שליחת הפקסים למע"צ

Great Blue

New member
שליחת הפקסים למע"צ

האם כולם קיבלו את אותה התשובה? - שלחתי 3 פעמים וקיבלתי בחזרה את אותו הטופס בדיוק כבר פעם שניה כתגובה (מחכה לשלישי...) כנראה שהעיניין איבד את המומנט שלו והפך לשיגרתי במשרדים...

לא מפתיע...

(במקרה שחשבת שתקבל הודעה שמע"צ מתנצלת ומתקנת?) אבל ברצינות: למרות הכוונות הטובות בעליל, אני תוהה, איך פניות כאלה יכולות לעזור. שמישהו (בבקשה?) יסביר לי... תודה.

פניה לנתיבי אילון \ משרד התחבורה

מצ"ב נוסח של פניה שהועברה באמצעות נתיבי אילון למשרד התחבורה בנושא.

guy1100f

New member
באמת מרשים

מחקר אקדאמי זה יפה מאוד השאלה איך זה יתגלגל הלאה עוד שנה נאמר מהיום משהוא יישם את מסקנות הדו"ח הזה? משהו יעקוב אחרי ישום מסקנות הדו"ח הזה?

זה לא דו"ח - זה סקר ספרות

הנוהל בגופים האלה עובד כך שלפני ביצוע פעולה, עושים "סקר ספרות" כדי להיות מודעים לידע שקיים במקומות אחרים. סקר הספרות מקדים לביצוע הניסוי בפועל. למעשה, הניסוי כבר בביצוע, ותוצאות ראשוניות שלו הופצו בין המשתתפים. למרבה הצער, מע"צ מסרבת לאפשר לי גישה לתוצאות, או למי שהשתתף בניסוי, מן הטעם כי "הניסוי עדיין לא הסתיים". מטרת הניסוי היא לבחון צבעי סימון כבישים שונים, ולבחור את הצבעים המתאימים שיעמדו בדרישות שונות, ובתוכן גם מידת התנגדות להחלקה (כמו גם נראות, דרכי השמה וכו' - דברים רלוונטים לכל צבעי הסימון) מישהו יעקוב? יותר נכון להגיד "מישהו עוקב". ואם יהיה מה לעדכן, או שתדרש עזרת הציבור - הפרדס יהיה הראשון לדעת.

את תוצאות הביניים, הקימות -

מע"צ מסרבת להעביר לרשותי, למרות שזכיתי לראות הת המסמך מתנופף מול עיני בישיבה במכון התקנים בנושא התקן הרלוונטי. אני לא יודע אם יש להם מה להסתיר, אבל זה בהחלט נראה כך.

ולהבדיל מפניה סתמית למע"צ -

פניה בנושא מניעת תוצאות הניסוי, היא פעולה ממוקדת. למרבה הצער, גם כאן צריך לשקול האם הפעולה תגרום לתוצאה המקווה, ומהו הנזק שיכול להגרם. צריך לזכור שהמטרה הסופית היא החשובה: קביעה של מידת התנגדות להחלקה ע"י הרשות, ועמידה בקביעה זו - ולא הבעה של זעם או תסכול (מוצדקים ככל שיהיו). בהקשר לכך צריך להגיד גם
לעיריית חיפה שנציג מטעמה הביע נכונות לניסוי בסימון צבע בעל מידה גבוהה של התנגדות להחלקה בטווח המידי (לאחר שהניסוי שיזמה העירייה נדחה למאי, לבקשת משרד התחבורה...). עם זאת, החשש והזהירות המתבקשת של על ידי העירייה מובנת: תארו לכם שצבע הניסוי יתברר כמסכן את שלום המשתמשים בדרך.... אי לכך, יבחרו אתרי ניסוי שהסיכון, במקרה של החלקה על צבע הניסוי, יהיה קטן ככל האפשר (ד"א, אתם מוזמנים להציע אתרים מתאימים באיזור השיפוט של מהנדס העיר חיפה).

כRובי

New member
ואיפה ההתייחסות לעניין הצבע עצמו?

הפקס ששלח "זיו" (
) התייחס לנושא הצבע הכתום. לא לנושא ההחלקה , לא לנושא האחיזה ואפילו לא לנושא החזר האור. כתבת : "..המטרה הסופית היא החשובה: קביעה של מידת התנגדות להחלקה ע"י הרשות.." המטרה של מי ? שלך ? או של הפקס שThe Great Blue שלח ? כל אחד מכם מדבר על משהו אחר לגמרי.

זו בהחלט המטרה שלי -

ואולי רק שלי בלבד. שיהיה. אבל העובדה נשארת, שהמידע הרלוונטי הדרוש כדי להמנט מתחלופת סרק של מכתבים עם מע"צ, וכדי שלפעולה תהיה תוצאה, לא היה לפני כותב המכתב. אולי נתחיל מהתחלה - מה המטרה בדיוק? בהתאם לכך, אשמח להעלות\להזכיר\להפנות לכל מידע רלוונטי שבידי.

Great Blue

New member
תסתכל שוב בפקס ששלחו לי!

לא כתוב זיו, אלא מר זיו (בשבילך...
)

גרמי

New member
אחר קריאת מה שהעלית מסקר הספרות...

אני תוהה מה המשמעות והתרומה של הניסוי שדה. מה, הם יצבעו כמה מעברי חצייה, כל אחד בסוג צבע שונה, ויחכו שנה לראות כמה אופנוענים החליקו על כל מעבר חצייה? למה לא ניתן להסתפק בניסויי מעבדה, שיכולים לקבוע בצורה ברורה והחלטית ביותר מה מקדם החיכוך של החומר המוצע בתנאים שונים? שלמה, מי למעשה אחראי על המשך הפעילות של הרשויות מנקודה זו והלאה? ורק אוסיף: כל הכבוד על ההתמדה והנחישות!! כולי תקווה שזה יישא פרי

ניסויי מעבדה לא מספקים תמונה

המטרה בניסוי היא לעמוד על עמידות הצבע בתנאים אמיתיים - גשם, תנועת כלי רכב, שמש, וכיוב', מה שכמובן אי אפשר לחקות במעבדה. כל הנושא הוא כמובן כסת"ח אחד גדול: לקביעת מידת ההתנגדות להחלקה אין דבר וחצי דבר עם צבע הסימון. מידת ההתנגדות להחלקה היא פוניציה של ניתוח פיזיקלי, הקובע מה מקדם החיכוך הנדרש כדי שמכונית\אופנוע המבצעים פעולות נהיגה שגרתיות (בלימה, האצה, סיבוב, סטיה מנתיב, וכו') על הכביש לא יחליקו. אבל מה, נראה לי שהסיבה לזה שיש בכלל ניסוי, נובעת מהחשש שמא שימוש בחומר לא נכון יגרום לסיכון משתמשים בדרך, סיכון שנזקיו יגוללו על הרשות. במידה לא מבוטלת, יש כאן פשוט אדנות שלטונית של בירוקרטיה שלוקחת את הדברים לידיה בקצב שהיא רוצה ו"מצפצפת" על האזרח ובטיחותו. מבחינת המסכת החוקית (ואני לא עו"ד...) לעניות דעתי האחריות ברורה: יש חובה לרשות התמרור המקומית לקבוע מידת התנגדות להחלקה, ויש סמכות למפקח הארצי על התעבורה לבצע כל פעולה שרשות התמרור המקומית לא בצעה. בפועל, מעורבים בכל הנושא גם מכון התקנים (השותף לניסויים כאלה ואחרים), מע"צ ועיריית חיפה שמבצעות ניסוי בצבע, וכן הועדה הבין-משרדית לבחינת הסדרי תנועה ובטיחות. נראה לי (כרגע...) שמקום ההחלטה הוא בועדה הנ"ל. למרות האמור, אני מתכוון להמשיך לעקוב\ללחוץ בכל גוף רלוונטי בנושא - ובו בזמן לשקול הרחבה של החזית.

R-יק

New member
תגיד..... שלמה.....

על איזה מגרש אספלט ישן ונטוש חשבת? איכות האספלט שם תואמת את מרבית הכבישים בארץ...
ובמקרה שהצבע מחליק, הוא לא יהיה על כביש ציבורי... תגיד, הניסוי פתוח לציבור?

הסבר "פתוח לציבור"...

וחץ מזה - ותקן אותי אם אני טועה - בזמן האחרון סלילת כבישים מבוצעת באספלט מאיכות גבוהה יותר ממה שבוצע בעבר. נכון? וביחס למגרש הנטוש - אם יש כזה, אני מעוניין לדעת... (למרות שהכוונה היא בהחלט לבצע את הניסוי בכביש ציבורי...)

R-יק

New member
פתוח לציבור...

אפשר לבוא לצפות בניסוי? מגרשים נטושים באזור חיפה... את זה ה"חבר'ה" מחיפה אמורים לדעת... אני בקושי מצאתי את דרכי למגשים...

הממממ.... לא בדיוק:

הניסוי (וזה המתווה שלי - ועדיין לא מתווה רשמי, אם בכלל כל הנושא יצא לפועל) הוא לסמן בצבעים שונים, וא"ח למדוד את מידת ההתנגדות להחלקה - כמו גם פרמטרים נוספים - לאורך זמן, כך שאין משמעות למשפט "להשתתף בניסוי". כמובן שאתרי הניסוי יפורסמו, כך שכל מי שירצה יוכל לבוא ולהתרשם בעצמו.

למעלה