אממ..
אני הייתי מתנדב במד"א לפני הגיוס,עשיתי קורס 60,תאר"ן,ואט"ן/נט"ן.....ואחרי שסיימתי קורס חובשים צבאי,ולקחתי מהמש"קית ת"ש טופס אישור התנדבות,עשו לי השתלמויות על אר"ן/חומ"ס/אט"ה וכו'..ואת הציוד של האמבולנס כבר הכרתי מההתנדבות,והסמיכו אותי כחובש מלווה. ההבדלים בין מע"ר לחובש מלווה במד"א: -פתיחת וריד פריפרי. -החלטה על מתן נוזלים. -קבלת לידה. -תשאול החולה (נכון שיש מתנדבי נוער שעושים את זה,אבל זה לא מתפקידם/סמכותם)... -קביעת קוד רפואי("קוד שני"-בהתייעצות עם הנהג) -אחראים על שני המתנדבים הנוספים באמבולנס,במידה והם אינם חובשים(מע"רים/88). -בנט"ן:סיוע לפאראמדיק בביצוע פעולות חודרניות (הגשת ציוד,קיבוע,ניטור מצב החולה וכו'...) -בדיקת חולה בתחנות עצמן,טיפול בו,חתימה על טופס חולה/נפגע והתחייבות. -קריאת מסמכים רפואיים והעברת המידע הנדרש לצוותי מלר"ד/צוותי אט"ן/נט"ן/מוקד אזורי לפי הנדרש...(למע"ר אסור,עד כמה שאני מודע,למסור מידע כזה לאף גורם..) -באר"ן,נהג האמבולנס הראשון שמגיע הוא פיקוד 10 עד להגעת הפאראמדיק בנט"ן הראשון,ולכן החובש המלווה הוא האחראי על הטיפול בפצועים,עד להגעת הפאראמדיק הראשון. זהו בערך.. ו..,יש הבדלים מסוימים בין הקורס הצבאי והקורס של מד"א.יש סיבה להשתלמויות.ויש סיבה מוצדקת שמד"א מחשיב חובשים צבאיים כמע"רים בכירים עד למעבר השתלמויות מתאימות.