שלטון ללא שליטים...

יזמציק

New member
שלטון ללא שליטים...

שחיתויות, העדפת מקורבים, קימבון תורמים, מכירת אדמה ציבורית, שוחד, סחיטה פוליטית ועוד ועוד. אלו רוב המחלות של שלטון הנציגים, השלטון אותו קיבלנו על עצמנו במסווה של דמוקרטיה. כל ארבע שנים אנו שואפים באקט דמוקרטי להחליף את הנציג לאחד שיהיה יותר נאמן למטרותינו. אך האמת היא שאין נציג שלא מנסה להשתמש בכוחו כאשר זה ניתן לו ואין נציג שלא צריך לזכור טובה לאלו שמימנו אותו. רק חזרה לדמוקרטיה האתונאית - הדמוקרטיה הישירה - יחזיר את השלטון לעם, ימנע לחלוטין את התופעות לעיל. היום זה נדרש יותר מתמיד, היום זה יתכן יותר מתמיד. אין צורך בנציגים, את כל ההחלטות יחליט העם בהצבעה - דמוקרטיה ישירה. למידע נוסף: האתר הישראלי לדמוקרטיה ישירה.

סוהי

New member
ממש לא,הייתי רוצה שתסביר לי ...

את מהות ומשמעות המושג הזה:"דמוקרטיה ישירה" ואיך היא באה לידי ביטוי בלי נציגים נבחרים של העם.

יזמציק

New member
מצטער על האיחור, היה חג...

דמוקרטיה ישירה היא צורת שלטון בה כל אדם יכול להצביע על כל החלטה מדינית בעצמו. הדמוקרטיה נולדה באתונה שם 5000 האזרחים היו מצביעים על כל החלטה מדינית, מאז נדבק המושג "דמוקרטיה" לצורת השלטון בה בוחרים נציג כל ארבע שנים. הדמוקרטיה הישירה דוגלת בהחזרת השלטון אל העם תוך שימוש בטכנולוגית המחשבים של ימינו.

מורנא007

New member
מה קורה בדמוקרטיה ישירה

אם אנשים שאין להם כרטיס אשראי מהבנק ואינם מחוברים למחשב? האם תגרע זכות ההצבעה שלהם? במאמר נינתה הדוגמא של כרטיס אשראי. יש הרבה אנשים ש: א. הם במינוס ולכן אין להם אשראי. ב. הם חוששים מזיוף הכרטיס ע"י האקרים ולכן לא משתמשים בכרטיס. ג. יש כאלה שבקושי מחזיקים חשבון בנק, הם מקבלים צ'ק הולכים לבנק ומושכים את כל הכסף מייד. הם בדרך כלל קונים במכולות או בסופר במזומן.

מורנא007

New member
מי ממנה שגרירים?

מי ממנה שופטים? האם מדובר במערכת משפטית "אמריקאית" עם שופט וחבר מושבעים, או במערכת אנגלית-ישראלית? מי ממנה אלופים בצבא? מי ממנה את הרמטכ"ל?

יזמציק

New member
מינוי מקצוענים...

שופטים, שגרירים, גנרלים, אלו הם בעלי מקצוע אשר מומחים לבצע משימות מסויימות. בדמוקרטיה הישירה אנשים אלו יבחרו בהגרלה מתוך מאגר המועמדים הפוטנציאלים. שיטה זו תמנע העדפת קרובים, שוחד ושחיתויות נוספות. אנשים אלו יכהנו זמן קצוב הידוע מראש ויוכלו להיות מפוטרים בכל עת ע"י העם - בהצבעה. בקשר למע' משפט "אמריקאית" או אחרת - הדמוקרטיה הישירה נועדה להחזיר את ההחלטה והשליטה בחיינו לעם - לעצמנו, ולכן העם יהיה רשאי להחליט בהצבעה אם לשנות את שיטת השיפוט.

יזמציק

New member
מימוש טכנולוגי...

האתר מדבר על כרטיסי אשראי ועל כספומטים, אבל כבר היום ישנם דיבורים על "תעודת זהות אלקטרונית" עם פס מגנטי או צ'יפ, לאחר יישום ת"ז זו ניתן יהיה להסב כספומטים לכך שיוכלו לקבל ת.ז. מגנטיות ולעבד הצבעות פוליטיות. כרטיס האשראי בא לבטא את העובדה כי מבחינה טכנולוגית ניתן לקבל החלטות בכל יום.

shy-1

New member
מבחינה טכנולוגית אכן זה לא מסובך,

ובטח מהיר יותר מכל שיטה אחרת. הבעיה היא ברצון ...

shy-1

New member
אתה 10, אבל הרצון שצריך להפעיל

אינו נמצא לצערי פה !

יזמציק

New member
קשה לי להאמין...

לכל יצור חי יש רצון להיות חופשי, או יותר חופשי.

מורנא007

New member
כן, אני מסכים

בכל זאת, יהיה קל להקארים לזייף תוצאות משאלים. בכל מקרה, רמאים וזייפנים לא חסרים גם בלי אינטרנט, פסים מגנטים וכו'.

virus2

New member
נשמע נחמד

באיזה עוד מדינות יש דמוקרטיה ישירה? אני רואה בשיטה הזאת בעיות שונות ממה שיש היום לדוגמא מדיניות לא עיקבית. אי אפשר להשיג מטרות כי על כל שלב צריך הבוחר להחליט. כדי להשיג מטרה יצטרכו להעלות מיסים (להרע תנאים) כשעושים הצבעה לא יעלו מיסים ואז המטרה לא תושג.

אריק ל

New member
בשוויץ יש דמוקרטיה ישירה מפותחת

מאוד. כמעט הכל מתנהל במשאלי עם, ויש אפשרות להביא משאל עם ע"י האזרחים עצמם אם אוספים מספיק חתימות.

סוהי

New member
ומי מפקח על מישאלי העם ועל בדיקתם?

האם אין צורך ב"נציגים" מטעם העם לצורך זה?,ומי מנסח את שאלות המשאל? האפשרות לקיים דמוקרטיה "ישירה" דומה לאפשרות לנהל מדינה תחת משטר קומוניסטי - גורלם דומה.

למעלה