שם זה פה..?

WishMaster

New member
שם זה פה..?

רק אם אפשר להביע דיעה קטנה . בנוגע לאסון כמובן . איזה אסון , אתם שואלים ?! בושה וכלימה.. הרי בקושי עברו כמה ימים מאז שזועזעה מדינתנו הקטנה מפיצוץ מבעית בלב ליבו של עם ישראל . אלפים נהרגו , עשרות אלפים נעדרים , ואתם עוד מסתכלים אלי ולא מבינים על מה אני מדבר ?! הרי עד הבית שמענו את הפיצוץ ! הרי אוזנינו כמעט ונחרשו מקולו הרועם של המוות ! אנשים קטנים שכמותכם , חסרי כל מגע אנושי...הייתכן כדבר הזה ? איפה האחדות היהודית המדוברת ? איפה הסיסמאות הידועות " הכאב מאחד אותנו " ? או שמא שכחתם אותן ? או שבחרתם להתעלם ? ערבים , כן כן , טרוריסטים שבאופן קבוע פוקדים את מדינתו חטפו ארבעה מטוסי " אל-על " , ופיצצו אותם מעל הבורסה בת"א.. לא..? מה לא...לא יכול להיות.. זה לא שאני מדמיין , הלא כן ? כי אם מדמיין אנוכי , מדוע מדברים על זה בחדשות יום-יום ? מדוע הנושא לא יורד מהכותרות ? מדוע מפסיקים משחקי כדורגל , כדורסל , או מה שזה לא יהיה ? איפה זה היה , אמרתם ? אהה...ארה"ב... ניו יורק... המדינה ההיא , שרחוקה מאיתנו אלפי קילומטרים ומשתינה עלינו אלפי גלוני שתן מידי יום ? אז רגע רגע , תנו לי להבין.. וכשחיילים יהודים נופלים.. אז בארה"ב גם בוכים...?

רלוונטי

New member
אז קודם כל...כן

בוכים שם.אבל זה כלל לא חשוב........לגבי כמויות השתן שכנראה צונחים אליך אני יכול רק להשתתף בצערך. לאיפה שאני נמצא לא מגיעה אף טיפה..שאר הקשקושים המטופשים שלך מעליבים את השכל הישר.

WishMaster

New member
אז קודם כל..

שלום . דבר שני , הגם אתה מחסידיו של ישו ? "תן את הלחי השניה.."? ידידי בעל השכל הישר שנעלב מדבריי , איפה אתה היית כשנהרגו חיילי צה"ל ? אני הרי בטוח שאתה צמוד לטלוויזיה בימים האחרונים , כדי לשמוע כל פיפס שקורה שם . יש רק שאלה אחת שאתה צריך , לא סליחה , חייב , לשאול את עצמך . ולא רק אתה בעצם , כולנו חייבים את זה לעצמנו . האם דם אמריקאי כואב יותר מדם ישראלי ? ולא , לשניה אחת אני לא מנסה להמעיט מגודל האסון , אבל , כשחושבים על זה, אתה ושכמותך הם הסיבה לשגרה המרגיזה הזו שפוקדת אותנו בכל פעם שאנו שומעים על חייל שנהרג , או ילדה שהתפוצצה . אה... שתן.. אני , בניגוד אליך , מעדיף קולה , לכן, כשמשתינים עלי , אני מרגיש את ההבדל..

Cristian

New member
טיפשות בהסוואה של חוכמה

דבריך מלאים בשנאת חינם של אלה שאינם מאמינים באמונתך. כי אם אינך מבחין ויודע ולכבד את האחרים באשר הם כבני אדם שווים ללא הבדלים סובייקטיבים, אזי האם אתה אחד מאיתנו? או שמה אתה שייך לחלאות האדם בצוותה עם מוגי הלב שביצעו את הפשעיים המחרידים האלה בשם אלוהים? רק משום שאחר מאמין בעקרון דת שונה ממך אין זה אומר שהוא נופל מרמתך כאדם ולדעתי ולאחר הירהור בדבריך אני חושב שדווקה לא קשה להתעלות אליך. דם יהודי לא כואב פחות מדם "אמריקאי" ( להזכירך שחלק מהחללים באסון הזה, יהודים היו) אך גם לא יותר!

WishMaster

New member
שנאת חינם ?

על מה ולמה ? אתה מאשים אותי על משהו שלא אמרתי . נכון , השתמשתי בדת אחרת שאינה דתי , אך רק כדוגמה למשהו , להבהיר את הנקודה הספציפית שרציתי להעביר . אני מצטער אם נעלבת או נפגעת מדברי . לא זו הייתה הכוונה . וכשאני שואל אם דם אמריקאי "שווה" יותר מדם יהודי , הכוונה היא להתעסקות הבלתי פוסקת באסון שקרה בארה"ב . הביקרות שלי היא על אותם אנשים שאני בז להם , שמשום מה לא שומעים מהם ולו ציוץ כאשר נהרגים חיילי צה"ל , אבל כאשר יש פיגוע חבלני בארה"ב , וזה בדיוק מה שהיה שם , הם נזכרים להרים את ראשם המכוער ו"להזדהות" . נכון , נהרגו שם יהודים , נכון , זהו אסון בקנה מידה עולמי , אבל , ידידי , בארצנו הקטנה מתפוצצים אנשים על ימין ועל שמאל , ומשום מה נראה כאילו כבר לאף אחד לא אכפת . זה מה שאמרתי , זה מה שכתבתי , ואני עומד מאחורי כל מילה שלי . לא מוצאת חן בעיניך דעתי , שיבושם לך . אנו חיים במדינה דמוקרטית , ואותי חינכו לכבד כל אדם באשר הוא , ולכן ידידי.. שנה טובה לך , למשפחתך , ולכל בית ישראל .

אתה יכול להצביע על ה"בוכים" שם???

יש לך אולי איזה לינק שנוכל גם אנחנו "לשמוע" את ה"בכי"???

קיז

New member
עדכון

אולי לא שמת לב, אבל ארה"ב עמדה לצד ישראל מאז שהיא הוקמה. ארה"ב תמכה בנו גם שאף אחד אחר לא שה את זה, בהצבעות באו"ם, במשלוחי נשק, ותמיכה חומרית ומוראלית. מאיפה הבאת את הגלונים של שתן? מהסיוע שארה"ב נותנת לנו כול שנה? ארה"ב נפגעה באופן קשה מאוד מאותו שד שתוקף אותנו כבר מעל 100 שנה. אפשר לחשוב שאנשים יראו בזה מעט שותפות גורל. זה לא הרבה לצפות גם מאנשים שלא מעניין אותם מה קורה מטר מהם.

WishMaster

New member
נכון , אבל..

לדעתי שותפות הגורל הזו שאתה מדבר עליה צריכה להתחיל פה , בת"א , לפני שהיא עוברת לניו - יורק , לא ?

וישמסטר אתה חשוך ופרימיטיבי

דבריך מלאים שינאה ורוע לב.מדבריך פשוט משתמע שאתה שמח על הפיגוע הנורא שקרה שם.רק לידיעתך:מספר ההרוגים שהיו שם ביום אחד הוא פחות או יותר זהה למספר של חללי ישראל שנפלו בכל מערכות ישראל. דבר שני: בין ההרוגים היו גם ישראלים וקרוב לודאי שיהודים רבים מצאו את מותם.אז על מה אתה שמח בדיוק? ש10,000 חפים מפשע נרצחו? ועוד משהו קטן: בלי אמריקה שלדבריך משתינה עלינו כל יום, לא היית פה. הסיבה היחידה שישראל קיימת זה בזכות הכסף התמיכה והנשק האמריקאי, ואל תשכח את זה טרוריסט קטן ועלוב שכמוך.

WishMaster

New member
תגיד לי..

אדוני יפה הנפש.. מתי בפעם האחרונה הדלקת נר נשמה לזכרו של חייל יהודי ? מתי בפעם האחרונה הבעת הזדהות עם משפחתו של עומר סואד , למשל ? מתי בפעם האחרונה צבט לך בלב על חייל שנפל ? אתה בכלל יודע להבחין בין שנאה לביקורת ? אני פשוט בז לצביעות שלך . מעניין מה תהיה תגובתך כשמישהו יקר לך יפול חלל לפיגוע חבלני , חס וחלילה , ואף אחד לא ישים על זה זין . אז לפני שאתה קורא לי טרוריסט , ולפני שאתה קובע שאני שמח על האסון שקרה בארה"ב , יש משפט קטן שלדעתי יהיה אפקטיבי פה : " עניי עירך קודמים " . מכיר..?

אלוני.

New member
על מה הדיון ../images/Emo35.gif

יש לך כמות צער מוגבלת
האם כאב הלב והצער על האסון מוריד משהו ממפלס הצער היהודי

WishMaster

New member
לא , אבל..

כשזה בא על חשבון "מפלס הצער היהודי " , כהגדרתך , אז זה מקומם אותי . כשפתאום כל אחד ואחד מדליק נר נשמה אמריקאי , על חשבון נר נשמה יהודי , זה מקומם אותי . שוב , זהו אסון נורא . אחד הכואבים ביותר במאה האחרונה , אבל... למה לעזאזל לאף אחד לא איכפת מיהודים שנהרגים כבר ?! על זה הדיון. על "ההזדהות " וה"רגישות לצערם " של כל העולם , אבל לחיילים שלנו כבר אין מקום בלב..

אלוני.

New member
תראה

אין יהודי שלא איכפת לו מהיהודים שנרצחים יש יהודים שרוצים מונופול על הצער ועל החוכמה.

WishMaster

New member
ממממ...

אני יכול לתאר לעצמי שמישהו ירצה מונופול על חוכמה....אבל על הצער ? לא מכיר מישהו כזה . תראה , אולי הדעות שלי נשמעות לך קצת מוגזמות וקיצוניות , אבל אתה יודע , לפעמים שאני קם בבוקר , ואני יודע שאתמול בלילה נהרגה עוד אישה שכל חטאה היה שנסעה בכביש מסוים בשעה מסוימת , זה עושה לי רע... עושה לי רע שאנחנו מתים פה.. ועוד יותר עושה לי רע שלאף אחד לא איכפת מזה.. ואז בא האסון הנורא בארה"ב. ופתאום כל מה שאני שומע עליו זה ארבעה מטוסים , חמישה מטוסים , כן בן - לאדן , לא בן - לאדן , ואני תוהה לעזאזל איפה כולם היו יומיים לפני , או שבוע לפני , או שנתיים לפני.. מה , אף אחד לא שמע על כל הפיגועים שהיו פה ? אז למה כשזה בארה"ב כולם מתעוררים , וכשזה פה , ליד הבית של כל אחד ואחד מאיתנו , אני מרגיש כאילו אני מסתובב במערה של דובים בחורף ?

אבו-דני

New member
ווישמאסטר..ההבדל אינו בעוצמת הצער

ההבדל הינו רק בעוצמת התהודה ולא זיכרון של הקורבנות של אותה תנועת טירור איומה

למעלה