שלטון ללא שליטים...

שלדר

New member
נכון,,זאת אוטופיה!

במיקרה הטוב אפשר ליישם אלמנטים מתוך השיטה לא את כולה! ואני שוב מזכיר את חוות החיות,,,סתם, ניזכרתי

סוהי

New member
האלמנט ...זה בדיוק מה שמכניסים לנו

"דמוקרטים" מסוימים.........

יזמציק

New member
מי מפקח על משאלי העם...

שקיפות מוחלטת היא הכרחית בדמוקרטיה, אין שקיפות - אין דמוקרטיה. את השאלות למשאל מנסח העם - בדיונים הרלוונטיים, ואם יש צורך ניתן להעזר בצוות משפטנים שיסייעו בהכנת החוק בלשון החוק. אני לא רואה כיצד זה דומה לקיום משטר תחת שלטון קומוניסטי.

מורנא007

New member
לא

כי באותה מידה שאני לא רוצה שדיוני ועדת הכנסת לעינייני חוץ וביטחון יהיו גלויים לכל, כך אני לא רוצה שהחלטות בעינייני ביטחון שבין האוצר, צה"ל ומשרד הביטחון יהיו גלויים לכל. ישנם סודות מדינה, וישנם החלטות שראוי להשאירן אפרוריות. לדוגמא: נניח שרוצים לקנות נשק מסוג חדש לסיירות, ויש אפשרות לקנות את א' או את ב', נראה לי שההחלטה צריכה להתקבל בדרג מקצועי ולא ברמת כל האזרחים.

יש לזה יתרונות

המפתח טמון באיזון. שלטון נציגים הוא נחוץ שכן אין אפשרות לדאוג לדברים דוגמת מינויים וכו' ללא נציגים הממונים על העניין. עם זאת דווקא אפשר ללכת כמה צעדים לקראת דמוקרטיה ישירה ולארגן יותר משאלי עם על דברים עקרוניים יותר (דוגמת התכנית הקלקלית)

סוהי

New member
תגיד,אתה לא מובטל במקרה?

למי יש זמן לרוץ לקלפי כל שני וחמישי ולהצביע על משאל זה או אחר רק בגלל שאין מי שיש לו הסמכות להחליט החלטות....

יזמציק

New member
זמן הוא משאב...

זמן הוא משאב שמנוצל לפי סדר עדיפויות. היום את מעדיפה ללכת לעבודה כי לא תוכלי לשלם מסים. אם תחשבי שביום שני תלכי להצביע על משהו שיטיב עם חייך אולי תעדיפי להפסיד יום עבודה ולהרוויח דבר אחר. בדמוקרטיה הישירה אין קלפי ופתקים, הטכנולוגיה היום מאפשרת להצביע באמצעות כספומט (הוא שואל אותך "400" "200" "100" "אחר") ניתן להסב אותו בקלות לכך שיקבל נתונים כמו "בעד" "נגד" ושיהיה מסוגל לקלוט ת.ז. מגנטיות.

למעלה