שלום :]

Young MC

New member
שלום :]

אני עברתי קורס חובשים בצה"ל, היום משרת בגלילות ויוצא יומיות (וגר בפתח תקוה) אני מעוניין להתנדב במד"א בימי שישי ושבת. מה הפרוצדורה? הבנתי שבנוסף לקורס הצה"לי אני מחוייב לעבור עוד קורס במד"א על מנת לקבל את ההסמכה, זה נכון? האם הקורסים האלו פתוחים גם בערבים? תודה!

EagleEye

New member
אהלן,

מה המצב ?
לא ידעתי שאתה חובש :-O בכל מקרה, כן. אתה תצטרך לעבור קורס חובשים מחדש. צור קשר עם אחראי המתנדבים בתחנה הקרובה לביתך ושאל לגבי קורס חובשים למתנדבים (הקורס בדרך כלל במתכונת ערב של פעמיים בשבוע).. בהצלחה!

לא נכון.

אני, גם חובש בצבא, רציתי להתנדב במד"א בזמן הפנוי שלי. מה עשיתי? ניגשתי למנהל האיזור, הוא הסביר לי על טופס מצהל שנאי צריך להביא (אישור התנדבות, אתה מבקש מהמשקית ת"ש) הבאתי לו. הוא שלח אותי לאחראי מתנדבים (בוגרים), הוא נתן לי מכנס, חולצה - וזהו, אתה יכול להתנדב. בהתחלה כמובן שמסבירים לך הכל (כי אתה לא יודע בדיוק איך האמבולנס, ואיך בדיוק עובדים) זהו. אם אתה רוצה לעשות קורס חובשים? אפשר! אבל אם אתה רוצה פשוט להתנדב, לא צריך קורס בשביל זה.

EagleEye

New member
אל תגיד סתם לא נכון.

אולי בתחנה שלך אישרו, אך עקרונית מד"א מקבל כחובשים רק מתנדבים שעברו קורס במד"א. כידוע לי, אם עברת קורס בצבא אולי תוכל לתנדב כמע"ר, אך לא כחובש. זה שעושים לא אומר שמותר.

נגיד, והוא נחשב כמע"ר, מה ההבדל?

אני כמובן לא מדבר על נהיגה על אמבולנס, וניהול צוות. אני מדבר על חובש מלווה, וכאן - אין שום הבדל אם אתה נחשב כמע"ר, לאם אתה נחשב חובש. ורידים גם מותר לך לעשות. אז מה אכפת לי אם אני נחשב כמער או כחובש?

EagleEye

New member
יש הבדל

כמע"ר , אסור לך לפתוח ורידים (לפחות לא על פי מד"א) כחובש מלווה? אני חושב שזהו באמת ההבדל היחיד שעולה לי בראש

Young MC

New member
תכל'ס

נראה לי שעדיף לי לעבור קורס חובשים במד"א. צורם לי לא לדעת (או לא לדעת מספיק טוב) חילוץ ממכונית, התנהלות באר"ן או טיפול בפעוטות למשל

afiksambol

New member
אכן יש הבדל...

חובש מלווה, כפי שכבר נכתב כאן בעבר, מוסמך מבחינה מקצועית/רפואית בדיוק באותה הרמה בה מוסמך נהג האמבולנס ולמעשה החלק היחיד שהוא פטור ממנו במהלך הקורס הוא דיני התעבורה והמבחן המעשי בנהיגת אמבולנס. בין היתר, במהלך הקורס עוברים החובשים המלווים פרק שלם של ניהול אר"ן (ובכלל זה אירועי חומ"ר/חומ"ס), התמודדות עם מחלות נגיפיות ומחלות מדבקות ועוד נושאים בהם אליהם אתה עלול להידרש בתפקוד בשטח. פרק נוסף בקורס, אותו לא לומדים בקורס החובשים הצה"לי הינו נהלי עבודת מד"א ולכן חובש צבאי אינו יכול להיחשב כחובש במד"א אלא רק כמע"ר (או מע"ר בכיר, היום...) עד שיעבור השלמה מסודרת.

EagleEye

New member
נכון

אך בכ"ז, דובר על חובש מלווה. וכחובש מלווה תמיד תהיה לצד הנהג - שהוא חובש מוסמך מטעם מד"א וראש הצוות, שבמצב חירום יודע לנהל אר"ן ולטפל בחומ"ס וכו'..

Young MC

New member
תודה!

יש התחייבות לפרק זמן/כמות משמרות כשאני מתנדב בצורה הזאת? לא שכ"כ מפריע, סתם רוצה לדעת

Young MC

New member
אני חובש יחסית חדש

לפני בערך שלושה חודשים סיימתי קורס. בנתיים אני מלווה המון טיול ומטווחים, אך עם ניסיון ממשי נורא מועט

morphine 20 mg

New member
אממ..

אני הייתי מתנדב במד"א לפני הגיוס,עשיתי קורס 60,תאר"ן,ואט"ן/נט"ן.....ואחרי שסיימתי קורס חובשים צבאי,ולקחתי מהמש"קית ת"ש טופס אישור התנדבות,עשו לי השתלמויות על אר"ן/חומ"ס/אט"ה וכו'..ואת הציוד של האמבולנס כבר הכרתי מההתנדבות,והסמיכו אותי כחובש מלווה. ההבדלים בין מע"ר לחובש מלווה במד"א: -פתיחת וריד פריפרי. -החלטה על מתן נוזלים. -קבלת לידה. -תשאול החולה (נכון שיש מתנדבי נוער שעושים את זה,אבל זה לא מתפקידם/סמכותם)... -קביעת קוד רפואי("קוד שני"-בהתייעצות עם הנהג) -אחראים על שני המתנדבים הנוספים באמבולנס,במידה והם אינם חובשים(מע"רים/88). -בנט"ן:סיוע לפאראמדיק בביצוע פעולות חודרניות (הגשת ציוד,קיבוע,ניטור מצב החולה וכו'...) -בדיקת חולה בתחנות עצמן,טיפול בו,חתימה על טופס חולה/נפגע והתחייבות. -קריאת מסמכים רפואיים והעברת המידע הנדרש לצוותי מלר"ד/צוותי אט"ן/נט"ן/מוקד אזורי לפי הנדרש...(למע"ר אסור,עד כמה שאני מודע,למסור מידע כזה לאף גורם..) -באר"ן,נהג האמבולנס הראשון שמגיע הוא פיקוד 10 עד להגעת הפאראמדיק בנט"ן הראשון,ולכן החובש המלווה הוא האחראי על הטיפול בפצועים,עד להגעת הפאראמדיק הראשון. זהו בערך.. ו..,יש הבדלים מסוימים בין הקורס הצבאי והקורס של מד"א.יש סיבה להשתלמויות.ויש סיבה מוצדקת שמד"א מחשיב חובשים צבאיים כמע"רים בכירים עד למעבר השתלמויות מתאימות.

MdaMen

New member
אני חושב שחובש צבאי

נחשב כמע"ר בכיר במד"א. אתה יכול להתנדב, רק תביא אישור מהצבא וצור קשר עם האחראי מתנדבים בפתח תקווה. שיהיה בהצלחה!

למעלה