שליטה במחשבות

שליטה במחשבות

דבר שמטריד אותי במיוחד לאחרונה זה הקושי שלי לשלוט במחשבות, ככה שאני מוצאת את עצמי חושבת על דברים שראוי להעביר הלאה ובכל זאת הם "תקועים" לי במחשבות ומטרידים אותי. הדוגמה הכי טובה זה דבר שקרה אתמול, משהו שאמרתי שלא הייתי צריכה להגיד, מידע אישי יחסית שחלקתי עם כמה אנשים והתחרטתי קצת אחרי שאמרתי. ההגיון אומר לי שסביר להניח שרובם כבר שכחו ממה שאמרתי ושזה ממש לא בראש שלהם, אבל אותי זה עדיין מטריד. ניסיון "לשים את זה בצד" לא הולך, ואני תוהה כמה זמן זה עוד ישאר לי בראש ויטריד אותי. מה אתם עושים במקרים כאלו? אשמח לקבל עצות.

אופירA

New member
מנהל
אני עושה 3 דברים

מזהה שקשה לי לקבל את החולשות שלי, ולכן אני מתקשה להעביר הלאה שנכשלתי ואמרתי מה שבאמת לא רציתי להגיד, בלי לשים לב או לשלוט בזמן אמת. מחבקת את עצמי ומזכירה לעצמי כמה פעמים, שהם כבר שכחו מה שאמרתי וזה לא כל כך חשוב ולא כל כך נורא שנכשלים. אי אפשר להיות בשליטה כל הזמן. זה נקרא אמירות נוגדות. האמירה הנוגדת לא מרגיעה ופותרת את הבעיה באותו הרגע, אבל לאורך זמן זה עובד. אני לא נלחצת כשאני רואה שההרגשה עדיין מטרידה אותי באותה עוצמה וסבל, ומזכירה לעצמי שעם הזמן זה יחלוף. מתפללת לאלוקים שיעזור לי להיות בשמחה ובאמונה גדולה, כי כאשר אדם שמח ומרוצה מעצמו, הוא לא לוקח את עצמו קשה ולא מרגיש נורא עם הכשלונות שלו, ולא נורא מתרגז אם הוא לא השיג מה שהוא רצה. ככל שאני יותר מרגישה אמונה וביטחון בה', אז אני פחות מרגישה צורך בשליטה, ויכולה יותר בקלות להתגבר ולוותר ולהרפות ממה שלא הלך לי וממה שלא קיבלתי כמו שרציתי.

אוי כל כך מוכר ומתסכל ../images/Emo122.gif

אני פשוט מנסה להעסיק את עצמי בדברים אחרים ובסוף עובר לי
.

למעלה