שלום :)

RakTsarot001

New member
שלום :)

יש לי שאלה בקשר לגשרים (למען הסר הספק, אני מתכוונת לדבר שמחזיק את המיתרים. אני לא ממש זוכרת את השמות.) בגיטרות חשמליות. אני יודעת שיש גשר של קפיצים, יש גשר צף[?], ויש אחד שמחזיק בצורה דומה לגיטרה קלאסית. אז... "מה הקטע", מה ההבדל, מה רע ומה טוב? תודה.

RoieL

New member
רק כי את שומעת פינק פלויד

גשר צף (פלויד רוז) - למרות שיש בו פלויד אני לא ממש אוהב אותו, גשר קשה לתחזוקה. הייתרון- כשאת מחברת לו את ידית הטרמולו [וואמי, ויבראטו, או וואט אוור יו וואנט] יש לו שטח תנועה גדול- לגובה ולצדדים, בזכות הקפיצים הוא "צף" מעל הגיטרה. הומצא ע"י פלויד רוז מתישהו. אין הרבה ססטיין. גשר "חצי" צף / פנדר מסורתי: פנדר שהמציא מר ליאו פנדר בסביבות שנת 53' - 54' כשיפור לגשר הביגסבי שהיה אז האלטנטיבה המובילה לשימוש בידית הטרמולו. ליאו ניסה להתאים את הביגסבי לגיטרה חדשה שבנה (שתהפוך בעתיד לגיטרה הנמכרת בעולם), ובגלל שההתאמה לא הצליחה ליאו תכנן את הגשר מחדש ויצר פטנט גאוני שעד היום לא השתנה מאוד. הוא גשר שלא מרחף וחופשי כמו הגשר הצף אבל יש לו חופש תנועה. הוא יותר קל לתחזוקה. חסרונות: אין הרבה ססטיין (אורך צליל) בגלל שהגשר מותח או מרפה את המיתרים וכך משתנה גובה הצליל (כמו בגשר הצף), לא חופשי בתנועה כמו הגשר הצף מה שאומר שאי אפשר לשנות הרבה את המתיחה של המיתרים בעזרת הגשר. הוא המועדף עלי. גשרים מקובעים: המפורסם שבהם הוא כנראה טיונומטיק- הגשר שיש גם על גיטרות כמו לס פול. זה גשר שלא זז, מקובע, כמו של גיטרות עם תיבות תהודה [חוץ מגיטרות הנפח עם הביגבסי
]. יתרון: סאסטיייייייייןןןןןן ארוך כי המיתרים בעצם עומדים אחרי הפריטה, שום דבר לא מרעיד אותם ואת הגשר מחדש אחרי הפריטה כך שהצליל לא נקטע. חסרונות: אין אופציה לויבראטו. למקרה שאני מזיין לך תשכל על ויבראטו ויבראטו- ידית ויבראטו או טרמולו או וואמי היא ידית שמשנה את הפיטש של המיתרים ע"י הרעדה של הגשר. הידית מתחברת לגשר. איך היא נראית? ככה: http://www.stevieray.com/images/4sale/tremol1_small.jpg מה רע ומה טוב? עניין של טעם אישי. מקווה שעזרתי
[וואו כמה כתבתי]

RakTsarot001

New member
החומה, הדארק סייד, כמה וכמה

מתוך אלבומים אחרים. I'm traditional, בכללי. אבל אני מתה עליהם. אמנם את התקופה של סיד בקושי יצא לי להכיר. מה שלך?

RoieL

New member
דארק סייד,

אטום הרט מאדר, מדאל , וויש יו וור היר וכד'.. התקופה שבה הלהקה גיבשה דרך של רוק עם נגיעות פרוג ועד רגע לפני שווטרס השתלט עליה. וגם הדיוויז'ן בל נפלא.

../images/Emo121.gifוויש יו וויר היר...../images/Emo99.gif

יש לי כרגע רק את הדארק סייד, את החומה בקרוב... אני מקווה

eran377

New member
אני אשמח אם תסביר את המשפט הבא:

"...יש לו שטח תנועה גדול- לגובה ולצדדים" לגובה ולצדדים? למה הכוונה?

RoieL

New member
הוא נע "לכל הכיוונים" (../images/Emo3.gif), לא?

שמע, לא יודע אם זה בריא או לא, חבר שלי מזיז את הגשר גם קצת ימינה או שמאלה בלי בעיה ואני לא רואה חתיכות עץ מתעופפות מהאיבנז שלו...

eran377

New member
לא ידעתי שיש עוד כיוונים חוץ

מלמעלה ולמטה.... אפשר להרפות את המיתרים ואפשר למתוח אותם...

eran377

New member
אם אתה לא בטוח שזה נכון?

למה רשמת את זה? אתה רושם הודעות לפי מה שנראה לך ומהמר אם זה נכון או לא?

The Walrus

New member
אוף רדו ממנו כבר!

זה לא נהיה קצת אישי? כל דבר שהוא אומר קוטלים אותו ישר. אני בטוח שאם מישהו אחר היה רושם את זה, אז אולי היו מתקנים אותו - אבל לא יורדים עליו ככה, והאווירה הכללית הייתה יותר חברית.

eran377

New member
שמע

אני בתור המנהל הכי רוצה בעולם שתהיה פה אווירה טובה, תאמין לי. אבל יותר מדי פעמים השרשורים הגיעו למצבים כאלה בזכות כל מיני דברים שרועי זרק לאוויר... רועי, אני חושב שאם תכתוב רק דברים שאתה באמת יודע, הכל יהיה מצוין... חוץ מזה דברים שאתה לא יודע אתה מוזמן לשאול בכיף וללמוד פה... וגם לחפש במאמרים, טאגליינס, קישורים, וכו'. מה שאני אומר זה שמיותר לזרוק דברים שלא בטוחים בהם...

The Walrus

New member
ברור לי

שלפעמים יש לו שאלות טיפשיות או הערות לא מדויקות והכל, אבל כבר היו מקרים שכעסו עליו סתם או בגלל דברים מאוד קטנים, ובכלליות יש לי תחושה שאם מישהו אחר בפורום - לאו דווקא אחד הותיקים או האדומים, אלא סתם מישהו - היה אומר את אותה הערה היו מתקנים אותו בצורה הרבה יותר מנומסת ונעימה. אגב, ההודעה הקודמת לא הייתה מכוונת אליך ספציפית אלא יותר בכלליות.

RoieL

New member
מה הבעיה שלכם?

כתבתי את זה כשהייתי שלם לגמרי עם כל מה שכתבתי. מה לעשות שכל פעם שאני עושה פה משהו 3/4 פורום מחליטים להכשיל אותי? ופה אפילו לא מדובר ב"שאלה מטופשת"! אני באתי לעזור פה למישהי שצריכה עזרה! כל מה שכתוב פה זה בעקבות הנסיון שלי וקריאה באתרים שמתעסקים בזה! התגובה שלי באה בתור קיטור, נדמה לי שכולם פה מחפשים את הטעויות שלי במיוחד. עכשיו בבקשה אני מבקש שתענו לי בלי בולשיט ובלי "זורק שטויות לאוויר": יש פה למישהו בעיה איתי? למישהו פה יש בעיה בזה שאני עונה לגולשת שצריכה עזרה? תאמינו לי שזה פשוט נהיה מגעיל.

קלפטון1

New member
אין שום בעיה חבר

דווקא טוב שאתה עוזר לאנשים,ואפילו יש לך ידע נרחב שזה מצוין. אבל במיוחד שאתה אומר משהו שאתה לא 100% בטוח בו,זה מבלבל אנשים אחרים,וחבל. אף-אחד לא בא באנטי,כולנו רוצים לעשות דיון שלב ונחמד,אין על מה לכעוס,פעם הבאה שאתה לא בטוח בכל מאת האוחזים שאתה אומר הוא נכון,אז תכתוב אני די בטוח,או ככה לפחות נראה לי תקנו אותי עם אני טועה,כי זה כבר נותן לקורא ההודעה שלך מידע על זה שהוא אולי הוא צריך לחפש עוד מקור מידע. סבבה אחי,אל תדאג סך הכל,הכל ברוח טובה חוץ מזה שטעויות שמורות לבני אדם בלבד,אז כנראה אתה בן-אדם נ.ב גם לחברי הפורום שלנו,שמתקרצצים למר רועי,בוא ננסה להגיד לו שהוא טעה בצורה יותר נחמדה, ומקסימום ניקח אותו לשיחה כמו שכתוב למעלה,ואז יהיה פה אווירה יותר חיובית הכל ברוח טובה חברים

RoieL

New member
תודה רבה לך

שוב אני אומר שמה שאני כותב לא מבוסס על המוח שלי, זה מבוסס על מקורות שמהם קראתי, וניסיון אישי. הקטע של הגשר שניתן להזיז לצדדים זה כנראה בעיה אצל חבר שלי, אני אציע לו ללכת לסטאפ.

קלפטון1

New member
אין בעיה

אני גם לפני זמן לא רב חשבתי שאני רואה את קנופלר,קלפטון,בק ופייג' על במה אחת,זה בסדר לטעות,ולמדתי מזה שצריך למצוא עוד מקורות לפני שאומרים דברים,גם אם המקור נורא אמין,אפשר לבדוק בעוד מקום בדרך כלל זה לא עולה כסף.

למעלה