שלום

ואיך נקבעה ההלכה ?

אי שם ביבמות, הכריז רבי יוחנן על גבלא שיינם יין נסך ובניהם ממזרים בגין שאימותיהם נישאו לגרים שמלו ולא טבלו. ולדבריו גוי הבא על בת ישראל-הולד ממזר. ואם כבר הלכו אחר האב, וכמוכח בקידושין, רק בכוח הזרוע וברצי כסף הלכה זו קיבלה תפנית ביהדות.

Old Cat

New member
מה שמוכיח שוב

שעניני שינוי והתאמה של הלכות הם מאד מקובלים כאשר מדובר בהמצאת "חומרות" וניצול הדת למטרות קטנוניות של רבנים בעלי אמוציות מאוד ארציות. מה שמוכיח כי דווקא ההלכה כן ניתנת לשינוי והתאמה אלא שבעלי חזקה ובעלי זרוע שהשתלטו עליה ומתקראים "רבנים" מאמללים את חיינו.

מדינה יהודית ?

אם הצלחת להוכיח את יהדותך, ואתה מבסס את בעלותך על הארץ הלזו מכוח התורה, הייתי מצפה ממך לנהוג בהתאם. להתקפל מכל חבלי ארצות 10 השבטים שהספיקו להתבולל, ולהגר אל ארץ יהודה ``ולא תיסוב נחלה ממטה למטה! איש למטוט אבותם ינחלו בני ישראל`` על פי האב ולא על פי האם

Old Cat

New member
זה חלק מהבעיה

שהיהדות (מה זה בדיוק אם לא אוסף בני אדם, מונעים על ידי שגיונות ומשוגות) הגדירה מה שהגדירה על בסיס מצב ותנאים ומציאות חיים מסויימים. במאה השנים האחרונות היהדות (כלומר אוסף רבנים שערכם האנושי הולך ופוחת עם השנים) לא מוציאה פסק אחד המתאים את אורח החיים למציאות המשתנה ולצרכי הקיום דהיום. כאשר נכתב "תורת חיים היא לך" וגם "וחיית בם" התכוונו למערכות שניתן לחיות במסגרתם במציאות מסויימת, מערכת כללים המתאימה עצמה למציאות משתנה כדי לאפשר חיים בצוותא. התעלמות הממסד הרבני, אשר דבר הלכה מוסרי אוניברסלי לא יצא ממנו כבר 100 שנים, מהמציאות וצרכי החיים רק מנכרת הדת על העם ומפלגת את העם. בקשר להערה שלך על הבוז כלפי עמים אחרים: תזכור זאת כשתתפלל מחר, ותזכיר את היותך בן לעם נבחר על פני גויים אחרים (שהוא כשלעצמו ביטוי בוז כלפי בני עמים אחרים)

בן הצבי

New member
אני רואה בזה אוסף של חובות נוספות,

ולא נקודות זכות עבורי. אני לא נוטה להתעסק במעלות שלי על פני אחרים, אלא יותר בדרישות ממני על פני אחרים. ויעידו על כך רבים מידידיי הלא-יהודיים מתקופת שהותי בת השנה פלוס באוקראינה, שחלקם שומרים איתי קשר ידידותי עד היום בטלפון ובאינטרנט. אני בטוח שהם מעולם לא קיבלו ממני רושם כאילו אני מתנשא עליהם, ואצטער מאוד אם יודע לי שכך הרגיש מישהו בטעות. בקשר לפסיקות הרבנים - עד לפני מאה שנים הפסיקות התאימו להפליא לעם היהודי. היום, הם עדיין מתאימות ליהודים הדתיים על סוגיהם, אך אין אפשרות וגם לא צורך להתאימן למי שמלכתחילה מכריז ששולחן-ערוך לא מחייב אותו.

Old Cat

New member
יש אפשרות ויש צורך

שכן גם השולחן ערוך נכתב בתקופה מסוימת וענה על צורך מסוים לתקופתו. הגישה הזו היא חלק מהסיבות בעיטיין אותו אחד מכריז מראש שהשולחן ערוך לא מחייב אותו. עד לפני קצת יותר ממאה שנה היו רבנים, היום יש כוהני תשמיש דתי (כן, אני מודע למשמעות הביטוי) המוצאים את הדת לזנות וכאחרון הסרסורים חיים מהרווחים. הדימוי הזה לא שלי, וכבר נאמר שהמביא דבר בשם אומרו וגו' , הרי פרופ' ליבוביץ' המנוח טבע אימרה זו ובצדק רב. א-פרופו שולחן ערוך: היה לי דיון נחמד עם אחד החוזרים בתשובה מבית מדרשו של מטף מהסוג הנקלה יותר, העוסקים בעיקר במה שכבר הרמב"ם הגדיר כעבודת אלילים. הוא ציטט כמה מהשטויות שרבו שטף בהן את מוחו. כשהזכרתי כי השולחן ערוך אומר כי....... ענה: מי זה בכלל השולחן ערוך הזה שיתווכח עם הרב שלי שאומר אחרת, לא שמעתי על אחד מקובל או קדוש כזה בחיים שלי.

בן הצבי

New member
וויי צו מיינע שווארצע יאהרן..

מיד נפלט לי המשפט הנ``ל ביידיש כשקראתי את סוף דבריך. (תרגום: אוי לשנותיי השחורות. כוונת הביטוי: אוי ואבוי לי.) מבלי להיכנס כעת לאיכות הרבנים של היום, יש מה שההלכה מתירה להם, ויש מה שלא. הרבנים לא יכולים לחרוג מגבולות המגרש בו התירה להם ההלכה לשחק. ומבלי להיכנס לאישיותו המורכבת של פרופסור לייבוביץ` ז``ל, הוא בחר להתעלם משום-מה שההלכה הראשונה בספר היד החזקה, ספרו ההלכתי של הרמב``ם, היא תרגום לעברית, כמעט מילה במילה מתוך ספר הזוהר, בחלק הנקרא ``רעיא מהימנא``. הרמב``ם לא הרחיק את הקבלה בכלל, אלא רק את זייפני דורו בשטח הזה. לייבוביץ` כפר בקבלה, וניסה (ללא הצלחה יתירה) להביא צידוקים לכך מהרמב``ם. באשר לדברי מי שהבאת: אומר רק, שרבים הזייפנים בדורינו, עוד יותר מבדורו של הרמב``ם, והם מנחילים את שקריהם (ולפעמים גם בורותם) לנוהים אחריהם. ליבי עליהם. כתבת שהשו``ע ענה על צורך מסוים בדורו; הצורך היה ספר שמאחד בו את הפסיקות מהגמרא. אך השו``ע לא יכול לשנות הלכה, באם אין לה מקור בש``ס, ובאם אינה מתאימה לדרך בה פוסקים מתוך הש``ס. (יחיד ורבים הלכה כרבים, בית שמאי במקום בית הלל אינה משנה, ועוד.) גם היום הרבנים אינם יכולים לחרוג מגבולות ההלכה, אלא רק לתמרן בתוכה.

Old Cat

New member
נכון, אבל......

טוב, בלא התפלפלות לא ילך לך איתי, שהרי עדיין יש סטנדר אחד בנתיב מאיר בירושלים שזוכר את הסנטר שלי מלמטה..... אז ככה: ליבוביץ הקצין, וברור שכך ויש להביא זאת בחשבון. אלא שהקצנה זו מטרה היתה לה, להבליט ולהדגיש. אין להתפס למילותיו מילולית אלא לכוונה שמאחריהן, בהבאה בחשבון של ההקצנה ומתיחת הגבולות הליבוביצ'ית האופיינית שאינה גורעת מגדולת האיש (גם אם לא לכל אימרותיו אני מסכים ולא כל השגותיו אקבל, גדולתו כשלעצמה אינה שנויה במחלוקת). הזייפנים וכו' אינם זייפנים בעיני עצמם, ובוודאי לא בעיני חסידיהם השוטים. כאשר בדת ישראל עסקינן, יאחזו ההדיוטות עמך ישראל בדימוי ובתדמית ובמשמעות המצטיירת ע"י העוסקית ב"יהדות גרסת הוודו", שהכתה שורש במקומותינו והיתה זרה עד לזרא לאבותינו. נכון הוא שגבולות ההלכה קיימים ומציבים גדר ברורה, אלא דגבולות אלו התפתחו ונתקבעו במהלך הדורות על ידי מי שדאגו לשמר מסורת ישראל על ידי מניעת פריצת הגדרות. הבעיה היא שוב - ההצמדות לגדרות שנקבעו כמענה למצב וזמן נתנוים לעומת הצרכים דהיום. אחזור קצת לאחור, איזה 2000 שנים לאחור: אילו הרבנים דאז לא היו מקשים עורפם ולא מתנכרים ומוציאים דיבתו רעה ואף מוסרים אותו בידי המשנאים המשחרים לטרפו כבלוע הארי, היה אותו האיש מת בשיבה טובה כאיזה תמהוני שיש לו כמה מעריצים בודדים אך בלא השפעה של ממש, ולא היה נודע בשם ישוע הנוצרי. ולענין: ההלכה אינה בעיני דברי אלוקים חיים מסיני אלא מערכת שהתפתחה במשך השנים כדי לענות על צרכים בנסיבות משתנות. ה"תחזוקה" של ההלכה היא ההתפתחות שלה, וזה בדיו'ק מה שחסר בימינו. היכולת של הרבנים לתמרן בתוך מגבלות ההלכה היא שמצטמצמת עם השנים, הם התפתחות הפסיקה ההופכת חלק ממה שמקבלים כ "הלכה" וכולה אינה אלא ביטוי לחומרות שמקבלות לפתע מטרה ומשמעות משל עצמן כאילו בכך מהות היהדות. רק אצל הקתולים יש אדם שהוא קדוש עד כדי ידיעת חשבונותיו של הקב"ה ואף קשר ישיר אליו. הנוהים אחרי הקתוליות היהודית ומקדשים אדם למדרגת נציגו של הבורא ומנהל פנקסיו, לטעמי מחללים שם שמים. אין אדם יכול להקרא קדוש, שהרי רק קדוש אחד ביהדות וכל השאר הוא עבירה על הדיבר הראשון. לכן אין ההלכה, שכולה פרשונויות בני תמותה היא ודברי הסבריהם ופסיקותיהם בחלוף העיתים והמאורעות, שקולה לדברי אלוקים חיים וכל ההתיחסות הזו לקדושת ההלכה היא כשלעצמה פגיעה בקדושת התורה. לא קונפורמיסטי? נכון. אז מה?

וחי בהם ?

שכחתי שיהוה הודה ``וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים ומשפטים לא יחיו בהם ואטמא אותם`` ואם כבר הזהרו שאסור להפליא בין הבנים! ובשביל כתונת הפסים נמכר יוסף למצרים, בהכרח שתואר מפוקפק זה של העם הלא נבחר [שהרי מעולם לא קוים התנאי] היה רק לרעתינו

g I L 20

New member
עיניים פנימה וריסים החוצה

זה מתחיל ונגמר בך. לא,זה לא מנותק מהמציאות החברתית. אני נולדתי בישראל ואני יהודי על פי ההלכה לכן לא אוכל להזדהות עימך בעיניין זה. אם את מרגישה טוב עם עצמך וגאה בעצמך כפי שכתבת, אז התשובה נמצאת אצלך. למרות שלא נראה לי שאת מחפשת תשובות כלשהן, אלא הזדהות .את כאן על פי חוק, נכון? אז אין בעיה. כמו שכתבת, את בדיוק כמו כל אזרחית אחרת. אל תתעצבי, השתייכות לדת כזו או אחרת לא הופך אף אחד לנעלה יותר. לדעתי, דתות רק גורמות לכאב כי הן דורשות מוחלטות. טוב לך עם עצמך, אוהבת את עצמך, אוהבת לחיות בישראל? אם את עונה בחיוב על שאלות אלה, את כבר מרגישה טוב ,לא ? :) ולכן אין סיבה לעבור גיור. אני לא חושב שזה ישפר את הרגשתך , אבל זו דעתי ואת מכירה את עצמך יותר טוב מכל אחד ואחת אחרים.

הי ../images/Emo210.gif../images/Emo94.gif

אמנם, קשה לי להבין עם מה את מתמודדת, כי אני "צברית", אבל - אני חייבת להסכים עם מה שכתבו g I L 20 ו- ז'ניה... מה שחשוב הוא - מה שאת מרגישה. רק את קובעת את תחושת הזהות שלך ואת תחושת הערך שלך ואף אחד אחר - גם אם הוא "דוס" מדופלם, לא יכול להתווכח עם זה. ומי שלא מוצא חן בעיניו שאת לא "יהודיה כשרה" - שיחפש את החברים שלו, או שלא יתחתן איתך... כך או כך, ההפסד יהיה רק שלו....

TaL53

New member
גובלינית

תגידי, מה נסגר שם אצלכם בפורום תימן? זה נראה כמו מלחמת גוג ומגוג:)..ולא שהמנהלת שם עושה משו כדי לעצור את ההדרדרות.

../images/Emo10.gif ../images/Emo122.gif באססססה....

האמת, נראה שכל הפסיכופטים יצאו מהחורים ו"נחתו" בפורום תרבות תימן...
היש בנמצא מישהו שמוכן לתת קצת "רוח גבית" לשם דיון אינטליגנטי על "גזע האדם"?...
"פייר" - כבר התחלתי להתגעגע לאבישג - איפה היא כשצריך אותה...

TaL53

New member
האמת היא

שהיא נכנסה עם ניק חדש ובינתיים עסוקה בלהתבכיין על החסימה בקומונת "אנחנו לא טרולים". לא הבנתי את המשפט השני שלך..איזה בדיוק דיון את רוצה לעשות על גזע האדם? ואני באמת לא מבין למה המנהלת של תימן לא מוחקת פשוט את ההודעות של סרטבורקס..הרי ברור שהוא מציף את הפורום.

TaL53

New member
אני לא זוכר

משהו עם שירה נראה לי..תיכנסי לקומונת "אנחנו לא טרולים", ההודעה שלה שם.

TaL53

New member
עזבי...

את התגובה המתבקשת היא קיבלה, קהל אוהד להתבכיינות שלה היא לא מצאה שם. נקווה שהיא תיישם את המלצות האנשים השפויים ותתפוגג לה בפורום מוסיקה קלאסית:)

בסוף יחסמו אותה גם פורום מוזיקה קלאסית

ובכל תפוז ויהיה טוב:) ואגב כל הכבוד על התגובות שלך:)

למעלה