם חסר חוט שדרה אמוני,זה ממש לא משנה.

אלטלנה

New member
כנראה לא קראת את מה שכתבתי

סיבות למה לא להלחם תקפים אך ורק במלחמת רשות, שע"פ הגדרת הרמב"ם היא מלחמה "להרחיב גבול ישראל" (הלכות מלכים ומלחמותיהם, פ"ה א). במלחמת חובה אין תירוצים.

iceviper

New member
יש שתי אפשרויות,לשיטתך:

1)שהמלחמה נגד הפלסטינים היא מלחמת חובה משום שמדובר בסכנה ממשית לקיומנו; 2)המלחמה נגד הפלסטינים היא מלחמה על כיבוש הארץ,מה שהופך אותה למלחמת חובה. אז בנוגע לאפשרות הראשונה,אף אחד לא טוען שהפלסטינים מסכנים את קיומנו-לא האיחוד הלאומי,לא אלופי צה"ל ולא אף אחד אחר.אם היתה סכנה לקיומנו אינני בטוח שהיינו יכולים להתכתב באינטרנט כרגע. אז נשארת האפשרות השנייה.ופה נפרד סולם הערכים שלנו: גם אני הייתי שמח להצביע על מפת חברון או ניצנים וכפר תפוח ולהגיד "שלי" כמו בתשדירים של מפעל הפיס,אבל ברגע שהמחיר הוא שלטון על עם אחר והשפלתו היום-יומית,מה שגורם לפרפטאום-מובילה של שנאה משני הצדדים,אני מוותר על השליטה במקומות אלה.הם יישארו קדושים גם תחת שלטון של מישהו אחר.

אלטלנה

New member
בלבלת מושגים

1. *מלחמת חובה = "עזרת ישראל מצר שבא עליהם" (רמב"ם, משנה תורה, הלכות מלכים ומלחמותיהם פ"ה א), בלשון ימינו - הגנב עצמית *מלחמת רשות = "להרחיב גבול ישראל" (שם) לא שמעתי אחד שמבין בהלכה אומר שהמלחמה עם הפלסטינים היא מלחמת רשות. =>אני בד"כ לא מצטט את הרמב"ם בוויכוחים פוליטים, אבל אתה התחלת. אני מבהיר את ההלכה. 2. וואלה, אנחנו משפילים אותם. יש דבר קטן שאני אוהב לקרוא לו "700+ הרוגים בשנתיים", אבל עזוב אותך מזה - אנחנו "משפילים" אותם. 3 . וואלה, הכיבוש גורם לשנאת הערבים כלפינו. זו הסיבה שהיו פיגועים לפני 1967, לפני הכיבוש שגורם לטענתך לשנאה, לפני 1948, לפני שהיה דבר כזה צה"ל, לפני ש"השפלנו" אותם. תלמד לוגיקה בסיסית ותבין עד כמה טענה זו דפוקה.

pelegs

New member
ששש... אל תגיד לאף אחד...

אבל גם 48' גירשנו אנשים מביתם, וחלק ברחו מפחד מאיתנו(או כי הבטיחו להם בית בלי יהודים כשהם יחזרו אחרי שיהודים יובסו) - ואת המרמור הם משליכים עלינו, חלקית בצדק, חלקית לא. אין מה לעשות - שנאה בקרב הערבים כלפינו קיימת. וזו בדיוק הסיבה למה אנחנו צריכים להתנהג כך שהיא תיפסק(למשל ע"י...הפסת הכיבוש ומתן שיויון זכויות מלא לערביי ישראל?).

אלטלנה

New member
זו הבעיה של הציבור הישראלי

שחושב שהערבים ימכרו את גאוותם הלאומית תמורת חברי כנסת ואוניברסיטאות. PELEGS: אמרת שקראת את ספריו של הרב כהנא. אני מציע שתעיין שנית ב-Uncomfortable Questions for Comfortable Jews, פרקים 4,5, ו-6.

iceviper

New member
לא כתבתי שיש "פול"מרצניקים דתיים.

יש כאלה,ולא רבים. אני בטוח שישנם גם דתיים הגונים שלא תומכים בטרנספר ולא בונים לעצמם אתר בית עם ססמאות כמו "רק כך".

iceviper

New member
אני יודע

ושמת אותו כדי להראות לכולם שאתה תומך באצ"ל,ולא בתנועת כך,כמובן. האגרוף עם המגן-דוד הוא סמל של הליגה נגד השמצה,וגם אותו שמת כדי שכולם יידעו שאתה תומך נלהב של הליגה נגד השמצה.העובדה שזהו גם סמלה של כך זה פרט שולי,כמובן.

אלטלנה

New member
בטח שאני תומך בתנועת כך

ולפני שתקרא לי "נאצי עם כיפה" תקרא את אחד הספרים שלו. פעם הייתי כמוך והאמנתי לשקרים של השמאל. תקרא את מה שכתב ולא מה שאומרים עליו שכתב - ואז תקלל אותי.

למעלה