שלוש תהיות

1) הוא כנראה דתי בלב (יש המון כאלה)

2) אולי הם לא יודעים שפתוח רק בשבת וחג. 3) לאורך ההיסטוריה האנושית היו המון שואות. אין משהו מיוחד או שונה בשואהו לנו.שעשו לנו.

אגס 10

New member
הכחשת שואה קלאסית !

כמה שואות לדעתך היו בהיסטוריה שבתוכנית בנויה בקפדנות מראש,בקטר רוח מקפיא,בלי שום צורך להגנה עצמית,השמידו מיליוני אנשים נשים וטף במחנות השמדה משרפות ותאי גזים מעמים שלימים(כמעט)רק בגלל שמקור הגזע שלהם נחות לדעתם???

1. אנשים רגילים לחשוב ע"פ תבניות חשיבה

מבחינת המפיק, אתם חרדים ==> שומרים שבת ==> אסור לצאת לסרט בשבת. כאשר הוא שומע שאתם רוצים כרטיסים לשבת, הוא מתבלבל - הוא מחפש מה בתבנית שלו לא נכון. 2. יש חרדים שלא יגיעו ללונה פארק גם אם תתן להם כרטיס חינם. אבל יש רבים שאין להם בעיה עם אתרים מחללי שבת. ההפגות נגד אינטל לא מייצגות את כלל הציבור. קל מאוד "לדבר" בשם הציבור החרדי במאבקים דתיים, אפילו כאשר העמדה מייצגת אחוזים מועטים.

אגס 10

New member
תשובות

1.כנראה שהמפיק כמו הרבה חילוניים,חילוני אבל מסורתי או עם רגש כלשהו לדת,ורואה לעצמו עוון שבגללו אנשים דתיים יעשו עבירות,זה מגיע מאותו מקום שהרבה מהחילוניים צמים ביום כיפור,לא אוכלים חמץ בפסח,וכשנפטר להם קרוב הולכים לומר עליו קדיש,זה פשוט מגיע מרגש כלשהו למסורת וכן מאמונה שיש משהו באלוהי ישראל,אז משם גם מגיע הרצון שלא להכשיל אתכם...[ 2.התשובה לגבי הלונה פארק היא פשוטה מאוד.את הבלגנים מול חניון קרתא ושאר ההפגנות והמערכות מארגנים העסקנים והרבנים,מסתבר שהמון העם החרדי שכדברייך ממלא את הלונה פארק בחול המועד לא ממש שותף למערכות של העסקנים והרבנים וממילא אין לבוא אליו בטענות. 3.על מרד גטו ורשה שמעת?כולו היה מנוהל בידי החילוניים. בכלל הייתי מציע לכם לבקר ביד ושם שם יש תיעוד ענק מהשואה,ברובו הגדול מהמבט החילוני. לגביי השנאה,אכן כואב מאוד שיש שנאה גדולה בין הפלגים בעם,אבל בעיקר כואב שיש שמספקים את הסיבות לשנאה הזו יום יום שעה שעה,אמנם משני צידי המיתרס,אבל בעיקר מהצד החרדי.

תשובותיי

1. מצפון. גם לחילונים ולאתאיסטים יש כזה. 2. החרדים הולכים להפגין כי זה מקום אקשן ומפגש ציבורי. לא מזיז להם חניון זה או אחר. אם היה אקשן בלונה פארק (קצת רחוק מהבית) - היו הולכים גם לשם. כל עוד אין פשקוויל על לונה פארק, אפשר להיכנס לשם, אז עדיף לא להגיד כלום כדי שלא יסגרו להם את הבילוי. 3. יש הרבה יהודים שנלחמו נגד הנאצים. הזכירו את גטו ורשה אך היו עוד. בעצם, לא זכור לי על חרדים שנלחמו (האמינו שהאלוהים יציל אותם) אלא רק על חילונים. אני לא רואה גבורה כלל בפיאות וזקנים וכדומה. איזו גבורה יש בזה? למיטב ידיעתי לא הייתה גבורה בכלל אצל החרדים. 4. כפייה דתית. הרוב המוחלט של החילונים שונאים את החרדים בגלל כפייה דתית. כפייה דתית לא עוזרת בכלל (כי החילונים במילא לא יקיימו את הדת) ורק גורמת נזק. החרדים (ובחלק מהמקרים הדתיים) עיוורים ולא מבינים איזה נזק הם גורמים לעצמם. בעצם אפשר לכלול בכפייה הדתית גם את הכספים שהחילונים נאלצים לשלם כדי לתמוך במאות אלפי אברכים. מה שנקרא לחיות מגזל.

נרניה4

New member
גם אני תהיתי בדיוק אותו דבר על הלונה פארק

ראיתי המוני חרדים שמציפים את הלונה פארק בתל אביב וחשבתי לעצמי על הצביעות שבעניין שהרי הוא פתוח בשבתות וחגים .. ולא רק ...הייתי בחול המועד בספארי ברמת גן והסרט חזר על עצמו ....המוני חרדים וילדים במכוניות ענק ואף אוטובוסים בילו בספארי שבפירוש בשלט הכניסה רשומים שעות הפתיחה בשבתות וחגים ... לגבי סעיף 1 - המפיק החילוני ...ובכן , אני יכולה לחשוב רק על דבר אחד ... אין דבר מביך יותר מלראות חרדים מחללים שבת בפרהסיא...אם החזות שלכם הייתה אחרת - לא חושבת שהיה לו איכפת. לגבי סעיף 3 - יום השואה ...זה הרי ידוע שתמיד מספרים את הצד התורני והדתי ומעלימים את הצד החילוני, זה חלק ממדיניות המידור כהגנה על נפשם הרכה של הילדים.

אני

1. גם אני נתקלתי בתופעה, חילונים ששומרים עלי שאוכל כשר, אלך בצניעות וכו' וכו'. יש זן מסויים של חילונים בדרך כלל מסורתיים שטוב להם שיש מישהו ששומר את דבר האל, כך מרגיש להם נוח. הסבר? אין גם להם. פשוט מאוד, נולדת חרדי - תשאר שם. בדרך כלל זן אנושי זה לא ניחון במנת מישכל יתירה כך שאין טעם לחפש הסברים הגיוניים במחוזותיהם. 2. מה חדש? הכל רעש וצילצולים, פוליטיקה, אקשן. יום אחד כשיסתלקו הזרקורים מכביש רמות, חניון קרתא, אינטל וקברים עתיקים ילכו גם להפגין ליד הסופרלנד. 3. אכן המסר העיקרי שהחרדים נוטלים מהשואה הוא בדרך כלל סביב נושא הגבורה, מיתה על קידוש השם, קיום מצוות תוך כדי מסירות נפש, וכמובן השואה הגיעה לנו בגלל ההתבוללות. החילונים מספרים על השואה, את כל האמת. זכור לי פעם ראשונה באחת ממחנות הקיץ התגנבתי עם חברתי לספריה של האולפנה בה התארחנו, קראנו שם ספרות מזעזעת של קצטניק, עלעלנו ב'בית הבובות' 'פיפל' אלו דברים שלא ישמעו בקהלנו. אחר כך שוטטנו שעות ביד ושם ובספריה שם. לא סיפרו לנו שמינית שבשמינית מהמתרחש. יש לחרדים הסברים מה כן ומה לא לספר (כנראה בהמשך לשיטת כתיבת פרקים בתנ"ל, מה שנצרך לדורות....:) בלי קשר - צפו ב"הנער בפיג'מת הפסים". ולמה שונאים? אחרת היה נורא משעמם. לא נראה לי ששונאים כמו שמפחדים. החילונים מפחדים מהתחרדות. החרדים מפחדים מהאינטרנט... אחרי הכול, זה מסרטן.

רותם 36

New member
לא הבנתי את הקשר

בין אלו "ששומרים " עלייך שתלכי צנוע וכ'ו וכ'ו לבין מנת משכל נמוכה .. אולי מדובר בניסיון אישי שלך אבל להכליל בצורה כזאת נראה לי סתם לא לעינין. או שבאמת עשית סטטיסטיקה מקיפה ואז אני לוקחת את דבריי בחזרה

קחי בחזרה

לא עשיתי סטטיסטיקה כמובן, אבל הסתיגתי וכתבתי "בדרך כלל" יודעת מה, את צודקת, גם אנשים אינטלקטואליים נפלו בזה... כמה עצוב.

לגבי הכוכב השלישי

קרא את הקישור הזה ואם לא תקרא אז לפחות ציטוט משם: "הגטו החזיק מעמד כארבעה שבועות עד לחיסולו הטוטאלי (כדי להמחיש את גודל ההישג , פולין כולה על חייליה וכוחותיה נפלה לידי הנאצים בתוך 28 יום). "

על החילונים השומרים עלינו

אני לא כל כך מבין ממה זה נובע, אבל נתקלתי בכך מספר פעמים. לא מזמן סיפרה לי בחורה חילונית לגמרי שאיזה חרדי ממאה שערים ביקש ממנה סיגריה בשבת, והיא בשום אופן לא הסכימה, כי 'מה, הוא דתי, למה שאני אעשה לו את זה' אולי מכיוון שהם לא חושבים שהאדם אנוס, אלא שהוא מתפתה, הם רואים בכך עוול לגרום לו לעשות מעשים שהוא עצמו חושב שהם לא ראויים. הם פשוט מרחמים עליו, או משהו דומה...

sec op

New member
כל אדם בעל מצפון

לא רוצה להיות אחראי לכך שהוא גורם לאנשים לפעול בניגוד לאמונתם. כחילוני רואה אדם חרדי, הוא יודע שיש לו דברים אסורים, והוא לא יגרום לו לעבור על מה שאסור לו.

נכון

צריך לאמץ את הדרך לומר בפה מלא: אני לא מאמין בזה, העובדה שנולדתי לרקע כזה לא מחיבת אותי לקבל את כל אמונות אבותי בעינים עצומות...

שהעם היהודי יהיה מאוחד ?

איך וכיצד לעזאזל ? האם וכאשר מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו, על העם היהודי להתנצר בכדי להגיש את לחיו למכהו ? אם וכאשר עורך הצפירה נוכח שהמקטרגים אינם מקהל האנטישמים. אלא משלומי אמוני ישראל. ומדובר, בהעדפת הגליית בני העניים ל 25 שנות עבודת פרך רק בגלל שאינם מדקדקים במצוות. ולפי דברי עורך כ"ע הפלס, לא על הרעבנים תלונתו. אלא על התלמוד המתיר לכלות קוצים מהכרם. אם כך התנהגו החרדים כלפי מי שלדעתם אינו נוהג כשורה. וכאילו מדובר בשני עמים. מה פלא אם בהגיע עת פקודה, הציונים התנהגו ממש על אותו משקל. וסיכלו פעולות הצלת יהודי השואה מעמק הבכא.

למעלה