שלוש תהיות

Blutige Erde

New member
אתה לא יודע כמה אתה מרגיז אותי עכשיו.

אחרי שהם הגיעו לארץ, כולם זלזלו בהם. אתה יועד מה זה בשביל אדם, שאחרי שבגיל 6 ראה את כל המשפחה שלו נעלמת בחוסר אונים ולמרות זאת ניסה להבריח אוכל לתוך גטו תוך כדי סיכון חייו- להגיע לארץ ושיקראו לו שקרן, בכיין, וצאן לטבח? אתה יודע איזה כאב זה גרם להם? לכן חשוב להוסיף את המילה גבורה. שאף אחד לעולם לא יעז לטעות שוב: הם עשו הכל חוץ מללכת כצאן לטבח. הם היו גיבורים.

לחוד

New member
תרגיע, תרגיע

שאף אחד לא יטעה: הם עשו הכל והלכו כצאן לטבח. הם לא היו גיבורים. גם אנחנו היינו מתנהגים בדיוק כמותם ומנסים רק לשרוד את הרגע הבא בלי לחשוב על מרד מכל סוג שהוא. וכמו שכתב הכופר הקדוש, כיום מבינים ובלי שמץ של זלזול את ההתנהגות שלהם. התנהגות אנושית לגמרי. וגם אני יודע שהיו פה ושם אנשים גיבורים ויוצאים מן הכלל, אך לצערנו הם מיעוטא דמיעוטא. גילוי נאות - שנים מסבי הכותב שרדו את השואה ואיבדו בה את כל משפחתם.

Blutige Erde

New member
BS.

מישהו אמר לך שהם לא ניסו לחשוב על מרד? הייתה ניצולת שואה בביה"ס שלי אתמול. היא אמרה שהם רצו למרוד, אבל איך בדיוק? היא הייתה בת 8. ובגטו לודז'. לא יודעת אם זה אומר לך משהו, אבל בגטו לודז' היו צריכים לעסוק בעבודה יזומה ומתישה כל היום, כי לא יכלו להבריח אוכל מבחוץ. אז נשק?? תסביר לי בדיוק איך היית מורד בנסיבות כאלה. זה כמעט בלתי אפשרי. ילד שבגיל 6 מסתכן באיבוד חייו ויוצא מחוץ לגטו כדי לגנוב אוכל בשביל להציל את משפחתו, זו לא גבורה בעיניך? --אם זו לא גבורה, אני לא יודעת מה זו גבורה. מצטערת שאני מתעצבנת, זה נורא רגיש. כל מי שאומר שהם לא גיבורים, אשם בחלק מהסבל הנוראי שהיה להם! ולא הסבל שבשואה, אלא הזלזול והכאב והאצבעות המאשימות שהופנו אליהם כשהגיעו לארץ. מתחשק לי לבעוט בכל מי שאומר "כצאן לטבח". כי הוא אידיוט. הוא שופט משהו שהוא לא מבין ולא חווה. איך סבל יש לאנשים האלו בחיים בכלל? זוטות. עבודה, לימודים. איך הם מעזים בכלל לשפוט אסון נוראי כזה? להתיימר להבין? מאיפה החוצפה?

אני מנסה לבעוט במי שאת רוצה לבעוט

המקור של השם יום הגבורה, מקורו בבושה שהייתה בימים עברו לאלו שהובלו כצאן לטבח. רק בגלל ההבנה שיש לנו לאלו שהובלו כצאן לטבח ומהידיעה שאנו היינו פועלים בדיוק באותה התנהגות, השם הזה לא מכבד כלל את טבוחי השואה. ההתנגדות שלי לשם יום הגבורה, מקורו בהזהות מוחלטת עם אלו שהובלו כצאן לטבח. אין בזה שמץ של זלזול בקורבנות, אלא המחשה לזוועות שהיו באותם ימים שצלם אנוש אבד מן הארץ. לשון החוק כפי ש"לחוד" ציטט: "כ"ז בניסן הוא יום הזכרון לשואה ולגבורה, מוקדש, מדי שנה בשנה, להתייחדות עם זכר השואה שהמיטו הנאצים ועוזריהם על העם היהודי ועם זכר מעשי הגבורה ומעשי המרד בימים ההם. http://www.knesset.gov.il/shoah/heb/memorial_law.h...

לחוד

New member
אולי לא שמת לב

אבל כתבתי בדיוק כדבריך. כדי לכבד באמת את מה שעבר עליהם ואת המוות הבלתי נתפס של כל כך הרבה יצורי אנוש, אין צורך להמציא ולשכתב את ההיסטוריה ואין טעם להתייחס להתנהגותם של יחידים יוצאי דופן על הכלל. צריך פשוט לכבד אותם כפי שהם היו ובצורה בה הם נהגו. ואגב, כפי שציינתי שנים מסבי הם ניצולי שואה, וגם אני שמעתי מהם כמה דברים על מה שהלך שם, אז אנא ממך.

C o n n i e

New member
למה?

כי אולי הם גיבורים על שהצליחו לשרוד את הזוועות האלו ואח"כ עוד לעלות למדינה ולהקים אותה מאפס, כדי שטפילים כמוך יוכלו לשבת באיזו שכונה חרדית, לקבל כספים מהמדינה על קריאת ספרים ולהתלונן שמקדישים להם יום בשנה.

אתה באמת כזה או רק עושה את עצמך? ../images/Emo12.gif

זה נקרא "יום השואה והגבורה" כי ביום הזה אנחנו גם חולקים כבוד, הערכה והוקרה לכל אותם לא-יהודים שסיכנו את חייהם וחיי משפחתם כדי להציל יהודים!! רק לפני שעה קלה צפיתי בתוכנית בערוץ 3 בה ראיינו ילדים יהודים מהולנד שהופרדו מהוריהם בעל כורחם ע"י הנאצים, הוכנסו ל"בתי יתומים" כתחנת מעבר למחנות השמדה, הוברחו ע"י מתנדבי מחתרת הולנדים, אומצו והוסתרו ע"י משפחות הולנדיות שסיכנו את חייהם.. ובכך ניצלו ממוות ודאי! אתה באופן רישמי בור ואידיוט

פנומן 72

New member
את בורה כמו נעל

הגבורה מתייחסת ליהודים שנאבקו בנאצים במסגרת הפרטיזנים.

מה המטרה להנצחת הגבורה בין כל אלו שנטבחו?

למה יום השואה נקבע ביום של מרד וורשה? בשואה נטבחו באכזריות אדירה 6,000,000 יהודים. כל מעשה הגבורה שהיו (שהם באמת ראויים להערצה), בטלים ומבוטלים לעומת עוצמת האסון והרוע. הסיבה שיום השואה נקבע ביום זה וקישור גבורה כחלק אינגרלי ועיקרי של אותו יום, נעוץ בהיסטוריה שהתביישה באלו שכאילו הלכו כצאן לטבח. בימים שפורסמו מאמרים אינטלקטואלים בגנות אלו שלא נלחמים כנגד, כאשר גדול המשוררים מחבר את "גיא ההריגה" בגנות הרוגי קישנב. אבל היום כבר התפכחנו ואנו מבינים פרק וחצי בפסיכולוגיה, גם אנחנו היינו במצבם פועלים כך.

A לוןA

New member
הגבורה

הגבורה אינה רק על אלו שמרדו, שאחזו בנשק, שניסו לנקום. הגבורה התבטאה בדרכים רבות שונות. אי- איבוד צלם אנוש, שמירת החגים, הגנבת אוכל, שרידה. להסתכל על גבורה במובן של פעולות צבאיות/אחיזה בנשק בלבד, מחטיאות את המטרה. תחשוב על זה.

את טועה

לשון החוק והתאריך של יום השואה אומריותר מכל מה הכוונה של המילה גבורה. "כ"ז בניסן הוא יום הזכרון לשואה ולגבורה, מוקדש, מדי שנה בשנה, להתייחדות עם זכר השואה שהמיטו הנאצים ועוזריהם על העם היהודי ועם זכר מעשי הגבורה ומעשי המרד בימים ההם. http://www.knesset.gov.il/shoah/heb/memorial_law.h...

"עם מעשי הגבורה ומעשי המרד בימים ההם"

מפרידים בין מעשיה הגבורה למעשי המרד, לפחות ניתן לפרש זאת כך. לכן מעשי הגבורה אינם בהכרח מרידות (כגון גטו וורשה והפרטיזינים)

mister xy

New member
../images/Emo45.gif אכן

גבורה נפשית חשובה לא פחות מגבורה פיזית. שמעתי פעם על איזה מחקר או משהו כזה שבין עובדי הכפיה במחנות ההשמדה היו הרבה בעלי חוש הומור שנהגו להתבדח על חשבון הנאצים וכך הצליחו להעלות קצת את המוראל והרבה שרדו בזכותם.

sec op

New member
בהקשר זה סרט מומלץ "החיים יפים"

עם רוברטו בניני. בחלק השני של הסרט, אב ובנו שמגיעים למחנה, והאב מנסה ליצור לבנו מציאות אחרת, ובהומור מנסה להשפיע על כל המחנה. מומלץ.

סוג ב

New member
על 1, אין לי מה לענות לכם

2. היית בלונה פארק בחול המועד, לא ראיתי דוברי יידיש בכלל. כמה חרדים, אבל ממש בודדים. אלו שמפגינים נגד אינטל וחניון קרתא- באמת ובתמים- לא הולכים ולא נהנים ממקומות שלא שומרים שבת. אממה- הבעיה בהפגנות האלה, שיש הרבה אוהבי רעש ואקשן, ללא שום קשר לאידאולוגיה ומטרות ההפגנה. אולי את אלו תפגשו בלונה פארק. 3. צודקים, גם בבית ספר וגם הספרים שקראתי בילדות, היו מעשי גבורה על הדתיים שבניהם. כשאני גליתי שסבא וסבתא שלי- ניצולי שואה חילונים ציוניים, חשבתי שהשמיים נפלו עלי. לא ידעתי שהיו חילונים בתקופת השואה... אזור אפור- מראה כמה צדדים של היהודים בגטו אושוויץ. קשה לצפייה אבל מומלץ. (בטעות הבאתי שם אחר לסרט שהתכוונתי, ומחקתי את ההודעה כשהבנתי את הטעות- למקרה ותהיתם מה קרה...)

אל תוציאי אותנו שקרנים!

כשאנחנו היינו היו הרבה מאוד חרדים!! ממש הרבה!! ודוברי אידיש גם היו, וחובשות מטפחות שחורות וגרביים שחורות גם היו, והיו בחורי ישיבות ספרדים, והיו בחורי ישיבות חסידיים, והיו גם שבבניקים, והיו זוגות צעירים, והיו משפחות. אין לנו ענין לשקר.

אתן מדברות על אותו לונה פארק?

ללונה פארק בתל אביב יש גישה נוחה בתחבורה ציבורית, לכן יש בו הרבה חרדים. בסופר לנד, לדוגמא, יש הרבה פחות חרדים.

סוג ב

New member
לא ניסיתי להוציא אותכם שקרנים

אמרתי שאני לא ראיתי שם דוברי יידיש. וכמו שכנפיים שבורות ענתה לכם, דעתי זהה. אלו שבאים ללונה פארק- לא לוקחים חלק בהפגנות השבת.

למעלה