שלומות

EcstaZ

New member
שלומות ../images/Emo13.gif

אני רוצה להתחיל ללמוד לנגן על גיטרה. בינתיים אני רוצה להתחיל ללמוד לבד, יש למישהו המלצות על ספר מסוים או משהו אחר? תודה.

Aviraman

New member
אתה מפורום מתנדבים במקרה?

זיהיתי לפי חתימה XD אישית אני ממליץ לך ללמוד עם מורה, זה יהיה הרבה יותר אפקטיבי.

Mr MAG

New member
אני יכול להמליץ על כלי נהדר

האינטרנט ! אה, רגע, אתה משתמש בו עכשיו. תתחיל ממה שכבר יש לך - תקרא פה בפורום. הודעות מעכשיו ומפעם, לינקים, טאגליינס ומאמרים. תרחיב ידיעותיך גם על מה שנראה לך רחוק ממך כי הכל יתגלה כשימושי. מכאן תוכל לגלוש למספר רב של אתרים שיוכלו לפתח אותך הלאה... החל מאתרים רוויי מאמרים כגון cyberfret - שיכול להעסיק אותך לכמה חודשים... וכלה באתרים המכילים ארכיונים של טאבים ואקורדים ולעתים תווים בעזרתם תוכל ללמוד שירים ולפתח את היכולות שלך. אם אתה מתעצל לחפש מידע לבד, ולהאבק בדרכך להבנה ופיתוח יכולות הנגינה - קח מורה. היתרון במורה הוא הנסיון שלו בתהליך שעליך לעבור , מה שמתבטא בכך שהוא יכול להגיש לך בעיתוי הנכון את המידע הנכון... אם הוא המורה הנכון, כמובן. בהצלחה !

למדת לשחות מספר?

כשאין את הידע הבסיסי, ללמוד מקריאה אי אפשר. לך למורה, תרכוש ידע בסיסי ואז תפנה אל האינטרנט וספרים.

Mr MAG

New member
למה להטעות ?

ההשוואה בין נגינה ושחיה לא במקום. בשחיה אין מקום לטעות - תטעה טתבע. בנגינה יש מקום לטעיה, תיקון ולמידה כתוצאה מכך. שלא לדבר על כך שכן ניתן ללמוד שחיה בדרך הטבע, כאינסטינקט, וזו פעולה מסובכת פחות מהנגינה... לפי מה שאתה אומר, או שאני אמור להיות מת עכשיו או שאני לא יודע מאיזה צד מחזיקים את הגיטרה.

אם תפסיק לברוח נוכל להוכיח את טענתי ../images/Emo13.gif

כשאתה "לומד" נגינה מספר, אין מי שיתקן אותך, כל שהטעויות נשארות לעולמי עד ויכולות גם לגרום לנזקים פיזיים.

Mr MAG

New member
בוא תקבל בהפוכה

יש בלמידה עצמית 2 גישות, אחת בריאה ונכונה ואחת טועה ודומה במגרעותיה ללמידה לא נכונה עם מורה. השיטה הנכונה היא לא "ללמוד מספר". השיטה הנכונה היא ללמד את עצמך. לשם אך אתה לוקח מגוון מקורות למידע, להלן אתרים ספרים חברים סרטונים.. קולט את מירב המידע שאתה יכול, מעבד אותו למסקנות, יודע מה אתה צריך לעשות ולאן אתה שואף, ואז מתחיל לפתח לעצמך יכולות פיזיות בעזרת הידע שרכשת. אם קראת מספיק ובמקום הנכון אתה תדע כבר ביומך הראשון דברים חשובים כמו העובדה שאסור שיכאב לך בזמן נגינה, שצריך לעשות חימום, שיש מספר תנוחות לנגינה שיש להתאים לצורך, שיש תנוחות לא נכונות שיכולות להזיק. אם אתה מבצע פעולה של למידה, בודק את עצמך, משווה, מתאמץ לתקן טעויות שאתה מגלה ומשקיע כל הזמן בלפתח את היכולות והידע שלך - אתה לומד ואתה מתקדם ולעתים טוב יותר מאנשים אחרים. השיטה הלא נכונה היא לתת לספר ללמד אותך. זה לא יקרה. לקנות ספר אחד ולקוות ששיטת ה learning guitar for dummies, תלמד אותך בעשרה שלבים קלים ללמד בנגינה תוך שבוע ללכת כל השקעה מצדך - ברור שזה לא יעבוד. מצד שני ובהמשך, גם לתת למורה ללמד אותך זה לא יעבוד. מורה שמאכיל בכפית, או תלמיד שצריך לפתוח לו את העיניים ידנית בבוקר כי הוא חסר כל רצון לפעול בזכות עצמו - התלמיד בשני המקרים לא יגיע לשום מקום. עד שלא ימציאו מחשב כמו במטריקס אי אפשר להאכיל מישהו בידע. יש לך מקור כלשהו למידע בין אם זה ספרים או מורה (כשההבדל היחיד הוא שמורה יכול א. להגיב לך וב. לגרום לך לתרגל בכח אם הוא מאיים מספיק) - האם לתת את המקסימום שלך ולהתאמץ ללמוד, או לשבת ולבהות במקור המידע בתקווה שזה יעזור - זה כבר בחירה של התלמיד ורק בבחירה הזו תלויה התוצאה.

Mr MAG

New member
אה ואגב,

מישהו עם יכולות מנטליות של ילד ביסודי, כבר גדול מספיק כדי להבין, שאם הוא למשל נכנס אלינו לפורום אחרי שלמד לנגן לבד בבידוד בטיבט, וקורא על כל שיש תנוחות שבהם יהיה נזק לידיים - צריך לבדוק את התנוחה שלו בנגינה ולשאוף לתקן במידת הצורך. וכן אפשר לתקן כל טעות גם אם זה קשה יותר מלא לעשות אותה. אף אחד לא מושלם, גם מורים עושים טעויות, כולם.

סעמק,

כמה אנשים אתה באמת חושבים שמשקיעים בספרים ובלימוד נכון? האחוז הזה הוא אפסי. הרוב הגדול של הלומדים מספרים, הוא כאלו שלומדים מה שכתוב להם (וזה לא הרבה) ולא משקיע בהבנה של הדברים או בניסיונות לתקן את הדברים שלא ברורים.

למעלה