של מי זה?

דקל נור*

Well-known member
20260606_090842.jpg

של מי הפחים המתגלגלים הללו? מה שמותיהם? מהיכן הם מגיעים בבוקר? מה גילם? על מה הם משיחים בהסעה? יש צחוקים? מהם תנאי ההעסקה שלהם? מאיזו טמפרטורה אומר להם מנהל העבודה "הישארו בבית. יהיה חם/קר מדי לעבוד היום"? האם משלמים להם על ימים כאלה? היכן הם אוכלים צהרים? סנדביץ או מבושל? הם האם לוקחים את המשפחה לנופש פעם בשנה לפחות? האם הם מצליחים לחסוך קצת מהמשכורת? האם משלמים להם מיום המחלה הראשון? במה רצו לעבוד כשהיו צעירים? מה הם מקוים שיקרה להם בחיים? האם יש להם נחת מהילדים? איזה תלונות יש להם עלינו, תושבי הרחוב שהם מנקים? למה אתם עדיין מטאטאים בשבטי ענפים?

הייתי רוצה לקרוא כתבת עומק על מנקי השכונה שלי.

סופהו 1

Well-known member
חח..לפני שכל העמוד נפתח, ראיתי רק חלק מהתמונה

מטאטא.jpg

והייתי בטוחה שזה הולך להיות עניין עם מכשפות שהשאירו את כלי הרכב שלהן..
אבל לא.

לא יודעת לענות לך על כל השאלות, אבל מהמנקה שעבד פעם ברחוב בו אני גרה, אני יודעת שחלקם עובדי עיריה, חלקם עובדי חברות פרטיות.
בכל מקרה, הם אמורים ליהנות מכל הזכויות שמהן נהנים עובדים אחרים. (חופשה, מחלה וכד) ולדבריו, חלקם משתמשים במטאטאי זרדים כי הם יעילים יותר.

אפרופו לקרוא על מנקי השכונה- בסיור בתל אביב, שמעתי פעם סיפור על מנקי רחובות וזכורים לי שניים מהם.
אחד היה הרב, שהנאצים, כדי להשפילו, אילצוהו לטאטא רחובות בוינה וכשעלה לארץ, נהג לטאטא את חלק הרחוב מול ביתו.
השני היה "המטאטא הקדוש".

קלייטון.ש

Well-known member
אני עכשיו בשלב שמחפש קריירת המשך.
ניקוי רחובות יכול להיות אופציה מעניינת.
עבודה פשוטה, בלי דאגות, בלי בעיות, אפשרות אפסית לטעויות, בלי לקוחות, בלי שהראש מתעסק בעבודה כל הזמן כולל בחלומות, יש בוס אבל הוא לא מסתובב במקום העבודה, הרבה ללכת ברגל שזה דבר שטוב לי.
כן אופציה שאני אקח ברצינות.

צליליתה1

Well-known member
עבודה פשוטה, בלי דאגות, בלי בעיות, אפשרות אפסית לטעויות, בלי לקוחות, בלי שהראש מתעסק בעבודה כל הזמן כולל בחלומות, יש בוס אבל הוא לא מסתובב במקום העבודה, הרבה ללכת ברגל שזה דבר שטוב לי.
את מנקי הכבישים כבר מזמן החליפו מכונות, מניחה שהרובטים יגיעו למדרכות במהרה. וטוב שכך. כאן בעיר המדרכות מכוסות בקקי של כלבים. נראה לי שאפילו המנקים הולכים מסביב בזהירות. תכלס מבינה אותם.

סופהו 1

Well-known member
את מנקי הכבישים כבר מזמן החליפו מכונות, מניחה שהרובטים יגיעו למדרכות במהרה. וטוב שכך. כאן בעיר המדרכות מכוסות בקקי של כלבים. נראה לי שאפילו המנקים הולכים מסביב בזהירות. תכלס מבינה אותם.
פה גם וגם. ובזמן האחרון כשרכב הטיאוט עובד, יחד איתו עובר איש עם זרנוק מים, כדי לנקות את המדרכות ומתחת למכוניות= המכוניות לא רק עם אבק, אלא עם שפריצים של בוץ. נפלא

נ.ב: חייבת לציין לטובה את בעלי הכלבים בסביבתי |חמסה||חמסה||חמסה| איש מאלו שנתקלתי בהם הבוקר לא השאיר אחריו ערימות.
הכל נאסף והושלך לפח. אפילו השכן ה... מהבית ליד, שיוצא עם הצפצפן המפונפן שלו אוסף אחריו.

סופהו 1

Well-known member
קבלתי כעת תמונה שצולמה במשרד של בוס כלשהו. גם הוא יחפש מתישהו עבודה בניקוי רחובות?

1781077917182.png
?

סופהו 1

Well-known member
אני לא הייתי מוכן לעבוד באופן ספייס ככה. תמיד היה לי חדר, שלי, עם דלת שגם הייתי נועל.
אני לא הייתי מוכנה לעבוד במשרד, נקודה.

|שקדיה||שתיל||פרח||עץ||עציץ||פטריה|🌳🌴🌱🌿☘️🍀🌾🍁🌻

זה דור אחר, עם הרגלים אחרים, שגעונות אחרים.
מעניין מה יקרה כעת, אחרי שהתרגלו לעבוד גם מהבית ובחלק מהמקומות לוקחים להם את זה.

סופהו 1

Well-known member
ווי, קלייטון, צעדתי כעת אל ומ.. סך הכל שעה צעידה בשעה שלא כולם ברחובות, וחםםםםםםםםםםםםםם ולחחחחחחחחחחח..
וראיתי מסביבי את כל האנשים האלו, שהולכים לעבודה (לא בהכרח לעבוד), פתאום נכנסה למוחי מחשבה, שאולי אחזור לחפש משהו פשוט, בלי דאגות, בלי בעיות, עם אפשרות אפסית לטעויות:), שיהיה בוס כמו שהיה לי בעשרים השנים האחרונות לעבודתי וכו.. אבל מהר מאוד המחשבה הזו הלכה לחפש ראש אחר.
מתי יש לי זמן לעבוד?

נערך לאחרונה ב:
למעלה