טבעונית מזה כשבוע וחצי. בהתלהבותי כי רבה היא, הנבטתי כמות מסחרית של מאש. שאלתי היא כזו - באם אני רוצה להכין סלט מאש האם אני יכולה לקחת את המאש המונבט ולהשתמש בו ישירות או שצריך לבשלו קודם?
על מה שאמרה לי הדיאטנית שלי (נירה אולנד, שהתארחה כאן לא מזמן). האמת, גם אני עד אז חשבתי שאפשר לאכול כל קטניה מונבטת ללא בישול. אבל אני סומכת על נירה שהיא יודעת מה היא אומרת
(ואגב, לא כולם בנויים לתזונה שמבוססת על רו פוד. אני למשל יודעת שאם אני לדוגמא אוכלת סלט ירקות חיים בכמות גדולה, זה עושה לי ממש לא טוב ולאחרונה גם הבנתי שעם בעיות עיכול מסוימות עדיף דווקא יותר לבשל ופחות לאכול רו).
בלבד. בטח לא בחורף. זה נכון שהרבה מהמזון שלי נאכל טרי ולא מבושל ו״על הדרך״ (וזו הסיבה שאני אוכלת מאש לא מבושל. מנשנשת ממסננת ההנבטה). בכל מקרה, אני לא אוכלת כמויות גדולות בבת אחת ואין ספק שבכמות גדולה זה עלול להכביד.
ועדיף אחרי הנבטה של יומיים שלושה, שאז הנבט בשיאו התזונתי עבורנו, אבל ברגע שהנבט מציץ זה אכיל . אפשר גם עם עדשים וכל מיני קטניות באותה צורה ולא צריך לבשל. אני מסוגלת לאכול אותם ככה כמו חטיף בתענוג. אף פעם לא קרה לי כלום וזה קל לעיכול