שלל דגים

gamari

New member
שלל דגים

אני לא כותב בד"כ דוחו"ת,,, אך החלטתי לצלם את השלל ורק היום רוקנתי את הכרטיס שבמצלמה.. המקום: ח"ח אשדוד. 300 מ"ר צפונית ליציאת המים. מדובר בימי חמישי בלילה, בשתי גיחות, לפני שבועיים ושלפני שלושה שבועות, כל פעם בסביבות ה6-7 שעות של רוגע מול המים. חכות של מארינר ובוסטון, חוט מוביל ניילון 0.45 עם קרסים 5 ו-4 בחוט 0.3. משקולות עומק לחול 110 גר' רולר באנאקס 7600 וקורונדו של אקומה, הסדרה החדשה. פתיון: קלאמרי ושרימפס, טריים. הדניס הגדול שוקל 650 גר'.

gorge75

New member
סרטנים לא היה בשלל מהחוף באשדוד?

בשבועיים האחרונים היה שם לא מעט שהוציאו סרטנים כחולים

gamari

New member
סרטנים ושלל שרצים.

האמת שיצאו המון סרטנים, אותם תרמתי לאוכלי שרצים. כל האראסים הקטנים שנתפסו תוך כדי ,עברו לדלי של הפילוטה שכרגע בהמלחה ובעוד מספר שבועות יהפכו לפתיון בעצמם. ויצא גם תמנון אחד שתרם זרועותיו לפתיון.

asia7

New member
סלט אשדודי מכובד .

שתמשיך לתפוס ולהינות , מדיי פעם גם לספר ...

Naor147

New member
שלל יפה

כל הכבוד על התפיסות רק מה פעם הבאה לשחרר את הטרחונים גם יצאו לכה יותר גדולים בעתיד וגם תרגיש סיפוק גדול יותר בהצלחה בהמשך

gamari

New member
לגבי הדגים הקטנים

חלק מהדגים אני אכן מחזיר למים, אם לא נפצעו, אם הם קטנים מדי, אם יש בהם המון קוצים ופחות בשר ועוד מספר סיבות. אבל לעומתם דג פצוע או מדמם לא חוזר למים, דינו בטבע מוות, עדיף כבר בשמן עמוק עם תיבול עדין.. עם 2-3 חכות, כמה כבר אני מוציא ? בשנה , ממוצע של 40-50 גיחות לים, אני לבד לא מוציא מה שסירת דייגים מוציאה בשעתיים שלוש ומכחידה דורות על גבי דורות בדייג לא חוקי... שלא לדבר על ספינות עם מכמורות שפוגעות באקולוגיה ושיקום שכזה של גרירת רשת על הקרקעית מצריכה 5-8 שנים של לא להתקרב לאזור ולתת לטבע לחזור לעצמו. אחד הלקוחות של המשרד שלנו הם המרכז לחקר הימים והאגמים. פרויקט שהוא מעט בטחוני. ומה שהצלחתי להבין מאחד הפרופסורים הוא אמירה בגלוי עם פרסום במדיה על מיזם אקדמי למועמדים לפוסט דוקטורט ודוקטורט בביולוגיה ימית, להעלות דרכים לשיקום הדגה ופעולות מניעה של פגיעה בטבע לשנים הקרובות , במקביל להשלכות של אי מלאכותי מול הרצליה שנדחה בעבר על ידי אדם טבע ודין, מעין תכנית אדריכלית של פרופ' (לארכיטקטורה) מיכה ברוט. וישנו רצון עז ליישם את התובנות שיוסקו מהמחקרים של הסטודנטים. כמובן שגורם האכיפה נלקח בחשבון והוא אחד הגורמים לקלות של עבירות על חוקי הדייג השונים.

למעלה