שלום

שלום

אני חייל משוחרר שחוסך כסף ללימודים באוניברסיטה....(לא כלכלה) השאלה שלי היא מה כדאי לעשות עם הכסף עד שנגיע למטרה שלי (60 אלף) יש לי כרגע 10 אלף... לשים סתם ככה בבנק בעובר ושב? או לשים בחסכון רגיל? להפוך לדולרים בתקווה ששער הדולר יעלה עוד כמה חודשים? או השקעה כלשהי? מה אתם ממליצים? מקווה שזה הפורום המתאים... תודה לעונים מראש.

It is not funny

New member
אפשר להתחיל ממק"מ - מלווה קצר מועד

זה סוג של אג"ח ממשלתי, שאפשר לקנות בבנק. בהמשך תתיעץ עם יועץ השקעות שלך בבנק שימליץ על דרך פעולה יותר רווחית. יש הרבה סוגים של ההשקעה אבל צריך לזכור שיחד עם תשואה בא גם הסיכון, אני אישית לא הייתי מסכן את כספי "לימודים" שלי ומשקיע באג"חים של חברות ומניות. אבל כל אחד עם האופי שלו.

קרלטון

New member
לעבוד עבודה...

גם אם אתה משקיע מחונן, אחד למיליון, עם 10,000 ש"ח לא תגיע רחוק. אם תקבל על הכסף במק"מ בסביבות 3% לשנה אחרי עמלות ודמי ניהול, זה 25 ש"ח לחודש, כלומר בזמן שלוקח לכתוב את השאלה ולקרוא את התגובות כבר יכולת להשאיר את הכסף בעו"ש או בפק"מ ולעשות יותר מהרווח החודשי עליו...

מאיפה נראה לך ה10 אלף האלה באו?

גדלו על העצים? אני עובד כרגע...ומהפרש שלהוצאות הבית והרכב וביזבוזים אישיים שלי... אני מפריש לחסכון בסביבות ה3000 שקל כל חודש בחסכון הגעתי בינתים ל10... זה יגדל ויגדל... לא התכוונתי שמה10 האלה אני רוצה לשבת בבית ולחיות על הריבית ....... השאלה שלי היא מה בינתיים לעשות עם הכסף הזה... לשים מתחת לבלטות בבית שיישב... או לשים בבנק בתוכנית מסויימת? להשאיר בעובר ושב? להמיר לדולרים בתקווה ששער הדולר יעלה... או אולי ליורו? לפי דעתי חבל שהכסך יישב סתם בעובר ושב לא? ד.א קרלון לפני שאתה מתקיף מישהו...תלמד להסתכל ולראות את כל הנתונים ולא ישר מהראש לזרוק יציאות לא חכמות.

קרלטון

New member
מי התקיף (יא בבון) ../images/Emo6.gif

אתה חוסך יפה מאוד, אבל אתה לא רוצה להכנס לספקולציות בכסף שחוסכים ללימודים, נכון? אתה צריך ללכת על בטוח ועכשיו הריביות מה זה נמוכות, לא תסחוט משם הרבה, ועל הסכום שלך עוד חצי אחוז לפה או לשם ממש לא ישנה. בקיצור - לא יורו ולא דולר, לא דובים ולא סולר, מקסימום חולר... שים בפק"מ - כשיהיה לך 30,000 ש"ח תעביר למק"מ, וזאת אחרי כמה שיותר מיקוחים וויכוחים עם הבנק שלא יגנבו לך את הכסף.

תסביר את הפסקה האחרונה בבקשה.

מדוע להעביר למק"ם רק כשמגיעים ל30000? ומה כולל הויכוח עם הבנק שלא יגנוב לו את הכסף?

קרלטון

New member
פק"מ ומק"מ

לחשבון קטנצ'יק כזה יש הוצאות קבועות שאינן באחוזים מהסכום. על פק"מ אין עמלות, וזה לא ני"ע, ככה שהוא לא ישלם בבנק דמי ניהול ושמירת ני"ע עליו שהם נאמר בסביבות 100 ש"ח לשנה או יותר (אני מניח שהוא לא הולך להעביר את הכסף לברוקר בינתיים, כי גם ההעברה הזאת בעצמה עולה כסף ורוב הברוקרים גם ככה לא מקבלים סכום קטן כזה). ככה שרק ההוצאות האלה עשויות למחוק לו את היתרון של המק"מ על הפק"מ. בנוסף, קניית מק"מ בבורסה בשלב הרצף היא בסכום מינימלי של 30,000 ש"ח. אם רוצים לקנות בפחות אז ניתן לקנות בטרום או בסגירה, אבל אז גם צריך לקחת בחשבון שיהיה אפשר למכור אותם רק בזמנים האלה, כלומר אפשר לומר שהמק"מ נזיל באמת רק מ-30,000 ש"ח ומעלה. לגבי המיקוח והויכוח, מדובר בדיוק על העלויות שהזכרתי - דמי ניהול, עמלות קנייה ומכירה, דמי שמירה, דמי אי ביצוע וכולי. לנסות להקטין עד כמה שניתן, או לחילופין לעבור לבית השקעות פרטי שם העלויות נמוכות יותר. וגם שם להתמקח. ממש כמו בשוק הכרמל. דרך אגב ,גם לגבי הפק"מ אפשר ורצוי להתווכח עם הבנק ולנסות לקבל תנאים כמה שיותר טובים. והכי חשוב, שעם כל המאמצים לסחוט עוד חצי אחוז פה ועוד חצי אחוז שם, לא להיכנס למינוס בחשבון שימחוק לגמרי את כל התשואה של הפקדונות והמק"מים.

עוד שאלה. בנוגע לדולר

יש אתר כלשהו שנותן תחזיות לדולר כלומר האם יעלה? יודע ששום דבר לא בטוח... אבל דעות של מומחים מה יותר משתלם לקנות דולר או אירו? הכוונה היא למה יש יותר סיכוי לעלות בשנה הקרובה...?

למעלה