שלוש אמהות...

dori78

New member

הדסהש1

New member
תזכרו שהסבתות רוצות את טובת הילדים ונכדיהם

גם לי העירו בתחילה שאנני נותנת לידלה שהיום היא כבר אמא ל 3 בוגרים
שהיא רזה יותר מידי ולא עולה במשקל...את היתה תקופת הרעב באפריקה
והשוו אותה לילדה מביאפרה..היום היא כבר לאחר דיאטות ללא הפסקה...

אם טובה דיה

בפסיכולוגיה התפתחותית יש מושג, "אם טובה דיה". הוא מתייחס לאמא שמעניקה לתינוק מענה לצרכיו כשהוא זקוק לה ועוזבת אותו בשלווה כשהוא לא זקוק לה (לדוגמא, כשהוא ישן או סתם מרוצה). משמעות המושג גם באה ללמד אותנו שלעולם לא נהיה אמהות מושלמות, אבל עם קצת אהבה ואמפתיה נוכל להיות טובות "מספיק" כדי לאפשר לילדים שלנו התפתחות נורמלית. אם את לא אדם אנוכי במיוחד - ומההודעה שלך נראה שלא - תוכלי להיות אם טובה דיה בקלות.
לגבי הדברים הקטנים שצצים במהלך הדרך - התינוק לא יונק, יש עיכוב בהתפתחות הדיבור, איך לעשות גרפס ועוד - הרבה אמהות נותרות ללא מענה גם כשיש משפחה קרובה ותומכת. כמו שייעצו לך כאן תוכלי לקבל תשובה מאנשי מקצוע, מפורומים בנושא או מספרים, קבוצות תמיכה וייעוץ ועוד.
ולגבי השושלת הגנטית: פתולוגיות במשפחה לא בהכרח ייצרו פתולוגיות בדור העתיד. לגבי סכיזופרניה ואלכוהוליזם ידוע על רלוונטיות של גנטיקה, אבל ידוע גם שיש משקל מאד כבד לסביבתו של האדם - אדם יכול להיוולד עם מטע גנטי בעייתי מבחינת הפרעות נפשיות ועדיין לא תתרחש אצלו התפרצות של מחלה, במידה והוא חי בסביבה תומכת, אוהבת ומכילה. ומעבר לזה, לא תמיד הסביבה גם "מצליחה לקלקל" אותנו; אני מבינה את החשש שלך כיוון שהרקע להיוולדות ילדיכם לא יהיה אופטימלי. אבל תסתכלי על עצמך - האם את אדם טוב? האם הצלחת להתגבר בכוחות עצמך על מכשולים שהחיים שמו בדרכך? אם התשובה לשאלות אלו היא "כן", המשמעות היא שכמו שאת ובעלך הצלחתם להתגבר לבד על ילדות קשה, קל וחומר שילדיכם יעשו זאת כשאתם משמשים מודלים לדוגמא. האינטואיציות שלך, האינטליגנציה והרגישות הצליחו להביא אותך עד הלום והתכונות האלו הן מה שיסייע לך להיות גם אם טובה לילדייך.

dubizemer

New member
הי יקרה

ראשית בהצלחה בהקמת משפחה :) את נשמעת אישה מקסימה וחזקה.
כמי שגדלה בקיבוץ בלינה משותפת מגיל 0 עד גיל 18, על ידי מטפלות שונות ומשונות שנבחרו ע"פ צרכי סידור העבודה, וחלקן היו לא ראויות בעליל להיות בקרבת ילדים - שלא לדבר על לטפל בהם - ובסופו של דבר גדלה להיות אדם נורמטיבי, מתפקד ואפילו נהדר, אני יכולה להרגיע אותך ולהגיד לך שגם סביבת גידול לא טובה יכולה להצמיח פירות נפלאים (ואגב.. את ובנזוגך ההוכחה הניצחת לכך).
אני בטוחה שתגדלי את ילדך העתידי לתפארת, עם או בלי הדרכה ועזרה מהאמהות.
בהצלחה :)

ברור שהן לא צריכות לשמור על הילד שלכם, לא לשעה ולא לדקה

&nbsp
&nbsp
קודם כל חיבוק גדול, אני ממש מרגישה את החששות והכאב שעולים מהסיפור שלך.
&nbsp
לגבי אמהות - יש הרבה שיעורי הורות, חוגים למיניהם. בני לך מערך עזרה, לא לכולן יש משפחה תומכת שעוזרת (לי יש משפחה נחמדה, אבל אני לא מקבלת שום עזרה), יש בייביסיטריות בתשלום.
&nbsp
התינוקת הראשונה שהחזקתי היתה הבכורה שלי, להחליף טיטול למדתי מאורחת שביקרה את היולדת שהתאשפזה איתי בחדר, המנקה בחדר עזרה לי להניק, אנחנו מוצאים עזרה ותמיכה במקומות שלא חשבנו עליהם :) -
למשל מהחברים את יכולה לקבל תמיכה מוראלית, ולאו דווקא עזרה ממשית עם תינוק.
&nbsp
אני לא מבינה מה הבעיה להיות מנומסת ליד אמא שלו, כן כן זו שניסתה לפגוע בו. היא היתה חולה (אולי עדיין?),
אפשר להגיד שלום, מה נשמע, חם היום, רוצה שאכין לך תה?
לגבי אמא שלך - וואו. אני חושבת שעשיתם 2 החלטות טובות.
לא לתת לאף אחד כסף,
וכן לממן את הגרין קארד של אמא שלך. זו גישה נכונה - אתם צריכים לקיים את התא המשפחתי שלכם, ולחסוך לקראת ההורות,
מאידך אם אמא שלך תהיה בצרה ותצטרך, לדוגמא, כרטיס חזרה לארץ, אז אני מאמינה שכן תממנו לה.
מכירה את החרדה התמידית לגבי בן משפחה קרוב, ומה יהיה ואיך הוא יסתדר ורק שלא יפול, ולעבור שנים על שנים של חרדה כזו. את צריכה להבין שהיא לא האחריות שלך.
הייתי מבקשת עזרה מבן הזוג, אם אפשר, או מחברה טובה, שתוכלי לשפוך בפניה את הלב לגבי אמא, ושיחזירו אותך למסלול. שיחזקו אותך, שיחזירו אותך לפרופורציות, שתפסיקי לפחד!

למעלה