שלום

Di 2004

New member
שלום

יש לי טקסט אנסין עם שאלות תרגמתי מילה מילה בעזרת המילון באינטרנט (שכחתי את המילון הרגיל בבי"ס) יש כמה מילים שלא מצאתי או שלא הבנתי את הקשר המשפטים. אודה לכם אם תעזרו לי
1. אני לא בטוחה אם זה שם. 2. "גילו מתקרב ל95 ומעלה"? 3. האם פירוש המילה "עממית"? כלומר הלוויה עממית? 4. בעיר נצר(?) במקום אשר(?) נשאה(?) גופת מחפוז אשר בוצעה(?) עטיפתה בדגל מצרים? 5. מה פירוש המילה "מרכבה ___"? 6. לא מצאתי את הפירוש. 7. הפירוש מצאתי הוא נוסע, מהגר.. אבל מחפוז לא היה לא זה ולא זה..? 8...מהסמלים הנצחיים אשר מעולם לא דחתה אותה (?) האומה? האם הפירוש נכון? 9. אחד מן - בולטי בניה(?) ומה תרגום 2 המילים הבאות? 10. הפירוש הוא כתב לא? אז איך זה בא בהקשר המשפט? "ובסיום כתב הלוויה מובראק לחץ יד למשפחץ המנוח.."? 11. אף אחד מהפירושים לתרכ לא התאים ___ פעולות נצחיות(?)? 12. לא מצאתי פירוש 13. הפירוש שהיה הוא "המחאה" -? 14. לא מצאתי. אני יודעת שזה ארוך ובאמת אודה לכל אחד על העזרה

תרגום מהיר

יכול להיות שיהיה לי טעיות אבל אני אנסה כמה שאני יכול אז אני מתחיל 1 הראשון זה משטרה 1 השני זה אלאזהר שם המסגד הגדול והמפורסם שבקהיר ו 1 השלישי זה נסר שם עיר במצריים עכשיו 2 כן בדיוק מה שכתבת 3נכון עממית 4 בדיוק מה שתרגמת 5 זה עגלת תותחן 6 זה יצירתי 7 נכון שפירוש אראחל זה המהגר אבל פה יש לה משמעות אחרת והיא העוזב והכוונה היא שהוא עזב את החיים יענו מת 8 מהסמלים הנצחיים אשר לא תשקח אותם האומה 9 למחשבה האינושית 10 וזה בסוף הטקס 11 הפירוש עזב והכוונה פה היא שהוא עזב הרבה דברים יענו מאמרים סיפורים 12 סימן 13 לשנות 14 עולמית ........... אין בעד מה מה שתרצי בהצלחה

סליחה על העצלות

אבל אין לי כח לפתוח מילון וכאלה.. כל מה שיש לי להעיר זה ש3 זה לא כללי אלא שנה שנה = עאם הכוונה היא שגילו המופלג של מחפוז הגיע ל95 שנים :)

Di 2004

New member
קודם כל תודה רבה! כמה שאלות

1.המשטרה...ואז כלומר "בי"ח המשטרה"? 3. אז אם אני רושמת לגבי הבדלים בלוויות שזה יהיה שלוויה אחת היא עממית והשנייה צבאית? 4. תרגמתי אותו אבל לא הבנתי את הקשר בין המילים שתרגמתי.. "במקום אשר נשאה גופת מחפוז אשר בוצעה עטיפתה בדגל .." 6. יצירתי או יוצר? 9.מה זאת אומרת מבולטי בניה למחשבה האנושית? * מה פירוש המילה שלפני הריבוע של 13?

|סיוע

1 זה כן נכון 3 גם זה נכון 4 עיף מכדי לענות לך על זה סורי 6 יצירתי 9 הכוונה מבני העם המצרי 13 واستطاع ויכול להחליף

ודעתי בנושא

בבית חולים " אלשורטה" בקהיר הלך לעולמו ביום רביעי הסופר הגדול נג'יב מחפוז' בגיל 95 , נולד הסופר בשנת 1911 בשכונת "אלג'מאליה" בקהיר ויש כאלה שאומרים שהוא לא עזב את קהיר עד יומו האחרון. וביום חמישי שעבר הובא מחפוז למנוחות כשהלוויתו יצאה ממסגד "אלאזהר" בקהיר , העיר העתיקה במסע לוויה עממי וצנוע לפי צוואתו של הסופר. אחר כך נערכה הלוויה צבאית בעיר נסר שבא הונח ארונו של המנוח העטוף בדגל המצרי על עגלת תותחנים הנגררת עלידי סוסים, ואמר הנשיא מובארק שהשתתף בלוויתו של היוצר הגדול, שהמנוח הפך לאחד מהסמלים הנצחיים של האומה, והוא מאלה שלא יישכחו לדורו ומאלה שתרמו לתרבות האנושית. בסוף הטכס לחץ הנשיא את ידיהם של בני משפחתו של המנוח והשתתף בצערם על האובדן, חשוב לציין שהסופר הוא ידען גדול בהיסטוריה המצרית המודרנית ובאנושות, השאיר מאחורי הרבה עבודות נצחיות שהשאירו את חותמם בהיסטוריה של הארץ. והצליח להפוך את הספרות הערבית והמצרית לספרות עולמית , אונרסלית, ועל זה העולם העניק לו פרס נובל לספרות מקווה שעזרתי :) חג שמח

אממ יש לי את זה מהשיעור שעבר...

אני חושבת שכולם עשו פה עבודה מעולה, אבל אם את עדיין מעוניינת, אעלה את זה לכאן.

רק עכשיו יש לי זמן להסתכל על הקטע ../images/Emo178.gif

ואני רואה שכולם פה עזרו לך יותר טוב ממה שאפשר לצפות
. אם יש עוד שאלות, אל תהססי
.

«Pink Girl»

New member
חח מגניב גם לי היה את הטקסט הזה :]

והייתי עוזרת לך רק אין לי את הקטע הזה פה

«Pink Girl»

New member
../images/Emo207.gif צריכה עזרה בטקסט../images/Emo70.gif

אני מצילחה לתרגם את המילים בנפרד, אבל לא הבנתי מה הקשר ועל מה מדובר..=/ מוזכר השם انوشيه انصاري שהיא משהו תעסוקה האיראנית המרכזית נדמה לי.. ועל 20 מיליון דולר.. זו הכותרת: ايرانية تددفع 20,000,000 دولار لقضاء 10 ايام في الفضاء אשמח אם תעזרו לי

«Pink Girl»

New member
אה חחחחחחח ../images/Emo6.gif

זה גם בלי ניקוד אז לא ידעתי וחיפשתי במילון חשבתי משהו עם בית משפט חח
ובאמת חיפשתי את השם שלה בגוגל ומצאתי משהו עם חלל.. טוב תודה רבה :] אני אנסה להמשיך ולהבין

למעלה