שלומות
.

asp123

New member
שלומות ../images/Emo13.gif.

טוב אז קודם כל ברצוני להציג את עצמי בפני הפורום
, שמי שלומי, בן 18 מרחובות >.< (מרגיש כמו איזה אתר הכרויות אבל זה עדיף כך). לפני זמן מה קפצתי כאן וראיתי כי מתקיימים כאן דיונים נורא מעניינים ומלאי תוכן. בנוסף אחלה אנשים כאן על פי רוב ההודעות שקראתי. שיוכי לאומנויות הלחימה הוא הטאקוונדו, אני מתאמן בזה מכבר 3-4 שנים (החגורה שלי עדיין לא נקבעה חחח, המבחן האחרון שעשיתי היה באותה השנה שהצטרפתי וקפצתי לחגורה צהובה), מן הסתם המאמן לא שם דגש על החגורות כי הוא מאמן אותנו מאוד קשה ובצורה מאסיבית ואפילו מקדיש מאימונים שלא במסגרת התשלום. הבעיה היא שטאקוונדו נעשה מאוד תחרותי לאחרונה ואינני מבין האנשים שאוהבים להתחרות, בנוסף עליי לעבור דרך קשה בשביל להגיע לחגורות הגבוהות יותר (אני מניח כרגע כי אני בחגורה השלישית מהחגורה השחורה). טוב מספיק עם הזיבולי שכל ותודה לכל מי שקרא את הודעתי עד לכאן ולא התעייף. מטרתי העיקרית בכל הזיבול מוח לעיל היא לאיזה כיוון ללכת(היום נגמר סיוט הפסיכומטרי יש לי הרבה יותר זמן פנוי). מכיוון וtdk הוא מאוד תחרותי המאמן שלנו שם דגש יותר על התחרויות וזה משגע אותי. חשבתי על משו יותר בסגנון קונג פו ולחימה עם מקל(בו). טוב אז מה יש לכם, אנשים להציע לי ?

אונתן

New member
asp שלומות גם לך

1)קודם כל שאלה חשובה אתה בITF או בWTF כי עם אתה בשני אז כמובן שזה תחרותי ודאי לך למצוא מועדון של ITF 2) סתם הערה אבל די חשובה השם של האומנות שלנו זה טאיקוואן-דו טאי זה מילה אחת קוואן זה מילה שניה ודו זה מילה שלישית (חח מה שגורם לך לחשוב למה טאי וקוואן כותבים ביחד) 3)וזה הדבר הבאמת חשוב ...לידיעתך כל אומנות לחימה שתילך אליה ולא משנה כמה בהתחלה זה לא יראה לך ככה עם הזמן תהפוך ליותר ויותר תחרותיתזה חלק שלדעתי עצוב אבל בלתי נמנה אז אם התחרותיות זה הבעיה באמת שלא כדאי לך לשבור את הראש בלהחליף אומנות מה שכן הדבר היחיד שלדתעי באמת באמת חשוב באומנות זה רמת המאמן אם אתה חש שהמאמן לא שם עליך אם אתה לא מביא גביעה אז תעזוב אבל אם הוא תומך ככה או ככה תידע שהגעתה למקום הנכון וזה הכל :)

XXX Nir XXX

New member
קודם כל לפני שאתה עוזב את

הטאקוונדו תחשוב אם אתה באמת אוהב את זה, כי יכול להיות שמה שאתה מחפש בטאקוונדו (שבמקרה הזה זה לא תחרויות), נמצא במועדון אחר של טאקוונדו... יש מועדונים של טאקוונדו WTF שבכלל לא עובדים תחרותי ... תחשוב מה חסר לך בטאקוונדו. אם אתה באמת אוהב טאקוונדו ותעבור ללמוד משהו אחר אתה תרגיש שמשהו חסר ולא ילך לך ... תאמין לי זה מנסיון... לא הבנתי את הקטע שעוד לא היה לך מבחן נוסף, מה הסיבה לזה ? במועדון שלך עובדים רק תחרותי? לא לומדים פומסה וטכני? וכשאמרת שהמאמן שלך מאמן אתכם בצורה מאוד קשה ומאסיבית אז איזה אימונים אלה?

asp123

New member
המממ...

אני אגדיר את זה כך, בהפסקה בין החימום לשיעור עצמו החולצות שלנו, המתאמנים, כבר מלאות בזיעה. מבחינת חימום הוא קורע לנו את הצורה, הוא מלמד פומסה וטכני, קרוגי וקצת הגנה עצמית(שאין לזה כל קשר לטאי קוון דו). הוא פשוט שם דגש על תחרותי, ואני מאלה שאם יעלו לזירה בקטגורית משקל שלי ינקנקו אותי דיי חזק >,> יענו אני יכול לעשות נק' אבל אני עדיין לא מסיבי מבחינה קרבית. הפואנטה הייתה לא לעבור אומנות אלא להמשיך אם זו ולהתחיל בעוד אחת(אני יודע שזה דיי משוגע וזה לא מפוקס וכו' אבל אני רוצה לנסות עוד). אני מאוד אוהב את הtdk ואין לי כל סיבה לעזוב, הפסיכו' שיבש לי את האימונים >.<

crane

New member
זה לא משוגע בכלל

היכולות שתמדת ב-tkd ישארו איתך, עכשיו יש לך הזדמנות לשדרג את עצמך וללמוד יכולות חדשות. אם אתה רוצה א"ל קרובה ל-tkd, אך לא תחרותית, אולי כדאי שתחפש קוק סול וון, הפקידו או את אומנות הלחימה שניצן משורר מלמד (משהו קוריאני מסורתי, ברח לי השם). עד כמה שאני יודע, לא תוכל למצוא א"ל ברחובות. השאלה היא עד כמה אתה מוכן להרחיק מרחובות. ברחובות עצמה, אם אתה רוצה משהו שונה לגמרי, יש לך את זאב ארליך שמלמד אייקידו, ומול הדוג'ו שלו יש לך את ציון כהן מאקב"ן שמלמד נינג'יצו (שניהם ברח' טלר). שניהם שווים לפחות אימון ניסיון.

ברחובות יש גם פנקרטיון

אצל גיא מור, א"ל שכוללת עמידה, הטלות וקרקע ויכולה גם להשלים הרבה דברים שאין ב-TKD.

Tonjin

New member
אתה יודע שתמיד מומלץ לבדוק טוב טוב

לפני שמתקנים אחרים, נכון...? בוא ונשים רגע את העובדה שכותבים טא או טה ולא טאי ונתרכז בכך שגם "קארא" ו"טה" הן שתי מילים וכך גם "אייקי" ו"דו" ובכל זאת, מאחר והן יוצרות שם הן נכתבות ביחד..

eladי

New member
אז בעצם ביפנית וסינית

לא מפרידים בין המילים המרכיבות את הסימניה ?

Tonjin

New member
נראה לי שהתבלבלת קצת...

הסימניות מרכיבות מילים ולא להיפך.. בכל מקרה במקרה של שמות כמו קראטה, אייקידו מדובר בשם, אני מנסה לחשוב על דוגמא דומה בעברית כרגע ולא מצליח...

eladי

New member
או כמובן ../images/Emo163.gif

הכוונה היתה לאלמנטים המרכיבים מילה (והסימניה המתאימה לה). אולי כשם שתפוז הוא תפוח-זהב וכדורגל הוא כדור-רגל, עדיין לא מפרידים בין המילים בשימוש.

Pyongwon

New member
לא חייבים להיות תחרותיים.

לא חייבים להתחרות. לא חייבים ללכת לתחרויות קרביות. לא חייבים ללכת לתחרויות פומסה (וכן, יש כזה דבר - ידעת? :) ) אפשר ללכת ולהנות מהאימון עצמו. יש מאמנים ששמים דגש על תחרויות. זה נכון. אבל אף אחד לא יכריח אותך ללכת לתחרות אם אתה לא רוצה. בכל קטגוריה (כמעט) כיום יש לך את נבחרת ישראל שם. יש כאלה טובים, יש כאלה טובים יותר, ויש כאלה תותחים חבל"ז. אבל יש גם תחרויות קטנות יותר. אני די בטוחה שהמאמן יודע איזה תחרויות יש באזור. אם אתה רוצה ללכת לראות, והוא מאשר , אז בכיף. אבל תישאר ב-WTF. דרך אגב, ידעת שה-ITF ייתכן וייכנס לאולימפיאדה? אז שתי השיתות יתאחדו...:) שמור על עצמך, ותהנה באימונים! ג'ס.

asp123

New member
ממ... ../images/Emo13.gif

תודה, אבל אני לא בטוח לאיזה מהם אנו משתייכים
אני מאמין שלITF ולא לWTF זה מה שהמאמן החליט. הוא פשוט אוהב גם תחרותיות. שלא תבינו לא נכון, אני חולה על אימוני קרבות ועל שיפור טכניקה קרבית, אני פשוט רוצה לנסות עוד משהו חוץ מTKD. אני הולך לבחון את האפשרויות שיש לי כרגע הבאיה היחידה שאני לא מוצא אף בית ספר של קונג פו(גם אם הוא לא ברחובות).

למעלה