של מי זה?

דקל נור*

Well-known member
20260606_090842.jpg

של מי הפחים המתגלגלים הללו? מה שמותיהם? מהיכן הם מגיעים בבוקר? מה גילם? על מה הם משיחים בהסעה? יש צחוקים? מהם תנאי ההעסקה שלהם? מאיזו טמפרטורה אומר להם מנהל העבודה "הישארו בבית. יהיה חם/קר מדי לעבוד היום"? האם משלמים להם על ימים כאלה? היכן הם אוכלים צהרים? סנדביץ או מבושל? הם האם לוקחים את המשפחה לנופש פעם בשנה לפחות? האם הם מצליחים לחסוך קצת מהמשכורת? האם משלמים להם מיום המחלה הראשון? במה רצו לעבוד כשהיו צעירים? מה הם מקוים שיקרה להם בחיים? האם יש להם נחת מהילדים? איזה תלונות יש להם עלינו, תושבי הרחוב שהם מנקים? למה אתם עדיין מטאטאים בשבטי ענפים?

הייתי רוצה לקרוא כתבת עומק על מנקי השכונה שלי.

סופהו 1

Well-known member
חח..לפני שכל העמוד נפתח, ראיתי רק חלק מהתמונה

מטאטא.jpg

והייתי בטוחה שזה הולך להיות עניין עם מכשפות שהשאירו את כלי הרכב שלהן..
אבל לא.

לא יודעת לענות לך על כל השאלות, אבל מהמנקה שעבד פעם ברחוב בו אני גרה, אני יודעת שחלקם עובדי עיריה, חלקם עובדי חברות פרטיות.
בכל מקרה, הם אמורים ליהנות מכל הזכויות שמהן נהנים עובדים אחרים. (חופשה, מחלה וכד) ולדבריו, חלקם משתמשים במטאטאי זרדים כי הם יעילים יותר.

אפרופו לקרוא על מנקי השכונה- בסיור בתל אביב, שמעתי פעם סיפור על מנקי רחובות וזכורים לי שניים מהם.
אחד היה הרב, שהנאצים, כדי להשפילו, אילצוהו לטאטא רחובות בוינה וכשעלה לארץ, נהג לטאטא את חלק הרחוב מול ביתו.
השני היה "המטאטא הקדוש".

למעלה