שלומלום.

WarBitch

New member
שלומלום.

שלום לכולם/ן,

טבעונית מזה כשבוע וחצי. בהתלהבותי כי רבה היא, הנבטתי כמות מסחרית של מאש. שאלתי היא כזו - באם אני רוצה להכין סלט מאש האם אני יכולה לקחת את המאש המונבט ולהשתמש בו ישירות או שצריך לבשלו קודם?

WarBitch

New member
ועוד קטנה :)

כיצד ניצן לשמור מאש מונבט לכמה ימים?

תודה מראש וסופ"ש נעים.

ביססתי את הדברים שלי

על מה שאמרה לי הדיאטנית שלי (נירה אולנד, שהתארחה כאן לא מזמן). האמת, גם אני עד אז חשבתי שאפשר לאכול כל קטניה מונבטת ללא בישול. אבל אני סומכת על נירה שהיא יודעת מה היא אומרת

(ואגב, לא כולם בנויים לתזונה שמבוססת על רו פוד. אני למשל יודעת שאם אני לדוגמא אוכלת סלט ירקות חיים בכמות גדולה, זה עושה לי ממש לא טוב ולאחרונה גם הבנתי שעם בעיות עיכול מסוימות עדיף דווקא יותר לבשל ופחות לאכול רו).

לדעתי רוב האנשים לא בנויים לרו פוד

בלבד. בטח לא בחורף. זה נכון שהרבה מהמזון שלי נאכל טרי ולא מבושל ו״על הדרך״ (וזו הסיבה שאני אוכלת מאש לא מבושל. מנשנשת ממסננת ההנבטה). בכל מקרה, אני לא אוכלת כמויות גדולות בבת אחת ואין ספק שבכמות גדולה זה עלול להכביד.

Gidi Shemer

New member
אכן, ממש אין צורך לבשל מאש

מה שכן, היא לא מחזיקה הרבה זמן, כך שאם מדובר בכמות מסחרית, הייתי מבשל ומקפיא.

noa555555

New member
לא צריך לבשל את המאש המונבט

ועדיף אחרי הנבטה של יומיים שלושה, שאז הנבט בשיאו התזונתי עבורנו, אבל ברגע שהנבט מציץ זה אכיל . אפשר גם עם עדשים וכל מיני קטניות באותה צורה ולא צריך לבשל. אני מסוגלת לאכול אותם ככה כמו חטיף בתענוג. אף פעם לא קרה לי כלום וזה קל לעיכול

ברוכה הבאה ובהצלחה רבה

אני גם מאלו שגורסים שמאש מונבט ניתן לאכול ללא בישול.
תנסי, ותראי אם ללא תופעות לוואי בעבורך, אין מניעה.

למעלה