שלוש אמהות...

Ginger L Honey

New member
שלוש אמהות...

בעלי ואני הגענו מבתים מפורקים.
מצאנו זה בזו אהבה ענקית הכוללת נחמה והבנה. ידיעה שאנחנו הולכים לבנות יחד בסיס חזק, כזה שאיש לא יוכל לערער. אנחנו לא נהיה הילדים שחוזרים על הטעויות של הוריהם..
אבל בסופו של יום, אנחנו לבדנו. אין לנו מודל חיובי ממנו אנחנו יכולים ללמוד ואפילו מעט עזרה לא נקבל.
אנחנו מנסים להכנס להריון, ואני כבר חוששת, למי אפנה אם לא אדע מה לעשות? את מי אשאל? אצל מי אוכל להפקיד לשעה את אוצר בטני העתידי, כאשר אזדקק לרגע לבדי עם בעלי?

אולי כדאי שאחזור להתחלה,
לפני כמעט בדיוק ארבע שנים מהיום טסתי לארה"ב. קבלתי הזדמנות לעבוד על פרוייקט. אלו היו אמורים להיות חודשים ספורים ולחזור לארץ. והזדמנות נפלאה עבורי לנקות את הראש (ובמקביל לעשות קורס צניחה!).
רצה הגורל והכרתי את מי שהיום הוא בעלי. זו היתה אהבה ממבט ראשון ומקפיצה ראשונה ממטוס יחדיו.

בעלי נולד למשפחה אמריקאית ממוצעת, וכל זה השתנה מיד אחר לידתו. אמו הביולוגית קבלה דכאון שלאחר לידה שעורר סכיזופרניה.
הוריו נפרדו כאשר היה פעוט מסיבות אישיות בינהם, אבל בעיקר כי נסתה לפגוע באהובי כאשר היה תינוק. לכל הכלות שחושבות שקשה להן לשבת באותו החדר עם חמותן. כיצד היתן מרגישות אילו הייתן צריכות להשאר מאופקות לצד אישה שנסתה לפגוע בבנה התינוק מפני שבכה יותר מידי?

אביו של בעלי מצא נחמה בתחתית הבקבוק, ונישא לאישה אותה מצא באותה תחתית. זו חמותי השניה... כן, כן, יש לי שתי חמיות. האחת סכיזופרנית והשניה אלכוהוליסטית...
אביו של בעלי בילה זמן מה בכלא לאחר שנתפס מספר פעמים נוהג בשכרות ולאחר מאסרו החליט לקחת את עצמו בידיים.
כבר למעלה מעשור שהוא נקי. אך אשתו מעולם לא הפסיקה לשתות. מצבה כ"כ חמור שהאף שלה מתחיל להראות סימני רקבון.
זו הסביבה בה אהובי גדל, ואיכשהו יצא אדם לתפארת.
אני משתדלת להיות מאופקת כאשר אנחנו נפגשים עם כל אחת מהן, אך אני גם מעט מפחדת מהן, הן עלולות להיות בלתי צפויות.
אמו הביולוגית של בעלי חיה על הרבה כדורים, אבל לפעמים היא מחליטה שלא בא לה לקחת אותם...
בעלי בעצמו לא ממש רוצה לראותן, אז איננו נפגשים לעיתים קרובות. וכאשר אנחנו נפגשים הוא מתנתק מהן ומשאיר אותי להתמודד איתן לבד. כאשר הולכים לבית אביו הוא יוצא עם אביו לחצר או אל השכנים ומשאיר אותי עם אמו החורגת לבד.
כאשר הולכים לאמו הביולוגית מבט נעוץ בטלויזיה והוא לא שומע מילה ממה שנאמר סביבו.
הוא אינו מודע לכך שהוא עושה זאת, כך הוא רגיל מאז שהיה ילד.

בכל זאת ההבנה שאני פה בכדי להשאר לא היתה קשה במיוחד. יש לי משפחה וחברים שהם אפילו יותר ממשפחה בארץ, שאליהם אני מתגעגעת בכל יום. אבל התאקלמתי יחסית בקלות.
עם אמא שלי מעולם לא הייתי בקשר קרוב במיוחד. אמא שלי היתה בקושי בת 20 כאשר נולדתי. ובגיל 25 כבר היתה גרושה+2 שחייה האישיים היו חשובים יותר משני הילדים המוזנחים שהשאירה בבית. גם אבי לא היה קרוב אלינו במיוחד. ביקור שבועי של שעתיים הספיק לו, ובסופו של דבר גם לנו.
כאשר הייתי בוגרת מספיק לעזוב את הבית, אמא ואני נעשנו חברות. לא קרובות במיוחד, אבל חברות. בשלב הזה היתה לאמי הצלחה כלכלית גדולה, אך בלי מבט לעתיד. היא היתה קונה לי מתנות ושמחה תמיד לתת עזרה כלכלית. לצערי, כבת 20+ שמנסה להתקיים בישראל העזרה הזו היתה נחוצה.
אך מאז שהייתי ילדה הייתי מודעת לאופי הבזבזני חסר האחריות לחלוטין של אמי. בילדותי זה התבטא בדברים קטנים.
למשל, היא היתה קונה גבינה צהובה בכל ביקור שבועי בסופרמרקט, בלי לחשוב לרגע אם כבר יש גבינה בבית. והיינו מגיעים למצב שגבינה סגורה היתה נזרקת, כי לא היינו אוכלים גבינה בקצב שהיתה קונה. בגיל 10 הייתי זוקרת אוכל שנקרב ובוכה, כאשר לה לא היה אכפת.
מסביב לאמבטיה שלנו היו בערך 30 בקבוקי שמפו, שמעולם לא היו מסתיימים. כל דבר שהיתה לו פרסומת בטלויזיה מיד הגיע לביתנו.
כאשר היתה מרוויחה יותר זה נעשה גרוע יותר. היא הגיעה למצב שהיתה מרוויחה המון, אך איכשהו תמיד בחובות. הייתי מתחננת כלפיה, תתחילי לשים משהו בצד, כי לא תמיד תרווחי ככה. אך למה שהיא תחשוב היום על הצרות שבטוח יהיו לה מחר? היתה פרילנסרית ולא נכנס לה דבר לפנסיה. אפילו לא שקל אחד.
כבר בילדותי הבטחתי לעצמי, שכאשר היא תפול לבור שחפרה לעצמה, בכסף לא אעזור לה.
מעט לפני שטסתי, משהו בה השתנה. החשיבה שלה החלה לאבד צל של הגיון. אבל לא הבנתי עד כמה זה באמת היה גרוע, עד שבאה לבקר אותי לראשונה בארה"ב, לכבוד החתונה שלי.
היא נעשתה פרנואידית לגמריי. החליטה שכולם מנסים לפגוע בה, גם ההורים שלה. היא אבדה את עבודתה ונכנסה לחובות אסטרונומים. כנראה שמדובר בחובות של מליונים.
לפני כשנתיים בדיוק בעלי ואני קנינו בית. ביום בו קנינו את הבית היא החליטה שגם היא תנסה את מזלה בארה"ב. הרי אני הצלחתי פה והתחתנתי, אז בטח שגם היא יכולה.
היא השאירה את אמה הקשישה ערבה לכל החובות שלה וברחה לארה"ב בלי להגיד מילה לאיש.
בואה גרם למתחים בזוגיות שלנו. כאמור היא הגיעה בערך יומיים אחרי שקנינו את הבית, אבל נכנסנו לגור בבית רק כמה חודשים מאוחר יותר. דבר שהיא לא הבינה כאשר החליטה לבוא ואנחנו גרנו בינתיים בדירת חדר. עזרתי לה למצוא חדר בדירה שם היא גרה כתקופה ובזבזה בלי לחשוב את שאר הכסף שהביאה עמה. הגיעה לפה באופן לא חוקי, בקושי מדברת אנגלית והחליטה שהיא תמצא מיד עבודה ובעל עשיר
היא התחילה לצאת עם גברים שהכירה און-ליין. היא אישה מהממת ביופיה ולא קשה היה לה למצוא מועמדים פוטנציאלים שיהיו הכרטיס שלה להשאר.
בסופו של דבר היא מצאה מישהו וכבר שנה שהם נשואים, ולשמחתי גרים במרחק 7-8 שעות נסיעה מאיתנו.
אך הגבר לו נשאה תפרן בעצמו. הם נשאו לאחר שהיא כבר בזבזה את כל הכסף שהביאה, ולא היה להם מספיק כסף לשלם את תהליך הגרין-כארד שלה (קרוב ל 2000$).
אז למרות שהבטחתי לעצמי שלא אעזור לה או לאיש כלכלית, וגם בעלי בעצמו אמר, שהוא לעולם לא יתן לאיש כסף גם לו לאבא שלו שהוא מאוד אוהב.
כן שלמנו לה את הגרין כארד.
עכשיו מצבם בסדר והיא עובדת, אך בכל פעם שאני שומעת ממנה אני חוששת. "מה היא רוצה עכשיו?"
היא מתקשרת אליי כק כשהם רבים ובכל פעם היא כמעט עוזבת את הבית ושאלת אם היא יכולה להשאר אצלי.
אני ממש חוששת מהיום שבו היא תבקש לחיות אצלי בבית...
אני מקווה בכל פעם שאני שומעת ממנה, שהיא תגיד שהיא חוזרת לישראל.
שהיא תנסה לטפל בבלגאן שהשאירה שם, בחובות שלה שהיא קברה בהם את סבא ואת סבתא שלי.

בחזרה לנושא, אין לנו עדין ילדים, אבל יש שלוש סבתות עתידיות מהן אני מפחדת.
אני אפילו לא רוצה שהן ידעו שאנחנו בכלל מנסים להכנס להריון.
אין לנו כאן אף קרוב משפחה אחר אליו נוכל לפנות. כל חבריי המקומיים מעט צעירים מאיתנו, איש מהם עדין לא נשוי.
החזקתי תינוק בזרועותיי אולי פעמיים בחיי.
כיצד אוכל ללמוד להיות אמא טובה?

פשוט מאוד

כמו שלמדת לעשות כל דבר אחר בצורה אחראית, שקולה, מחושבת ונבונה - למרות שקיבלת בעיקר דוגמא של ההיפך מזה - ככה תלמדי להיות אמא טובה.
ובעניין הבדידות, נראה שגם פה אין לך בעיה מיוחדת וכמו שהצלחת ליצור לעצמך מערכת תמיכה חברתית ככה תצליחי ליצור לעצמך גם מערכת תמיכה "אימהית", בכל מקום יש היום קבוצות אימהות, וקבוצות הורים, נפגשים, משוחחים ומבלים יחד. בעניין עזרה עם התינוק, אולי תמצאי בשכונה אשה קצת מבוגרת יותר שילדיה בתיכון אן קולג' שתרצה לעזור עם תינוק בתשלום או בהתנדבות... מעין "סבתא" להשכרה... תתפלאי לראות כמה חביבים ותקשורתיים הופכים השכנים כאשר את מסתובבת ברחוב עם תינוק קטן...
מאיך שאת מצטיירת כאן, נראה שזה יבוא לך באופן טבעי, לא נראה לי שיש לך מה לחשוש.
ובעניין אמא שלך - תצטרכי להיות אסרטיבית בעניין הגבולות. תעזרי במה שאת מחליטה שאת יכולה (למצוא לה עבודה, אולי חדר לגור בו) אבל לא לאפשר לה לגור איתכם.

Ginger L Honey

New member
תודה

כנראה, שהתשובה תמיד יותר פשוטה מכפי שנדמה לי.:)
אני נוטה לחשוב יותר מידי על כל התוצאות האפשריות., כאשר עליי לעיתים לזרום עם מה שקורה סביבי....
&nbsp
יש בדיחה כזו, על בחור שהחליט שלא לעלות על אוטובוס, אך היא ארוכה כמעט כמו הפוסט שכתבתי.

&nbsp
&nbsp

לא הבנתי מה הבעיה בדיוק

ברגע שיהיה תינוק האמיני לי שאת תדעי מה לעשות......
זה בא באופן טבעי.

הייתי יותר מודאגת מהמטען הגנטי הבעייתי שיש לכם בשני הצדדים

Ginger L Honey

New member
כן

אני מוטרדת מזה גם

&nbsp
כפי שציינתי בתגובה הקודמת, אני חושבת על כל תוצאה אפשרית. גם על אלו שלגמרי אינן בשליטתי

בכל מקרה את לפחות יודעת ממה להזהר ולמה לשים לב

וכן, אין לך סבתות שתוכלי לסמוך עליהן עם התינוק אבל מצד שני, יש פה בנות שמתלוננות כשהסבתות רוצות יותר מידי לעזור......:)
בכל מקרה בהתחלה גם ככה לא תרצי לתת לאף אחד לשמור עליו וקצת יותר מאוחר את בוודי תמצאי בייבי סיטר להעזר בה.

mykal

New member
מסכימה עם קודמותי

לגבי האימהות. את עצמאית ובהירה לעצמך,
אני בטוחה שתמצאי מעגל חברים תומך, ותהיי אמא למופת.
לגבי סיפורך האישי--אני מבקשת לשאול -למה את פוחדת מהן כסבתות.
עם אימך, את תמצאי את הדרך--לשים גבולות ולא לאפשר לה 'להכנס' בזוגיות שלכם.
לגבי שתי ה'אימהות' של בעלך--
הן עצמן לא כ"כ מתונות ומסוגלות לתפקד כסבתות.
ושוב אשאל--למה את מרגישה צורך לבקר אותן ולהשאר שם אם בעלך--לא איתן.
הוא יכול לבקר אותן--אצל האלכוהוליסטית--הוא עם אביו. למה את אמורה 'לשעשע' את אשתו,
תשארי בבית--שיסע יבקר ויחזור.
אותו הדבר עם אימו.ככה הם רגילים--למה את כאילו מרגישה מחויבות לענין?
לטעמי זה אפילו מכביד עליהן.
נכון שמורכב ולא קל--אבל בהחלט ניתן למצוא דרכים להקל.
בהצלחה.

Ginger L Honey

New member
בערך 50% מהפעמים הוא אכן הולך לבקר את כל ההורים שלו בלעדיי.

הוא בעצמו גם מעדיף שהביקורים יהיו לא ארוכים, ורוב הביקורים שלנו הם "על הדרך".
אם אנחנו בכל מקרה נמצאים באזור שלהם הוא מחליט שנעבור אצלם לאיזו שעה. אני תמיד מקווה שהם עסוקים או לא בבית.
לא אגיד לבעלי "אינני רוצה לראות את האמהות שלך בכלל..." אבל הוא יודע שאינני מרגישה נח בסביבתן, וחוששת מהתפרצויות חסרות שליטה.
וזה לא שהן מתנהגות כלפיי ברשעות או משהו. שתיהן מאוד אוהבות אותי, אבל שתיהן, כל אחת בגלל המצב הקיצוני שלה, מאוד דביקות ונכנסות לי יותר מידי למרחב האישי. ובאופן מילולי...
הן מדברות אלי כ"כ קרוב כאילו הן לוחשות סוד, אך למעשה הן מדברות בקול רם.
אף אחת מהן מעולם לא התפרצה עליי, אבל כבר זכיתי לראותן מתחרפנות על בעלי ובגלל שטויות.
למשל, הוא קנה לאמא שלו טאבלט ולימד אותה להשתמש באינטרנט.
השבוע היא התקשרה אליו בזמן שהיינו באוטו. הוא שם אותה על דיבורית בכדי לראות מה היא רוצה, והיא צרחה כאילו מישהו רוצח אותה, בגלל שהתנתקה בטעות מהאינטרנט ולא ידעה את הססמא בכדי להתחבר שוב. התקף פאניקה הסטרי בגלל משהו כזה קטן...
וזה כשהיא, כביכול, על תרופות

אני כבר יודעת, שהיא עלולה להתפרץ ולהיות אלימה כלפיי ילדים, כלפי תינוקות... בכל פעם שהיא שואלת אותי מתי יהיו לה נכדים עוברת לי צמרמורת בגב...
עם אמו החורגת זה פחות בעייתי, בעלי אמר לה כבר שכאשר יהיו לנו ילים הם לעולם לא יראו אותה שיכורה. אז אם היא לא תוכל להמנע מאלכוהול למשך כמה שעות, היא לעולם לא תראה אותם.
אך בטח שלא אשאיר אותם איתה כאשר לפחות בעלי או אני לא נמצאים שם....

mykal

New member
את שאלת ואת ענית,

הנה את מצמצמת ביקורים,
את יודעת שלא תתני לילדים שלך להיות איתן לבד,
את עשית תנאים למפגש.
ואם את איתם בס"ה הילדים לומדים--שי תופעות--שצריך להזהר מהם,
ואני סומכת עליך--שתצליחי לחנך ולכון.
את באמת תהיי אמא מוצלחת מאוד.

לגבי ללמוד להיות אמא טובה

באמת כדאי לברר מה יש בסביבה שלך מבחינת אמהות טריות ועזרה להן - קבוצות מפגש, חוגים, וכו'. מן הסתם יש גם קבוצות באינטרנט (כולל בתפוז) שאפשר להיעזר בהן, אבל כדאי באמת גם פנים אל פנים. לי כן היו אמא וחמות, אבל שתיהן לא כל כך זכרו מה עושים ו/או מה שעשו אז לא היה רלבנטי - נעזרתי בחברה ובאשתו של בן הדוד של בעלי, שהיו היחידות שילדו לפניי בסביבה שלנו - וגם בהן נעזרתי (בעיקר בענייני הנקה בהתחלה, ואחר כך רק מדי פעם קצת שיתוף). לפעמים יש הדרכה בסיסית בבית החולים אחרי הלידה - אני הלכתי לכל דבר כזה שהיה (אפילו עם הילדות הבאות, כדי לרענן את הידע), ולפעמים יש משהו כזה גם בקורסי הכנה ללידה (לפעמים, אגב, קבוצות של הכנה ללידה נשמרות גם אחרי הלידה והופכות לקבוצות של אחרי לידה).
אני נעזרתי גם בספרים - יש ספרים מצוינים על טיפול בתינוקות.
יש דברים נורא בסיסיים שאם יודעים אותם מקלים על החיים של שניכם מאוד (למשל מה הדרך הנכונה לעשות גרעפס...), כך ששווה להשיג את הידע הזה. אני לא מאלה שדוגלות בכך שברגע שהתינוק יוולד תדעי מה לעשות - לדעתי זה ממש לא נכון, ואם הייתי דוגלת בשיטה הזאת, לא הייתי מצליחה להניק, ולילדות שלי תמיד היה תקוע הגרעפס...

אבל מה שכן נכון הוא שכן תצליחי להשיג את המידע הנדרש אם תנסי - ומה שחסר, כאמור, תוכלי להשלים בפורומים, אפילו פה...
לגבי הטיפול הרגשי בתינוק, גם אני מצטרפת למי שחושבת שמהבחינה הזאת, האופן שבו את כותבת מעיד שלא תהיה בעייה - וזה באמת לא קשה - פשוט נענים לתינוק שצריך אותך, עוזרים לו להירדם, לוקחים אותו הרבה על הידיים, מאכילים אותו, ואוהבים אותו - לא צריך הרבה יותר מזה בהתחלה. בהמשך נכנסים עניינים כמו להקריא ספרים, צעצועים, פעילויות וכו' - ושוב, באמת שלא חסרים מקורות להיעזר בהם - וזה ממש ממש לא חייב להיות ההורים.
ולגבי הסבתות - לא יודעת, אולי הן תפתענה אותך מבחינת היחס שהן תענקנה לתינוק (הן הלא לא צריכות לטפל בו, אלא רק להיות סבתות) - ואם לא, כנראה באמת תיאלצו להיפגש איתן פחות. לא נורא.
ולגבי אמא שלך - אולי כדאי שתתחילי לא לתת לה לבוא אלייך כשהם רבים, ותרגילי אותה לכך שזה לא פתרון.

אה, ואין שום סיבה להשאיר את הילדים שלך

לבד עם הסבים אם את לא מעוניינת בכך. זו ממש לא בעייה.

ayaht

New member
קודם כל קבלי

את בסדר.

יש לך שלוש חזיתות מאוד לא פשוטות.
מסוכנות אפילו.

אני מציעה לך כמה דברים.
הראשון, להשתחרר מרגשות אשמה ו"לא נעים".
את לא חייבת לאף אחת מהן דבר.
זכותך וחובתך להתגונן מפגיעתן, ולהרחיק מהן את ילדייך העתידיים.

השני, את חייבת להגיע להבנה חד משמעית עם בעלך בנושא הזה.
גם את וגם הוא נמצאים בסיכון להישבר, לרחם על אחת האימהות הללו, וזה עשוי להיגמר לא טוב.

מציעה לך לקרוא את הספר "הורים מרעילים", וגם לבקר באתר הזה:
http://www.lightshouse.org/index.html#axzz3YRBVo9ic

סומכת עלייך שתהיי אמא נהדרת.

יקירה

אין ספק שהמצב הזה לא פשוט אבל חייבים לזכור שאומנם הם הולידו אותנו אבל אנחנו בוחרים לאיזה אנשים נהפוך ולפעמים חברים הם יותר משפחה מהמשפחה שלנו , במיוחד כשגרים בחו"ל.
&nbsp
אנחנו לא מכירות הרבה זמן, נפגשנו רק פעם אחת- אבל שתדעי לך שכשיהיה ילד- אני לרשותך לגבי כל דבר, גם אם זה לא מניסיון אישי אלא רק מניסיון כגננת. ובכלל- אני פה עבורך בשביל להחזיק יד, לחבק, לתמוך, להקשיב.
&nbsp

&nbsp
&nbsp
&nbsp

הדסהש1

New member
בוקר אור..מאחלת לך שתזכי מהר לפרי בטן...

ותאמיני לי שברגי שיולד רגשותייך האמאהיים יפרצו..זה טבעי..
והשאר את תדעי איך לנווט ...תעזרי בחברים קרובים שיש לכם..
שכנה טובה...אנני יודעת איך זה בחו"ל ..אך כמו שאת נעמדת על [
רגלייך את תסדדרי...בהצלחה...

ה"מה שלא" הזה הוא חשוב. כשאומרים למישהי

שזה יבוא לה טבעי, היא עלולה לצפות... שזה יבוא לה טבעי. וכשזה לא בא, היא עלולה לחשוב שמשהו לא בסדר איתה או עם התינוק - כי הרי זה אמור לבוא טבעי.

תתרגלי שיש אנשים שחושבים אחרת ממך, לא על כל דבר צריך להתנצח

ילדתי ילדים והצלחתי להבין לבד איך להאכיל אותם, לרחוץ אותם לחבק אותם ומה שלא ידעתי שאלתי.
אף אחד לא יעץ לה לא להתייעץ ולא לשאול, אמרנו לה רק שהיעוץ לא חייב לבוא מסבתות, המון דברים בהבנה שלנו באימהות נולדים יחד עם התינוק ומה שלא אפשר לשאול, לא הכל חייב להיות מגובה בקורסים (ויכול גם כן אם זה מה שרוצים, הכל בסדר)
ככה היה משחר הימים כשעוד לא היו קורסי הכנה ללידה/להנקה רשונה/הנקה שניה/כיתה א/כיתה ג וחצי/ הכנה לבעיטה ראשונה בכדורגל והכנה לצמה הראשונה וקורס הכנה לעליה הראשונה במעלית.

"מה שלא ידעתי שאלתי". שוב - אם שאלת, זה לא "בא טבעי".

כשנולדת ובכית, לא שאלת אף אחד איך לבכות - זה בא טבעי. לא שאלת איך לפהק - זה בא טבעי. את מבינה את ההבדל? זה שלא כ-ל דבר צריך לשאול, לא אומר שזה בא טבעי - זה בא טבעי אומר שלא צריך לשאול כלום, ולהגיד למישהי שזה בא טבעי זה להגיד לה שמה שהיא לא יודעת מעצמה, זה כי משהו לא בסדר איתה - וזה לא משהו שלעניין להגיד למישהי שעומדת להפוך לאמא. זה שלא לומדים משהו מקורס אלא ממישהו אחר, לא אומר שזה בא טבעי.

mykal

New member
עונה לשתיכן וגם סיפור אישי,

בא טבעי--יכול להיות הרבה דקויות שכל אחת 'תסחוב' אליה.
מה שכן חשוב לומר לשואלת--
אם חשבת שכולן נעזרות בהוריהם (לא חשוב מאיזה צד) אז ממש לא,
ואת באינטואיציה שלך תתגברי ותתמודדי--כפי שעשית עד היום.
תשאלי אחרים אם תרצי --(הרי כולנו שומעות גם כשלא שואלות ובוחרות מה שנראה לנו מתאים).
תעשי מה שתצטרכי לפתור באותו הרגע--וזה יהיה הכי נכון.

ולסיפור שלי--
אחרי הלידה הראשונה (היום לפני 41 שנה) הייתי תשושה מאוד,(תת תזונה, ענין לסיפור אחר)
אבל התעקשתי להיות בביתי, ולא לנסוע לאימי (היה רחוק ורציתי להתרגל לתינוק בבית).
לקראת הברית אימי הגיעה, והלבישה אותו והלכנו קודם למה שקראו טיפת חלב.
האחות שם--התנפלה עלי, כי הילד היה עם שמיכה והיה יום די חמים.ואמרה--לא הסבתא תלביש התקדמנו כבר,
ואני הרגשתי שהיא פוגעת באימי--כשנכנסתי אליה--
אמרתי לה--זה הלד שלי--אני אחליט איך הוא יהיה לבוש, את רק תמליצי,
במיוחד שאין לך שום דרך ארץ, תראי איך גדלתי יפה, מאז שלא התקדמנו.
את נשארת מאחור ביחסי אנוש. (הייתי בס"ה צעירה מאוד.
אז כן המלצות ועיצות זה נפלא--לעשות כל אחת עושה מה שנראה בעיניה נכון ומתאים--
ואין אמת אחת.

בהחלט, אני למשל לא נעזרתי לא באימי ולא בחמותי

כשהיו לי פה ושם שאלות נגיד בנושא תזונה העדפתי לשאול חברות שילדו לא מזמן, שהן בתוך הענין.
איהות או חמיות גם נוטות להשתלט קצת אם שואלים אותן(מתוך כוונה טובה כמובן) .
אני מודה שהרוב בא לי טבעי מרגע שהחזקתי את הבכור על הידיים.
הרי כל ילד הוא שונה, אם תינוק אחד נרגע כשכואבת לו הבטן כשמניחים אותו על הגב ומקפלים את הרגליים לכיוון החזה, אחר ירגע דווקא כשישכב על הבטן עם טפיחות קלות על הגב.
הכל עניין של לנסות ולראות מה מתאים לתינוק שלך.

למעלה