שלומלום..

שלומלום..

היי, פעם הייתי מהפריקים של הארי פוטר. בזמן האחרון שכחתי מזה קצת, אבל שבוע שעבר חשבתי על כל הספרים וגיליתי שאני לא זוכר מה קורה בספר השישי! אז עכשיו קראתי אותו שוב ויש לי כמה שאלות, על חלקם אין תשובה רשמית.. תכתבו את דעתכם. 1. השיקוי שבו כביכול היה ההורקרוקס. הבעיה הייתה שהדרך היחידה להוציא אותו היא ע"י הגביע - אבל למה לא פשוט להוציא אל הגביע ולשפוך בכל פעם? הרי ראינו שזה יכול להישפך - כשהארי מאלץ את דמבלדור לשטות ממנו הוא נזהר שהשיקוי לא יישפך. 2. מותו של דמבלדור. שלא כמו בד"כ בעולם הקוסמים, דמבלדור לא מת במקום מהאבדה קדברה ונפל לרצפה, אלא מתואר משהו מוזר.. שהוא קצת התרומם ונפל מהמגדל.. למה? 3. האם דמבלדור באמת בטח בסנייפ לאורך כל הזמן או שבספר השישי הוא כבר ידע שסנייפ בוגד? הרי מסופר ע"י האגריד שהוא שמע את שניהם צועקים ומתווכחים. ועוד משהו - האם סנייפ באמת בוגד? או שדמבלדור תיכנן שסנייפ יהרוג אותו? זה האמת לא נשמע כ"כ הגיוני כי הוא היה נשמע מפוחד כשהתחנן על נפשו בפני סנייפ, לפני שהרג אותו. 4. הורקרוקסים יש יסוד סביר להניח שמי שמכונה "רא"ב" כבר השמיד את שאר ההורקרוקסים - אולי הארי לא צריך לחפש אותם אלא לפנות להרוג את וודלמורט וזהו? אם לא - איזה עוד הורקרוקסים נשארו? מיהו בכלל רא"ב? איך זה שדמבלדור היה כ"כ בטוח שההורקרוקס היה במערה, ולא ידע שהוא מזויף? 5. מסופר בפירוש שדיוקנו של דמבלדור נתלה בחדר המנהלים. למה הארי לא דיבר איתו? הרי כל מנהלי הוגוורטס נמצאים על הקיר, ועם כולם אפשר לדבר. 6. אתם חושבים שהארי באמת לא יחזור לבצפר? ובכלל - אחרי שקוראים על ההורקרוקסים והכל, מבינים שיש עוד המוווון דברים שצריכים לקרות.. השמדת כל ההורקרוקסים והרג וולדמורט וכ'ו וכ'ו.. מן הסתם לא הכל יוכל להיכנס בספר השביעי - נראה לכם שהוא יסתיים עם סוף לא ברור, שישאיר לקורא את "האפשרות" לנחש מה באמת קורה בסוף?

תשובות

1. כנראה שמה שנשפך חוזר לקערה או לגביע כך שזה לא היה עוזר. 2. ראינו כבר בספר השני שהקללות של סנייפ נוטות להיות עוצמתיות (ע"ע אקפליארמוס על לוקהרט בספר השני) 3.אין לדעת בוודאות אם כי אני חושב שסנייפ אינו בוגד וכשהאגריד שמע אותם מתווכחים מה שסנייפ סירב לעשות זה להרוג את דמבלדור, וכשהוא "התחנן" הוא בעצם התחנן שסנייפ יהרוג אותו (שוב, זו רק תיאוריה, אחת מני רבות.) 4.הראשי תיבות המוכרות היחידות שמתאימות הן אלו של רגולוס בלק אחיו של סיריוס. ישנן כמובן סברות אחרות. לדעתי הארי לא יכול להניח שההורקרוסים האחרים הושמדו וסביר שהם באמת לא הושמדו. 5.כשהדיוקן הובא אל החדר הוא ישן, אני סובר שהארי יחזור לדבר איתו מתישהו במהלך הספר השביעי. 6. עיין תשובה 5. הארי יחזור לדעתי להוגוורטס אך לא על מנת ללמוד בלימודים סדירים. והסוף לדעתי לא ישאיר הרבה מקום לתהיות, אחרת רולינג תירצח. לא, אני לא צוחק

Gummy Bears

New member
היי ../images/Emo13.gif

הנה מה שאני יודעת: 1. אולי הארי חשש שהשיקוי ישפך, אבל למיטב ידיעתי, דמבי הרי ניסה מלא לחשים ורק אחרי שהיה בטוח שאין שום דרך אחרת, הוא אמר להארי "את השיקוי הזה אי אפשר לנקז, לשפוך, להעלים, לשאוב,..." (מזיכרון, ממש לא מדוייק) - "הדבר היחיד שאפשר לעשות הוא לשתות אותו". אני בטוחה שאחרי כל הבדיקה המקיפה, דמבי היה בטוח שאי אפשר סתם לשפוך אותו לאדמה. חוץ מזה - וולדי הרי לא רצה לעשות למי שבא לקחת את ההורוקרוקס חיים קלים, אז סתם לשפוך אותו? לא נראה לי. הארי הרי היה לחוץ מאוד (אי אפשר להאשים אותו), אז אולי, כן, הוא חשש שהשיקוי ישפך. לא נראה לי שזה אומר לנו משהו. 2. אין לי שמץ של מושג. 3. על זה יש וויכוח, אתה לא הראשון ששואל - אבל לדעתי סנייפ בגד בדמבי. דמבי הרי ממש התחנן אליו שלא יהרוג אותו. זו לא הצגה, לפי דעתי, אבל כל אחד בדעתו. 4. בקשר לזה שאולי הארי צריך ישר להרוג את וולדי - אפשרות, אבל הרי דמבי אמר שיש עוד, ואני מאלה שנוטים לסמוך עליו מאוד. אני אומרת את זה מהזכרון (כי הספר לא ליידי), אבל אני בטוחה שיש עוד. בקשר להורוקרוקסים שנשארו - דמבי אמר רשימה מפורשת להארי. מיהו בכלל רא"ב - שאלה טובה. איך זה שדמבלדור היה כ"כ בטוח שההורקרוקס היה במערה, ולא ידע שהוא מזויף? דמבי הוא בנאדם, בני אדם טועים. ההורוקרוקס אומנם היה במערה... דמבי לא יכול היה לדעת שהוא מזויף. אני לא חושבת שהייתה לו דרך לדעת, הרי וולדי הצפין אותו בצורה נהדרת. אלא אם וולדי אמר זאת בפירוש לדמבי, אני לא חושבת שיש לו דרך לגלות. ואין שום סיבה שוולדי יאמר ככה סתם ליחיד שהוא אי פעם פחד ממנו איפה חלקיק מנשמתו. הוא לא אהבל. 5. אני לא חושבת שהארי היה כ"כ במצברוח לשיחה. והיו מסביבו עוד אנשים. אי אפשר להגיד לכולם "אוקיי, עכשיו כולם לסתום במטותא, אני מעוניין לנהל שיחת נפש אישית". 6. אני ממש לא יודעת, שאלה טובה. יכול להיות שכן, הוא בכל זאת אומר שזה המקום הכי חשוב שיש לו, אבל... הוא אמר שלא, ונשמע נחוש. נחכה ונראה. לגבי הסוף של השביעי - ג'קר אמרה בפירוש בראיון איתה שהיא הולכת לגמור את כל השאלות הלא פתורות שיש עד סוף הספר השביעי. חוץ מזה שפשוט אין לה מצפון להשאיר אותנו בלי תשובה. היא אמרה שהפרק האחרון יהיה סיכום מה שקרה לדמויות ששרדו את הספר. ג'קר, כשנשאלה באיזה שלב היא בסיפור, אמרה "אני מתקרבת לאמצע, בערך עמוד 800"... הכל יכנס פנימה, וכן, זה יהיה ספר מאוד עבה.

זה כבר טחון אבל

דמבלדור לא התחנן לסנייפ שלא יהרוג אותו זה פשוט לא דמבלדור. "בשביל אנשים עם מוח מאורגן, המוות נתפש רק כעוד הרפתקה גדולה" "יש דברים הרבה יותר גרועים מהמוות" דמבלדור לא מפחד למות ולא אכפת לו למות. אם כן, למה דמבלדור אמר את מה שאמר? ("סוורוס, אנא ממך..") ובכן, בואו נבחן את המצב בו סנייפ היה נתון. סנייפ כידוע היה כבול תחת הנדר הכובל, כך שאם לא היה הורג את דמבלדור הוא היה מת. סנייפ יכול להרוג את דמבלדור או למות. עכשיו נבחן את המצב בו דמבלדור היה הנתון. או שהוא נעזר בסנייפ לצאת מהמצב ונותן לסנייפ, המרגל היחיד שאי פעם הצליח להתקרב לוולדמורט למות. או שהוא מת ונותן למרגל הזדמנות פז להתקרב אפילו יותר ולעזור להארי בהמשך הדרך יותר ממה שהוא אי פעם היה יכול. תיאוריה זאת מסבירה שאלות רבות כמו , על מה התווכחו סנייפ ודמבלדור כשהאגריד שמע אותם? דמבלדור הזהיר את סנייפ שיכול להגיע מצב בו הנדר יחייב אותו להרוג אותו והשביע אותו(או משו כזה) לעשות זאת. כך האגריד שמע ש"הוא דמבלדור לוקח יותר מדי כמובן מאליו ואולי סנייפ לא רוצה לעשות זאת". טוב, חפרתי דיי והותר ליום אחד. תחשבו על זה (=

לא כ"כ מאמין שזה נכון..

זה לא מסתדר עם כל מה שסנייפ אומר לבלטריקס בתחילת הספר. בעניין הנדר הכובל - סנייפ היה יכול גם לשכנע את דראקו לרצוח את דמבלדור, וככה הוא מציל את עצמו. מעבר לזה, אם הוא באמת כ"כ נאמן למבדלור, הוא צריך להדעיף למות על פני לתת למבלדור למות. ואם דמבלדור ידע שסנייפ ירצח אותו, מה זה התחנון הזה בקול המוזר שמעולם לא נשמע? חחח ובאמת סליחה על החפירות העמוקות :p

Mr Sinister

New member
תחשוב על זה ככה.

רולינג כותבת את הספר, בידיעה שסנייפ הולך להרוג את דמבלדור. לאורך כל הספר הארי חושד בסנייפ. הארי חושד בסנייפ מהספר הראשון, ככה שהסיכויים שסנייפ אשם עכשיו קלושים למדי. מגיע סוף הספר, וסנייפ הורג את דמבלדור - הפתעה לקוראים, לא? כל זה בלי הפרק השני. מה הטעם לכתוב פרק שבעצם מוציא את כל המתח ממה שאמור לקרות? למה לכתוב פרק שמוציא את סנייפ כמרגל של וולדמורט בלי שום ספק, ועוד בסוף סנייפ הורג את דמבלדור? אם סנייפ עשה את כל מה שהוא עשה בספר השישי בהוראת דמבלדור, הטוויסט יהיה הרבה יותר חזק בשביעי[לקוראים שלא מנתחים כל שורה בספר, כמובן] כשיגלו את האמת.

ה'תחנון' זו בדיוק ההוכחה

כי על חייו דמבלדור לא יתחנן, הוא התחנן שסנייפ יהרוג אותו.

Gummy Bears

New member
סנייפ לא ימות בשביל להציל את דמבי,

מהסיבה הפשוטה שסנייפ הוא יצור אנוכי ויהיר מדיי בשביל זה. אם הוא כבר יקריב את עצמו בשביל מישהו, לדעתי - זה יהיה וולדי.

../images/Emo45.gif מסכים !

אם סנייפ יצור אנוכי, אז הוא לא ימות בשביל אף אחד אפילו לא וולדי, ואני בספק עם הוא אכן אנוכי, זנב תולע למשל הוא אנוכי, ויעשה הכל בכדי להציל את עורו שלו. סנייפ לדעתי נאמן מאד, רק שלא ברור עדיין למי.

Gummy Bears

New member
כי אם סנייפ לא יהיה נאמן לוולדי,

כמו שסיריוס אמר להארי על אחיו, רגולוס - "אתה לא יכול פשוט להגיש מכתב התפטרות כשמדובר באוכלי המוות, אתה מקדיש את חייך אליהם - או שאתה מת". חוץ מהעובדה שוולדי יהרוג אותו ודמבי לא, סנייפ כבר הוכיח (לא בצורה אבסולוטית, אבל בשבילי זה מספיק) שהוא שייך יותר לצד של אה"מ ולא של המסדר בעצם זה שהוא הרג את דמבי.

ToryMaster

New member
אלא

אם הוא עשה את זה כי דמבלדור ביקש, כחלק מההגנה על דראקו.

Gummy Bears

New member
שזה מאוד יכול להיות,

אבל זו ממש לא התאוריה שלה אני נוטה להאמין.

ZoHaRoT

New member
היי, דעתי בעניין:

1)גם אני חשבתי על זה ואין לי מושג..... 2)גם את התשובה לזה אני לא יודעת למרות שאחותי אומרת שסנייפ לא באמת הרג אותו אלא עשה קללה אחרת כדי שיחשבו שהוא הרג אותו... 3)אי אפשר לדעת :p נחכה לספר השביעי :( 4)לא נראה לי שראב השמיד את כל ההורוקרוקסים אלא רק את הרמיע, והארי יצתרך למצוא ולהשמיד את כולם 5)אממ... לוידעת, כי דמבלדור "נמנם במנוחה"?(או ממשו כזה...) 6)לא יודעת אם הארי יחזור אבל רולינג אמרה שיהייה ספר שמיני (אולי) שהוא יהייה כמו אנציקלופדיה והיא תספר בו את כל הדברים שלא הכניסה בספרים הקודמים..... זהו!

הנה ספויילר (../images/Emo58.gif)שהתפרסם כאן

לפני כמה ימים ממקור נאמן ( כך לפחות טוען המקור
), זה יענה על חלק משאלותיך ששאלת ואולי גם על חלק שלא שאלת: הוצאתי מבלוג של מישי את הדברים הללו. אני יודעת שהמקורות שלה נכונים. הנה... : הספר השביעי בסדרת ספרי הארי פוטר אמור להיות הספר האחרון שתכתוב ג'יי. קיי. רולינג במסגרת סדרת ספרי הארי פוטר. ספר זה אמור לסכם את עלילת הסדרה. רולינג הבהירה כי היא אינה מתכוונת לכתוב עוד ספרי המשך לסדרה, וכי עד סוף הספר השביעי נדע כל מה שאנו צריכים לדעת. אולם, היא אכן אמרה כי ייתכן שהיא תכתוב ספר נוסף, יותר אנציקלופדי בטבעו, בו היא תמסור את כל חתיכות המידע שלא הצליחה להכניס בשבעת הספרים. הספר צפוי לצאת בין השנים 2007 ו2009. רולינג הודיעה כי תתחיל לעבוד עליו רק בסביבות השנה 2006. בספר זה הארי פוטר רון וויזלי והרמיוני גריינג'ר אמורים להיות בני 17. רולינג הצהירה פעמים רבות שאת הפרק האחרון בספר כבר סיימה לפני זמן רב, אך יכול להיות שהיא עוד תשנה אותו פעמים רבות עד שתסיים לכתוב את הספר. הפרק האחרון יהווה אפילוג, ויספר מה קרה לדמויות ששרדו את הספר. תקציר העלילה יתכן שבניגוד לספרים הקודמים, הוגוורטס, בית הספר לקוסמות, לא יהיה מוזכר מנקודת מבטו של הארי, מכיוון שבסוף הספר השישי דובר על סגירת בית הספר, והארי אף הכריז שאינו מתכוון לחזור לשם גם אם בית הספר לא יסגר. בספרים הקודמים הקוראים גילו שהארי או וולדמורט יאלצו להרוג את השני למען שהשני יוכל לחיות בשלווה, כנראה שתעלומה זו תיפתר בספר השביעי. כמו כן, אנו יודעים שלאחר מותו של דמבלדור תהיה מנהלת חדשה, פרופסור מקגונגל, לשעבר, ראש בית גריפינדור, וזאת, במידה ובית הספר כן יפתח. רולינג הודיעה שהמילה האחרונה בספר השביעי תהיה צלקת אך זה עלול להשתנות בעתיד. בנוסף, פירסמה רולינג כי במהלך הכתיבה "הרגה" שתי דמויות שלא היו צפויות למות בספר זה, ולעומתן העניקה "חנינה" לדמות אחרת. מידע מהסופרת על הספר כותרת בראיון למגזין "טיילר" רולינג אישרה שהיא כבר החליטה על כותרת לספר השביעי, באומרה: "אני כ"כ קרובה להגיד לכם את הכותרת, כמעט התפתתי ואמרתי". כמו כל שאר ספרי "הארי פוטר" שם הספר צפוי להתחיל כ: "הארי פוטר ו..." בכל מקרה רולינג הצהירה בראיון ל:"רדיו סיטי מיוזיק הל" בניו יורק, שהיא חשבה על כותרת אחרת. הפרק האחרון רולינג כבר כתבה את הפרק האחרון של הספר השביעי, המילה האחרונה בפרק האחרון היא כיום "צלקת". אך רולינג אמרה גם שזה עלול להשתנות. הפרק האחרון של הספר השביעי יכיל מידע על מה שקרה לדמיות ששרדו. "זה דבר שמאוד פיקפקתי אם להגיד לך, זה הפרק האחרון של הספר השביעי, סיימתי הכל, זה אחרית הדבר. אני כמובן אגיד מה קורה לכל אחד מהדמויות אחרי שהם עזבו את בית הספר-אלה ששרדו כמובן- כי יהיו מקרי מוות-הרבה מקרי מוות בדרך. זאת הייתה דרך להגיד לעצמי: "טוב,את תגיעיי לזה, את תגיעי לספר השביעי יום אחד! ואז תצטרכי את זה!" אז אני רק רוצה להזכיר לילדים שמגיעים למקום ביתיי, שמתגנבים לתוך הבית ומחפשים בכל מיני ארונות!! שזה כבר לא שם, הספר השביעי כבר לא שם! אני לא שומרת את זה בבית יותר, מסיבה מאוד ברורה". ג'יי קיי רולינג אמרה שיכול להיות שלהארי תהיה עוד חיית מחמד, היא גם רמזה שלפוקס, עוף החול של דמבלדור יהיה עוד תפקיד. רולינד הצהירה שלא יהיה קווידיץ בספר השביעי. [ לילי פוטר נלמד משהו מאוד חשוב הנוגע ללילי בספר השביעי: "עכשיו, הדבר הכי חשוב על אמא של הארי, הדבר שבאמת בעל משמעות אתם הולכים לגלות בשני חלקים, אתם תגלו עליה משהו מדהים בספר השביעי" - ג'יי קיי רולינג. רולינג כבר אמרה מזמן שיש חשיבות לדימיון העיניים של הארי לעיניים של לילי. הוגוורטס מישהו מהכיתה של הארי, לא הארי, רון או הרמיוני וגם לא מי שהקוראים הכי מצפים, יהפוך למורה בהוגוורטס. מה שמציין שהוגוורטס אכן יפתח מחדש, אך קודם צריך לראות מה יתרחש בספר השביעי. כללי סנייפ הוא דמות מאוד חשובה ומיסתורית לאורך הספרים-הנאמנות האמיתית שלו תמיד נשארה לא ברורה. הדמות תשרוד, הנאמנות שלו תתגלה בעימות האחרון בספר. רולינג הצהירה שנלמד עוד על פיטר פיטגרו, דמבלדור והמשפחה שלו. היא סירבה להגיב כשנשאלה האם הדלת הנעולה במחלקת המיסתורין במשרד הקסמים תהיה קשורה לספר האחרון. בפסטיבל הספרים באדינבורו רולינג הזכירה שמשהו על הדודה פטוניה הולך להיחשף. "יש בדודה פטוניה יותר מאשר מה שהיא, היא לא סקיבית, למרות שזה ניחוש מעולה. אוי אני נותנת כאן יותר מידי מידע.." גם אם זה קשור או לא, רולינג גם אמרה שדמות שהיא מוגל תבצע קסם, בכל מקרה היא גם אמרה שדודה פטוניה לא תהיה זאת שתבצע את הקסם. בפסטיבל הספרים באדינבורו רולינג הזכירה את ריטה סקיטר: "היא מעוררת סלידה, אבל אני לא יכולה להפסיק להעריץ את הקשיחות שלה" תצפו לעוד דברים עם ריטה סקיטר". בנוגע לדולורס אמברידג': "זה יותר מידי כיף לענות אותה, אני חושבת שאני אכתוב עליה עוד לפני שאני אסיים". ויקטור קרום צפוי להופיע שוב. אנחנו נגלה מה היה הזיכון הנורא ביותר של דאדלי כשהוא עמד לפי הסוהרסנים בספר החמישי. האופנוע המעופף של סיריוס בלק צפוי לחזור, רולינג סירבה להגיב לשאלה אם סיריוס עצמו יחזור בדרך כלשהי, אבל היא גם אמרה שיש סיבה למותו של סיריוס. רולינג אמרה שיהיו חברים של מסדר עוף החול שלא נראו הרבה, יהיו חשובים בספר השביעי. שני דמויות ימות בוודאות בספר השביעי והאחרון. רולינג אישרה שדמבלדור בהחלט מת! רולינג נשאלה שאלה זאת כבר שלוש פעמים וכל פעם ענתה את תשובה זאת מחדש ובכל פעם נשמעה יותר משכנעת. כשנשאלה איזה חמש דמיות היא הייתה רוצה להזמין לארוחת ערב היא בחרה את הארי, הרמיוני, רון...אבל אז היססה לגבי שתי הדמויות האחרונות ואמרה: "תראה אני רוצה מישהו שהוא למען האמת מת". מראת ינפטה תופיע שוב . וואו מגילה OO שווה לקרוא לא? =] את המגילה הנ"ל כתבה: lorda

lorda

New member
נמ

1. אולי זה ישר היה חוזר לקערה. 2. אני חושבת שדמבלדור איש מאוד חזק. וגם סנייפ מאוד חזק. אני חושבת שהקללה הייתה מאוד חזקה ולכן היא גם העיפה אותו. 3. אממ זה תאוריות. לא יותר. 4. רא"ב לא ידוע מי הוא. יש תאוריות. ויש עוד את נגיני, ספל של הפלפאף, משו של רייבנקלו או גריפינדור ווולמורט עצמו. 5. כי זה רק דיוקן אחרי הכל. זה כמו ההד שהארי ראה של ההורים שלו בספר הרביעי. זה נושא את הדמות שלו... אבל זה לא באמת הוא. 6. אני חושבת שהוא לא יחזור לביצפר. ורולינג לדעתי אמרה שהכל נכנס... ובפרק האחרון יגידו מה קרה לכל דמות. [אלו ששרדו.]

למעלה