שמאל קיצוני

אלטלנה

New member
חס ושלום, שישרפו האנטי-ציונים

אני חובש כיפה סרוגה ולומד בישיבה תיכונית, תגדיר אותי איך שתרצה.

iceviper

New member
הבנתי מההתחלה שיש לך כיפה סרוגה

אבל בר-בי-רב שאל אותי את השאלה שלו,למה בדיוק אתה מגיב לו?

חלמישון

New member
סליחה אבל הוצאת את דברי מהקשרם

התורה לא מכירה בסרבנות התורה אומרת שאם אדם התארס אז שיתחתן עם ארוסתו זאת לא סרבנות וזה אפילו חשוב הכוונה היא לא שאדם רווק לא ילך לצבא אלא אם הוא מאורס והולך להתחתן אז שיתחתן וכן מקרים אחרים למשל סרבן הוא אדם שלא ילך לצבא גם עוד 5 שנים ואילו אדם שמאורס לא ילחם במשך תקופת זמן מסויימת ואח"כ ילך וילחם לכן זאת לא סרבנות סרבנות היא של בחורי הישיבות סרבנות היא של השמאל הקיצוני באותה מידה

ricardo18

New member
אדון אלטלנה, זכור שיש במרצ מי שילמד

אותך גם תנ"ך. ראה ערך שולמית אלוני.

iceviper

New member
מה קרה? הרסו לך את הסטיגמה?

הרי מחנכים אתכם בבתי הספר (וגם אותי חינכו ככה) שתומכי מרצ הם אנשים בלי שום זיקה לעם היהודי ושורשיו,שלא יודעים מה ההבדל בין גמרא ומשנה או שלא מעניינת אותם המחלוקת רבת השנים בין היעב"ץ לר' יונתן אייבשיץ. בעיניכם הרי אנשי מרצ יושבים כל היום בבתי קפה וחולמים על חומוס בדמשק. אז אני מאוד מקווה שתלמד להכיר את הצד השני ותשכח מהר את ההסתכלות שגיבשת לך במרוצת השנים על ציבור זה.

אלטלנה

New member
אה?

את דעותיי הפוליטיות לא קיבלתי מביה"ס שלי - אם כן הייתי היום מפד"לניק ח"ו...

אלטלנה

New member
אם אתם לא בורים אז אתם רשעים...

כאשר זהבה גלאון נואמת בכנסת על איך שביהדות האישה היא רכושו של בעלה, יש שתי אפשרויות: 1. היא לא יודעת שבגמרא (מסכת קידושין דף ו' ע"ב) כתוב בפירוש שלא. 2. היא יודעת, אבל משקרת בזדון. כאשר שולמית אלוני משקרת בפופוליטיקה על מעמדם ההלכתי של גויים השוכנים בא"י, זה או מתוך בורות או מתוך רשעות. אתה אומר שהם מבינים ביהדות. אוקיי.

iceviper

New member
קידושין,פרק "האשה נקנית" דף א' ע' א

"האשה נקנית בשלוש דרכים,וקונה את עצמה בשתי דרכים.נקנית בכסף,בשטר וביאה".רש"י במקום:נקנית לבעלה. ובכן,שנינו יודעים היטב שאין כל כוונה להתייחס לאשה כאל חפץ שקונים,אבל ההבדל ביננו הוא שאתה מתייחס לדברים כאל תורה מסיני,ואני רואה אותם בעין ביקורתית שלמרות שהם מעידים על הבנה של המציאות ע"י חז"ל,ונסיון כנה לבנות חברה צודקת וטובה יותר,הם מעידים על יחס של זלזול מסויים כלפי האשה.אבל זו היתה המציאות בזמן כתיבת הדברים,וזו היתה השפה.אני בטוח שאם הדברים היו נכתבים היום,השפה היתה אחרת. ***** כאשר בעלון של יהודים המחשיבים את עצמם "יראי שמיים" (תמהני על שום מה),כתובים דברים נוראיים כמו "הרב לוינגר,שהוא אדם טוב-כמו שהערבי שהוא בעזרת השם ירה בו,לא היה טוב" "גולדה,האחראית לרציחתם של אלפי חיילים בגלל פחד העולם" "הקדוש הרב מאיר כהנא זצוק"ל הי"ד" אז אני מרגיש חובה מצפונית להבחין מי הוא יהודי טוב,שלא מקיים את כל המצוות ואינו מחשיב עצמו דתי וירא שמיים, ומי פנאט רצחני הזקוק לדם שפוך של עם אחר כדי להגיע לסיפוקו,ועוד מעז לחלל שם שמיים ברבים עם הכיפה שהוא חובש לראשו.

אלטלנה

New member
הגמרא אומרת בפירוש שהאשה אינה רכושו

של בעלה (קידושין דף ו' ע"ב). אני חוזר ומדגיש: *בפירוש*. לסלף את ההלכה לשרת פואינטה, כמו שעושות אלוני וגלאון, זה מעשה מתועב. 1. לך בטוח אין את הזכות לקבוע מי מחלל שם שמים. 2. אני לא יודע איפה קראת את הזה על הרב לוינגר. 3. על גולדה - יש משהו בזה... מה אבל רצחני בזה? לבגין ולשרון קראו/קוראים "רוצחים", לכהנא קוראים "נאצי". זה לא הסתה? זה לא "רצחנות"? נ.ב. אני חוזר ואומר - תקרא את ספריו של הרב כהנא. העלונים הם לא תחליפים.

אלטלנה

New member
אגב (חשוב לקרוא)

אל תצטט כהניסטים כי אי-אפשר לדעת מי באמת כהניסט ומי פרובוקוטור של השב"כ. אל תצחק - אנשים כמו אבישי רביב פעילים גם היום (לדוגמה, לך תראה את הגראפיטי בחברון. לא פגשתי חברוני אחד שחושב כך) תצטט את הרב בבקשה, לא את תומכיו.

iceviper

New member
משימה בשבילך

אני אישית מתכוון לעיין בספריו של הרב כהנא,למרות שאין סיכוי שאשנה את דיעותי על הימין בכלל ומשנתו בפרט.אעשה זאת רק כי אני מאמין שזה חשוב לדעת את היריב. ובינתיים אתה מוזמן לפרט את עיקרי השקפתו כפי שהיא משתקפת מספריו.

אלטלנה

New member
בעוד מספר חודשים תצא לאור אי"ה

חוברת הכוללת את נאומיו של רבינו בכנסת. אני אדאג לשלוח לך אותה.

אלטלנה

New member
קונים תורה, קונים עולם הבא, קונים

חבר, קונים רב, קונים אשה. ואני לא יכול להגן על כל כהניסט וכהניסט. יש אלפי כהניסטים אבל רק רב אחד. עליו אני יכול להגן.

iceviper

New member
שנינו יודעים מה ההבדל בין

קניית חבר וקניית אשה,ע"פ השקפתה של הגמרא.ושנינו יודעים את המשמעות ההקשרית של כל אחד מהסוגים.

אלטלנה

New member
אני לא יודע...

כמו שאמרתי שלוש פעמים הגמרא אומרת בפשטות שהאישה היא לא רכושו של בעלה... ואתה הבאת את לשון הגמרא... ואני הבאתי מקרים אחרים בהם הגמרא משתמשת במושג "קניין".

אלטלנה

New member
"צוו חכמים שיהא אדם אוהב את אשתו

כגופו ומכבדה יותר מגופו" (רמב"ם הלכות אישות פי"ב א. זה גם כתוב בגמרא אבל שכחתי איפה) "ומכבדה יותר מגופו" - זה זלזול?

למעלה