שלום

justchip

New member
יש הרבה דברים שאנשים חושבים שהם

ראו. האם כל יורדי הים שיקרו בידיעה לבניהם כשספרו על בנות ים? האם כל אלו שראו את big foot יודעים שהם משקרים ? הסטריה המונית היא תופעה נפוצה, כמו גם סיפורי עם המסופרים תחילה כמשל ודוגמא ובמשך הזמן משתרשים ונהפכים באוזני שומעיהם כאמת לאמיתה. אך מכיוון שאין ביכולתך להפעיל מחשבה עצמאית אפילו לשניה וכל ספק של ספק שחייך הם שקר ידוכא באופן מיידי בהתקף פאניקה של מוחך שאינו מסוגל להתמודד עם דפוסי מחשבה שלא הוכתבו לו, לא אטרח לבזבז את זמני ואחזור לעסוק בעיסוקים אחרים שאולי יניבו תוצאות בסופו של דבר.

איאיאיא

New member
ההבדל הפשוט הוא

כאן עם שלם מעיד שראה במו עיניו את יציאת מצרים עשרת המכות קריעת הים מעמד הר סיני! וזה בלי שיוצא נגד זה אף מכחיש! אם הם לא ראו הם שיקרו במזיד לדפוק את עצמם לקבל את קושי הדת. הסיפור שלך אני לא יודע מה הוא אבל זה מבוסס על עדות של כמה אנשים שייתכן שישקרו תמורת אנטרס, מאידך לא יכול להיות שעם שלם ישקר רק כדי שיהיו לו חיים יותר קשים!

rigoletto111

New member
גם היוונים הקדמונים האמינו

שצי של אלף ספינות יצא להחריב את טרויה במסגרת מלחמה בין האלים, שהאלים מילאו בה תפקיד פעיל ונראו לעיני המשתתפים

uri80

New member
ונראה לך הגיוני שעם שלפני שתי דקות

ראה את מעמד הר סיני, ירוץ מיד אח"כ לחטוא לאיזה עגל? אשרי המאמין.

yaniv1216

New member
איזה מליונים היו בקבלת התורה?

כתוב שהיו איזה שישים ריבוא או משו כזה.. שאם אנלא טועה זה 600 אלף..

שנאמר

Ignorance's bliss |תהנה במטריקס| ואני אומרת תאמין! באמת לא משנה לי במה, העיקר שתאמין. כי ברגע שאתה מאמין באמת, אתה כבר לא צריך לשכנע את עצמך שאחרים טועים, ובטח אין לך שום צורך להעביר אותם מדעתם, אם אתה חי באמונתך - הכל טוב. הבעייה שלך שאתה לא ממש מאמין, כל השאלות האלה שלא מדברות אליך בכל זאת הצליחו לחדור את שטיפות המוח (אם כי הסחיטה הרגה אותם:), והבעייה העקרונית יותר היא לא שאם יש או אין אלוהים, אתה מאמין שיש - שיהיה לך לבריאות. העניין הוא המסורת, כל סייגי הסייגים הללו הם אלפי רגליים רומסות את דרך המלך שהייתה פעם פעם זה מכבי כבר רצופה פסיפס צבעוני, היום רואים יותר אבק, בוץ וג'יפה. אז אתה לא רוצה לסטות לשדה הקוצים, זה בסדר, זכותך (כן, אני יודעת שאתה יודע שזאת זכותך), אבל אני לא בטוחה שללכת בעקבות ההמון זאת האסטרגייה הנכונה, כל העניין הוא להפוך את העניין לאישי (עשה לך רב ודומיו), אם הלכת לאורךך כל הזמן בדרך המלך עקבותיך לא יחזיקו יום ואז - מה משמעות חייך? >ספל חמאה מערבבת דרשות שירים ומשלים דלוים מזכרון קצוץ<

mirmiyam

New member
אם יש נצח

אז אני יכולה גם להאמין שככל שאדע להנות טוב יותר ב"80" שנה האלו כך אדע להנות לנצח מאוכל טוב סקס טוב אהבה ויצירה, שינה טובה וכו'
זה יהיה נהדר!

justchip

New member
שלום

יש לי שאלה למה אתה מאמין? ראית משהו שאמת את התורה? למה לומר שיש בורא? הרי לפי ראיה אדם חי פה כ80 שנה ואז נרקב ומתכלה ו80 שנה אלו יהיו כל שיהיו לו אי פעם. אז למה אתה מבבז את חייך שאתה יודע בוודאות שקיימים, בהימור וחלומות על חיי נצח שאין לך שום הוכחה או אפילו סיבה להאמין בקיומם? למה לקחת סיכון כזה? אם אין שום סיבה לומר שהתורה משמים?

איאיאיא

New member
למה אין סיבה?

עם מופלא כמו העם היהודי שרד אלפיים שנות גלות, מביא לך תנ"ך שומר על המנהגים באדיקות, אז למה לי לומר שזה לא אמת פשוטה ואז לא להתקשות איך נברא העולם, קיצור לומר שעולם נוצר מעצמו זה לומר שבנין ברחוב נוצר מעצמו, מה יותר פשוט מלומר שיש לעולם בורא שנתן תורה על סיני? למה לומר שזה המצאה? למה?

מובחרת

New member
אותו בורא,

יש עליו הרבה קופצים: מוחמד, ישו...אז ויתרנו להם קצת. מה יש?

איאיאיא

New member
מה אכפת לי מהם

אני יהודי צריך לברר את האמונה היהודית ולא אמורה לעניין אותי אמונה של עם אחר.

מובחרת

New member
אז זהו. שבררתי.

הסקתי מסקנות, וזזתי. עכשיו, זיי מיר מוחל, וזוז גם אתה.

שלום טרול חביב

ספר קצת על עצמך ואז אולי נתייחס אליך בזמננו הנותר אחרי שיכלו כל אמצעי השיעמום האחרים ברוך היוצא

מובחרת

New member
טרול יבש כמו אוזן המן.

מחליף ניקים נחסמים בזה אחר זה. תחרבן. אנחנו כבר ננגב.

למה זה הימור ראלי?

יש כיום כארבע דתות גדולות. מאות כתות. ואלפי זרמים בכל אחד מהנ"ל. אם תפזר את הסיכון תבין שעדיף למלא לוטו. או לפחות להשקיע בבורסה. וכל זה בהנחה שלפחות אחד מהם צודק.

למעלה