שלתי ביקש...

guypele

New member
שלתי ביקש...

שאחבר מאמר לפורום - לא יודע כמה אנשים קוראים את המאמר בראש העמוד אז החלטתי לפרוס אותו כהודעה (אם מישהו יודע איך לשכפל אותו בשביל זה אך שיעשה זאת כי אני מבין מעט מאוד בנושא). זה מאוד ארוך בשביל הודעה אבל חשוב לי שכולם יקחו אויר ויקראו עד הסוף. סכנת הפשיזם העולה בישראל לאחרונה אנו עדים ליותר ויותר קריאות כוחניות, מתלהמות, גם בפורום זה, לפתרונות ומדונים מהירים, פשטניים, למצוקות מורכבות הכורכות דת, תרבות, כלכלה וחברה - כל זאת בשם טובת המדינה. טובת המדינה-מעל-לכל (להלן המ"ל, ייצור אורגני שמתחרה בחיותו עם בן אנוש, ממשי ונושם).המדינה כביכול "בסכנה" (גם פיצוץ כל יום לא ישמיד אותנו) וטובת המדינה-מעל-לכל אזי חופש הביטוי למשל - שולי. התקשורת לפי הפשיסט צריכה להיות "פטריוטית", כלומר למנוע מהעם את ידיעת האמת כפי שהיא מתגלה לכתב. מי צריך חופש הדיעה והביטוי כשיש אחדות? אחדות הדיעה אחדות הגזע אחדות המטרה. דגלים מתנופפים וחזה זקור - לא חס וחלילה רדיפת האמת והצדק. מי שלעומת זאת נובח מנגד בזמן שהשיירה עוברת (בדרכה לכיבוש השטחים) - בוגד ופחדן. מסרב להתמודד עם גורלו, לא כפרט עלוב חלילה, כקלפית השום בעיניו של הפשיסט, אלא כקולקטיב, כחלק קטן מ"שלם" שחזק יותר מישותך הבלעדית. הפשיסט מפקיע את האדם מעצמו וקובע כי כולנו בעיניו באופן בלתי נמנע חלק מטובת המדינה-מעל-לכל. מהי טובת המדינה - הוא יודע. הרי הוא נביא המדינה-מעל-לכל עלי אדמות. הפשיסט יקבע שאתה יהודי לא משנה מה וכיהודי-לא-נשנה-מה אתה כמובן אמון על טובת עם ישראל לדורותיו, כפי שהוא רואה אותה. יותר ויותר אנשים מצביאים בסקרים בעבור רעיון העוועים מזוועות ההיסטוריה - הטרנספר. מי שרואים עצמם כיהודים, חלק ממורשת יהודית, עם שסבל יותר מכל מגירוש, התעמרות, אפלייה ודיכוי, פרוגרומים ולבסוף השמדה מתוכננת, יושבים בסלון הבית ומדסקסים כיצד ראוי לעקור באלימות מיליוני אנשים מביתם, לגלות בארץ זרה, כיצד הכל יהיה יפה וורוד בעבור המדינה-מעל-לכל לאחר שכל הערבים יהיו מחוץ לגבולותיה, כיצד הכל יהיה יפה יותר אם לא היו "שמאלנים" בארץ... יש המתיפייפים ומגדירים זאת "טרנספר מרצון". הגירוש האלים הזה הוא רצוני בדיוק כמנוסתם של יהודי גרמניה לאחר הפעלת חוקי נירנברג. מי שמציע ל"שדל" את הערבים לצאת את הארץ ע"י שלילת זכויותיהם ראוי שיבדוק מיהם שותפיו ל"תוכנית הפעולה" בהיסטוריה. כמו אז, כמובן, אין מי שיקבל את ה"עוזבים מרצונם". טובת המדינה-מעל-לכל. אופי המדינה אינו חשוב. לדידו של הפשיסט אין המדינה כלי בשביל לשרת את כלל אזרחיה, אלא האזרח הינו הכלי בעבור המדינה. המדינה כלפיו היא ישות רוחנית - התגשמות של רצון האל. במהירה לטעמו כולם יבינו זאת, יהודים כגויים, ובא לציון גואל. דימוקרטיה? זכויות אדם ואזרח? שוליים. טובת המדינה-מעל-לכל. אל נא תטעו - הוא ששונא את האחר - הערבי - דיעות קדומות רצות במחשבותיו וממלאות את החלל הריק שנוצר כתוצאה מהעדר החשיבה. בלא עוררין על צדקת דרכו כרצון האל, כצו קוסמי עליון, לא מצא צורך להרהר ולגבש את עמדותיו, לא מצא פנאי להעריך מלוא המשמעות של דיעותיו. חשיבתו פלקטית ודוגמטית - הוא כפי שנאמר, "יורה מהמותן". "מבחן התוצאה" - לא משנה מה התוצאה, מהי הדרך, מהן תוצאות הלוואי, מה יקרה אחרי שהושגה "התוצאה". הפשיסט שונא כל מי שאיננו הוא. פשיזם כרוך תמיד בשובניזם, גזענות, הומופוביה ואינלקטואלופוביה. הפשיסט אינו אוהב את החיים. החיים הינם פאר הגיוון, ריבוי הדעות, העושר התרבותי, ההרמוני שנוצרת בעולם ללא גבולות וללא שנאה. בעיניו החיים מוגבלים לשירות המדינה-לפני-הכל, אינו אוהב את מלאכת החיים כי בשבילו האהבה היחידה היא כוח, כוח ועוד כוח. שליטה וסדר הם ערכיו העיקריים, איננו מסוגל לסבול טענות שאינן עולות בקנה אחד עם טענותיו, מגרשן בזעם ואימה כמגרש שד. הפשיזם נשען על רגשנות לאומית. סיסמאות כמו "מנהיג חזק חעם חזק" (או שמא "עם חזק למנהיג חזק" - הרי מאחר ויש איש כריזמתי ומוכשר כ"כ חייבים למצוא עם יעריץ אותו וילך אחריו באש כבשר תותחים). סיסמתו של מוסליני בשעתו - של ביבי בשעתו גם כן. שעה עגומה ונוראית שנדמה כי היא מאיימת לחזור ולזהם את חיינו. ביבי, שהלהיט המונים כנגד רבין ו"פושעי אוסלו" ביחד עם אריאל שרון לפני הרצח (יגאל עמיר אמר שעשה מה שחש כ"רצון העם"). ביבי, שהסית כנגד בני עמו - "השמאל" (ש"שכח מה זה להיות יהודי"), "התקשורת", ה"אליטות". שפילג את העם ל"בעדנו" ו"נגדנו", וילד לאויר העולם את "הם מ-פ-ח-ד-י-ם". מי שפתח צלקות עדתיות ודתיות לכדי פתעים פעורים בעבור צרכים פוליטיים. מי שתקף את חופש העיתונאות, רמס את סמכותם של בג"ץ ושלטון החוק, מי שרקד על הדם בכל פיגוע ופיגוע לפני ואחרי שנות כהונתו האומללות. מצית סדרתי של חביות דלק השנאה ונקמת הדם. שליח המוות הסופי של מדינת הרווחה לטובת שלטון חבריו העשירים, ברצף של ראשי ממשלה מושחתים. הנזק שנגרם למדינה כדמוקרטיה מתקדמת בזמן כהונתו - מים רבים יזרמו בירדן לפני שיתוקן אם בכלל. דווקא בזמן "מלחמה", המאבק המיותר והעקוב מדם על מחוללות הכיבוש בשטחים, ההתנחלויות, האלימות וההשפלה חסרת התוחלת, עוד נדבך ב"מעגל הדמים", כל מי שהדימוקרטיה במובנה הרחב - זכות כל אדם לחיות בבטחה ללא אפלייה וגילויי שנאה תחת כל בסיס, זכות כל אדם לבחור את גורלו הפרטי, את זהותו והגדרתו הפרטית - יקרה לליבו, היזהר! סכנת הפשיזם העולה בישראל.

Vendetta

New member
יש הבדל בין פאשיזם לפטריוטיזם

וככל הנראה אתה מתקשה להבדיל בין השניים... למה זה לא בסדר להיות עם מורל גבוה? עם ציונות? עם גאוות כחול-לבן בעיינים? מה רע בזה? כלום! רק אנשים כמוך מנסים להחדיר לנו שכל האידיאלים הללו, מנוגדים לדמוקרטיה. נכון שרק בעקבות הפיגועים מדינת ישראל לא תתמוטט, אבל אין מקום לשאננות. מדינתנו מדממת, ולאומנות עולה היא תרופה אוטומטית לאותו פצע. אתה רוצה לתת עצם לכלב שנושך אותך, מה ההיגיון בזה? המנטליות הערבית לא מאפשרת לנו לעשות הסכמים איתם, כמו שעושים בדרך-כלל עם מדינה מתקדמת. ניסינו ונכשלנו, הסכמי אוסלו נכשלו קשות. הגיע הזמן להכיר בעובדה הזו, להמשיך הלאה, להפיק לקחים מטעויות, ולמצוא את הדרך הנכונה להוביל את עמנו. אין פטריוטיות מוגזמת, כשם שאין אהבת משפחה מוגזמת. אני אוהב את מולדתי, את מדינתי, את עמי, מכיוון שזה היצר הטבעי שלי. בדיוק כשם שאני אוהב את משפחתי בטבעיות, בלי שאני צריך לתרץ את אהבתי אליהם, כך טבעית אהבתי לישראל. מצבים קיצוניים מובילים לפתרונות קיצוניים. לכולם נמאס מהמצב, לכולם נמאס שאי אפשר לפתוח טלוויזיה בלי לשמוע על עוד פיגוע, לכולם נמאס שכשאתה יוצא החוצה, אתה יוצא לשדה קרב. נמאס! ההשוואה שלך לפאשיזם לא נכונה, כי המצב כאן שונה. האנשים תורמים את עצמם למדינה, שמים את המדינה כאידיאל נעלה, מכיוון שהם צריכים את המדינה הזו. כולנו חלק מקולקטיב, וככל שכל אחד מאיתנו יתרום לקולקטיב הזה, ישתפר אורח חיינו כאינדיבידואל. אין מנהיג אחד ובלתי מעורער, אין שלטון אכזרי ודיקטטורי כמו במדינה פאשיסטית. "המדינה" היא מושג קיבוצי, של כולנו. אני חלק מהמדינה, כך גם אתה. אנחנו תורמים למדינה כדי שתתרום לנו בחזרה. בשנים האחרונות השלנו את עצמנו, וחיינו כמו באירופה או באמריקה. אבל מה לעשות - זו אשליה. האינתיפאדה הזכירה לנו איפה אנחנו באמת חיים, היא ריעננה את זיכרוננו וחידדה את חושנו. אתה מנסה להחזיק באשליה שהיתה, לא נותן לה לברוח. אבל אין מה לעשות - במוקדם או במאוחר תצטרך להניח לה.

guypele

New member
אני דיברתי על הסכנה שבהדרדרות...

לפשיזם. אין ספק שההמון שצועק :"היידה ביבי", אותי ביבי שמשתין עליהם ועל המעמד הכלכלי הנמוך שרובם משתייכים עליו, מריח לא טוב. כמובן פולחן האישיות לא פסח על ראשי ממשלה אחרים לפניו ואחריו אבל הוא בהחלט מסוכן במיוחד (רק אל תגיד לי שאתה ממוקיריו. אני מחזיק ממך בחור עם שכל).

Vendetta

New member
בתקופתו של רבין

פולחן האישיות שבר שיאים. אפילו עכשיו אחרי מותו, השמאל ממשיך להנציח אותו כקדוש מעונה. חצי מדינה קרואה על שמו. ואתה אמרת בעצמך, כל ראש ממשלה קיבל את קריאות העידוד שלו. למה שזה מנהיג ימיני ולא שמאלני, זה הופך לפאשיזם?

guypele

New member
כי רבין...

לא ערער באותה עוצמה את יסודות שלטון החוק וחופש הביטוי, לא הפך חצי מדינה ללא-לגיטימית ע"י הפיכת הזהות "שמאלן" למילת גנאי שפירושה בוגד בעם ישראל...וכו´ וכו´.

Alder

New member
נכון. מחנה השמאל מת על מחנה הימין

"הליכוד הוא סייען של החמאס והגיאהד האיסלאמי" (יצחק רבין ז"ל בנאום בכנסת). מזכיר לך משהו המשפט הזה או שמא עלי לשלוף משפטים נבחרים נוספים שחמקו מזכרונך? המילה "שמאלן" לא הפכה למילת גנאי של בוגד. אולם בהחלט יש אישי ציבור ממחנה השמאל שמצטיירים ככאלה. לאחרים ולי אין כל בעיה בהצגתם באור המשקף את מעשיהם.

TheHock

New member
לא חסר ביטויים מכאן ומכאן

של תקיפות בין פולטיקאים - אתם בטוחים שאתה רוצים להכנס לזה?

Vendetta

New member
לא, אני ממש לא רוצה להיכנס לזה

בוא נראה את גילגולי הדיון: 1. guypele מפרסם מאמר, שבו הוא טוען כנגד עליית הפאשיזם בישראל. 2. אני מפרסם הודעה בתגובה למאמר, שבו אני מציין את ההבדלים בין פטריוטיזם לפאשיזם, ושלדעתי מה שהוא מגדיר כפאשיזם, זהו בעצם פטריוטיזם. 3. guypele כנראה השתכנע מתגובתי, ולכן הגיב שהפאשיזם העולה הוא בעקבות פולחן האישיות העולה של ביבי. 4. אני מציין שבתקופה של רבין פולחן האישיות עבר גבולות, עד עצם היום הזה. ולכן כשמנהיג שמאלני נערץ - זה בסדר. אבל שמנהיג ימיני - זה פאשיזם. 5. פה התחיל הוויכוח לסלוד מעיקרו, ופה אני גם אפסיק זאת. עכשיו תגיבו לעניין - או אל תגיבו בכלל.

guypele

New member
לא ממש לא השתכנעתי..

"פולחן האישיות" של רבין הוא תוצאה של מותו הטרגי... לא טענתי שהפאשיזם שבסכנת עליה נובע מפולחן האישיות של ביבי לדו´ - זהו סימפטום לא מחולל. מעולם לא הייתי ממוקירי רבין (בסה"כ מדובר בגנרל לא משכיל המיוחד), ובוודאי לא שותף להאדרת עברו (שוב מוות טרגי כמובן גורם לנוסטלגיה להפוך להיסטוריה הרשמית). ההתלהמות ברחובות, הקריאה לפתרונות כוחניים ומהירים, הרדידות והסיסמאות השולטות בשיח הציבורי, הבוז לאינטלקטואלים, הרגשנות הלאומנית הפושה - כולם סימפטומים. מעבר לזה - אתה צודק הדיון הפך תפל - אלא אם אתה רוצה לסתור אותי ולהוכיח שאין דברים בגו. ואגב, אתה יכול פשוט לקרוא לי גיא.

Vendetta

New member
היי גיא :)

אני לא מסכים איתך בקשר ל"פאשיזם בפוטנציה" - אתה מייחס לאירועים משמעות שגדולה עליהם. ישראל לא תהפוך לפאשיסטית בגלל שיש כמה אנשים שצועקים "היידה ביבי"... קריאות עידוד היו לכל ראש-ממשלה בזמן הקרוב לבחירות, וכך זה נמשך עד היום. בין אם זה מוצא חן בעיניך ובין אם לא, להגדיר את זה כ"פאשיזם בפוטנציה" זה מוגזם.

Vendetta

New member
הסתבכת

התחלת להתווכח על מי מנהיג טוב, ומי לא. היית רוצה להפוך את ישראל למונרכיה, אבל עם מנהיג שהוא "טוב" לכאורה? אם אתה נאחז בטיעון לוויכוח, תתמיד בו. אמרת בעצמך שהפאשיזם העולה בישראל הוא תוצאה מפולחן האישיות העולה. עכשיו פתאום החלטת לעשות הבדלות, כלומר איזה מנהיג מותר לסגוד אליו, ואיזה לא. ולידיעתך, ההגדרה של פאשיזם לא מגדירה מיהו מנהיג טוב ומי לא, אבל בכל זאת היא דוגלת בשלטון טוטליטרי ופולחן האישיות למנהיג. לכן חדול מההבדלות - או תודה שאין שום "פאשיזם עולה" בישראל.

yariv~2

New member
הסברת בצורה יוצאת דופן מהו פאשיסט..

אבל אני חושב שאתה במדינה הלא נכונה, ובזמן הלא נכון. היית צריך להוולד במצרים, שם בהחלט היית במקום הנכון כלוחם חופש... המדינה דמוקרטית, פתוחה, עתונות מהחופשיות בעולם, וזה שמצאת לעצמך מקום להזהיר אותנו מפני הפאשיזם הקרב, מסמן כנראה על דבקות חזקה מאד במטרה... על אף שכלל וכלל איננה קיימת.

למעלה