שלום

איאיאיא

New member
שלום

יש לי שאלה למה אתם לא מאמינים? ראיתם משהו שהפריך את התורה? למה לומר שאין בורא? הרי לפי האמונה האדם חי פה 80 שנה שזה כלום ולפי ה80 שנה האלו הוא קובע מה יהיה איתו מליארדי שנה אין סוף! אז למה אתם מהמרים על חיים לנצח נצחים? למה לקחת סיכון כזה? אם אין שום סיבה לומר שאין או שהתורה לא משמים?

justchip

New member
דווקא ראיון מעולה

כל מחב"ת הנכנס לכאן יגרום לנו לקלל את אלוהים, מכיוון שהוא המחטיא הוא גם נושא באחריות למעשה. כך שאם אינם רוצים לזכות בברכת אלוהים חיים יאלצו להפסיק לבלבל במח.

naty 1

New member
וַיְדַבֵּר יְהוָה אֶל מֹשֶׁה לֵּאמר

הוֹצֵא אֶת-הַמְקַלֵּל, אֶל-מִחוּץ לַמַּחֲנֶה... וְאֶל-בְּנֵי יִשְׂרָאֵל, תְּדַבֵּר לֵאמֹר: אִישׁ אִישׁ כִּי-יְקַלֵּל אֱלֹהָיו, וְנָשָׂא חֶטְאוֹ. אמרו רבותנו, מחוץ למחנה משום מה? משום שאין לך מברך אלוהים אלא מי שמקלל את שנותיו, יכול פטור מחטא? קא משמע לן ונשא חטאו.. שאילו היה מברך היה מתברך. נמצאת למד כל המברך ברכה שרויה בו.. והיפוכו בהיפך. אמרו חכמים הראשונים, לעולם תהיה ברכה שגורה בפי אדם. אמרו עליו על רבן יוחנן בן זכאי שמעולם לא הקדימו אדם בברכת שלום וכיון שברכה היתה שגורה בפיו, אף בזקנתו לא כהו עיניו ולא נס ליחו ונפטר מן העולם כשבת חן של שחוק וחוט של חסד משוך על פניו. הדא הוא דכתיב גבי אברהם וַאֲבָרֶכְךָ, וַאֲגַדְּלָה שְׁמֶךָ; וֶהְיֵה בְּרָכָה. (מדרש הנעלם)

naty 1

New member
ניתן למחוק 2 מהשלוש

אלוהים דיבר רק פעם אחת ולא יסף זה לא שאחד לאיסור בישול, אחד לאכילה, ואחד להנאה. מצד שני, זה מופיע ממילא רק שליש מהזמן, אז אולי שיאזן את עצמו. מנהלים, זה שתפוז הולכת ומתפרקת זה לא מונע ממכם מלמלא את חובותיכם המינהל-יות.

איאיאיא

New member
הגאון מוילנא

ראה משכיל אחד מעשן בשבת, אמר הגאון לתלמידיו, אותו משכיל יענש בשמים לא רק על זה שחילל שבת אלא גם על זה שלא עסק במעשה מרכבה... כנ`ל אצלך.

שלום רב.

למה אתה דורך על נמלים ג`ינג`יות? אתה יודע שכל נמלה דרוכה בוראת שלושה דרקולות שבגיל 59 יקישו על דלתך וימצצו לך את הדם. בגלל חוסר שימת הלב שלך אתה תהיה כמו בלון שהוציאו ממנו את האוויר. תוכיח לי שאני טועה.

איאיאיא

New member
לא יכול להוכיח לך

כי לא קראתי אף דיון בנושא, אבל אני לא המצאתי היום או אתמול את האמונה, אני בא עם תורה שמסורה מדור לדור עם סיפורי מופת ששמעתי על גדולי הדור, אז למה לי לחשוב שכל זה שקר? אם אין לי אף סיבה שבעולם לומר כך? הרי אם ברור לי שכמו שבנין לא יכול להיעשות מעצמו כך העולם לא יכול להיעשות מעצמו אלא מבורא, אז אם כן למה נראה לך כזה הזוי שאותו בורא יקרע ים? אם ברא עולם למה שלא יוכל לקרוע ים? למה שאני לא יאמין לזה? אם אין לי אף שאלה על התורה? למה להיות בטוח שהעולם מעצמו ולא מבורא?

מובחרת

New member
למה שהבורא הזה

יתאמץ כ"כ לעם ישראל דוקא? למה לקנות סיפור מדומיין על משה ש"עלה" לשמים והוריד תורה? איזה בשר ודם מרחף וחוזר? הבסיס של התורה הזאת- פשוט לא יציב.

איאיאיא

New member
למה לא יציב?

הרי אם אנחנו בהנחה שיש בורא אז אין לבורא שהוא כל יכול שום בעיה להעלות מישהו לשמים, למה שיהיה לו בעיה לקרוע הים? אם הוא הצליח לברוא עולם? למה שיהיה לו בעיה לעשות שבן אדם יעלה לשמים? אם לברוא את העולם הוא הצליח? למה להתפס לסיכוי הקלוש שמא כל המליונים שקיבלו את התורה האמינו לקשקוש?

איאיאיא

New member
א. כן!

סומך על אבותי שלא ירמו את בניהם במזיד ב. אין לי ברירה כי מוכרח שיש בורא לשמש.

justchip

New member
במזיד אולי לא,

אבל אנשים שמאמינים שהוולד יוצא על פי מה שהאם מסתכלת עליו בזמן הלידה (או אולי היה זה זיון) יכולים להאמין לכל דבר (ראה סיפור יעקב והטליים). אגב, מורה שהייתה לי בבית יעקב עדיין מאמינה בזה, עפ"י טענתה התנוק יוצא דומה לאב כי הוא האיש שהאשה מרבה להסתכל עליו.

איאיאיא

New member
אם

הם לא ראו את מעמד הר סיני אז הם רימו את בניהם ואת עצמם כי אי אפשר לבסס דת על שקרים, וזה לא יכול להיות.

למעלה