שלום!

LoveRo

New member
שלום!

אני צריכה עזרה, אני לא יודעת מה ללכת ללמוד. אין לי חלום או משהו כזה... אין לי משהו שמאוד מענין ומושך אותי. אז חשבתי על משהו פרקטי, הנדסת כימיה. הבעיה היא שאני לא בטוחה שאני אצליח בזה כי אני לא טובה במתמטיקה ופיזיקה למדתי רק בכיתה ט בתיכון וגם לא הייתי טובה. השאלה אם זה באמת משנה, אם צריך להיות "תותח" בפיזיקה ומתמטיקה כדי להצליח בזה. אני ממש לא ידועת מה לעשות, אני צריכה עצה. בתודה מראש

deathcaster

New member
תגובה

אם אינך טובה במתמטיקה ופיזיקה, סליחה על הבוטות, אבל אין מה לחפש בכל מקצועות ההנדסה, לא רק הנדסת כימיה. כל מקצוע הנדסה מחייב גם קורסים בחשבון איניפיניטיסמלי, משוואות דיפרנציאליות, ססטיסטיקה, מטלב ( ברוב המקצועות ), וכמובן קורסים שלמים בפיסיקה. יש קורסים ספציפיים בהנדסת כימיה ובהנדסה בכלל שללא רקע טוב בפיזיקה יהיה מאוד קשה להתמודד איתם.

זאביקו

New member
אל דאגה

כימיה זה בדיוק מתאים. הידע המתמטי והפיזיקלי הנדרש לכימיה הינו זעום, ואף אותי מלמדים אותך בקורסים מאוד קלים ובסיסיים, כך שממש אין לך מה לדאוג. ראיתי רבים וטובים שסיימו הנדסת כימיה והידע שלהם במתמטיקה קטן מזעיר. בהצלחה.

iiddoo

New member
ואם אני כן רוצה לשלב יותר מתמט' ...

ופיזיקה בתואר {כימיה}? האם מסלול של כימיה פיזיקלית מתאים?

deathcaster

New member
תגובה

כימיה פיזיקלית זה לא אומר שתלמד יותר פיזיקה, אתה רוצה ללמוד פיזיקה ומתמטיקה בהרחבה ?, לך על הנדסת כימיה.

לא מסכים איתך

זה דווקא כן אומר שהוא ילמד יותר פיזיקה על ידי כך שהוא יבחר קורסים פיזיקליים יותר בקורסי הבחירה. שלא לדבר על כך שתואר שני בכימיה פיזיקלית זה די תואר בפיזיקה...

deathcaster

New member
תגובה

השאלה מה אתה מגדיר בתור "קורסים פיזיקליים" אני אשמח לדעת למה אתה מתכוון... כי יש הבדל בין תרמודינמיקה לכימאים, לבין תרמודינמיקה לפיסיקאים, הבדל גדול מאוד. אני גם אשמח לדעת פירוט לגבי כוונתך לקורסי הפיזיקה בתואר שני.

תרמודינמיקה זה ל ROOKIES,עזובת'ך

למרות שמבחינתי תרמו' ובכלל כל דבר שיש בו יותר חישובים מעבר ל"ניצולת" הוא זוועתי[אבוי
], הרי שבאמת יש דברים עוד יותר מסובכים ופיזיקליים מתרמו', למשל "מכניקת קוונטים" באופן כללי ו"מבוא למצב מוצק לכימאים" למיניהם...וגם בספקטרוסקופייה יש יותר מ"סתם קביעת מבנה" ם רוצים להתעמק בה ולגלות את כל הקוונטים שבה... אלו תחומים תיאורטיים יותר,נכון אבל גם הם כימיה,או לכל הפחות על התווך שבין כימיה לפיזיקה למדע חומרים בכללי ואני חושב שלכך מיאו התכוון.

deathcaster

New member
אמיר

תרמודינמיקה של הנדסת מכונות קצת יותר קשה מהתרמודינמיקה שלנו. זה ממש לא רוקי'ס

iiddoo

New member
אבל אני לא רוצה להיות מהנדס...

כימי... יותר מעניין אותי {בשלב זה כמובן... אחרי שנתחיל אני לא פוסל שינויים} כימיה... השאלה שלי בהמשך לתשובתו של מייאו היא איזה קורסים הם פיזיקלים באופיים במהלך התואר הראשון והאם אני צריך ללכת אליהם במסלול מובנה כלשהו? {חוץ מהבסיס...} תודה...

קודם כל השאלה היא איפה

תלמד זאת? לפי זה תבדוק מה ההתמחויות/קורסי בחירה באותו מקום. "פיזיקלית" בגדול זה תחום מאד רחב לדעתי, החל מ"סתם" תרמודינמיקה[וגם היא יותר מורכבת מזו שלומדים בתיכון,אם יצא לך], דרך מכניקת קוונטים ועד מדע חומרים,אלקטרוכימיה וכיו"ב. גם אני הייתי בטוח, לפני שהתחלתי ללמוד כימיה, שאלך לכיוון של "פיזיקלית",בעיקר מדע חומרים כי "לומדים שם על מוליכים למחצה וזה חשוב להייטק" [כן,הייתי אז מדי פעור
] . עושה רושם,היום,לאחר 67~ אחוזי תואר, שסופו של דבר זה לא הכיוון עבורי.
[אני לא מאוכזב מעצמי עקב כך...להיפך,אני שמח שאני יכול לראות את העניין האמיתי בתחום "שלי"{אני עוד לא "בו"...בדרך אבל}, ולא את כל הססמאות{"הייטק" למשל}. ייתכן וגם אתה תעבור "תהליך" דומה וכאמור אין מה להתאכזב מזה,אלא פשוט לזרום עם מה שתמצא כמעניין...]

iiddoo

New member
אני מתחיל בטכניון...

האמת שהאופציות שהיו פתוחות בפניי זה הנדסה ביוכימית או ביוכימיה... בסוף בחרתי ביוכימיה {אני יודע שזה יותר בכיוון של אורגנית...} בעיקר מכיוון שיותר מעניין אותי המדע ופחות תהליכי ייצור... בכל מקרה רציתי גם לדעת אם אני רוצה לעשות את התואר השני בכימיה פיזיקלית ובתואר הראשון התמקדתי יותר בכימיה אורגנית {ולהיפך} אז האם יש משמעות לקורסים שלקחתי בתואר הראשון? {לדוג' אם אני הולך יותר לכיוון של פיזיקה אז אולי עדיף לי ללמוד פיזיקה 1+2 מ'...}

יש משמעות,אבל זה לא "חורץ דינים"

באופן מוחלט. ז"א, אם הלכת בתואר ראשון לכיוון אורגני, תוכל בתואר שני ללכת לכיוון פיזיקלי אבל לרוב עם השלמות. אבל אני חושב שזה תלוי גם במנחה ובאוניברסיטה אליה תתקבל...קשה מראש לנבא דברים. מה שכן,למרות שטוב לדעת שהעתיד שלך מתוכנן, עזוב אותך שטויות, עד שתיאלץ לעבור את הגשר, יתקנו ויהרסו אותו עוד מספר פעמים
ז"א, קודם תלמד את זה,תראי מה מעניין אותך[בתקווה שמשהו יעניין כי האמת שהרבה אצלינו במחלקה ממשיכים לשנה ג' בתקווה לסיים את התואר ולא לחזור לשומדבר שיש בו כימיה..גם זה קורה,מה לעשות..] ואז תחליט..

epitaph

New member
לא הכי מסכים...

בסופו של דבר אצלנו גם הכימיה וגם ההנדסה הכימית לומדים מתמטיקה באותה רמה ואת אותם קורסים, ככה שהידע המתמטי שהמקצוע מצריך לדעתי לפחות הוא לא בשמים (לפחות יחסית למקצועות הנדסה אחרים).

deathcaster

New member
זאביקו, אל תטעה

כימיה כן, הנדסת כימיה במכללת סמי שמעון, אולי....
הנדסת כימיה למשל בטכניון, ממש לא

זאביקו

New member
או.קי.

ייתכן שהוטעתי והטעתי (אבל אפשר לוותר על ירידות על מכללות גם אם לא מוצאת חן בעינייך...)

deathcaster

New member
זאביקו

נכון אפשר לוותר, אבל כמו שיכולתי לוותר, יכולת לוותר על להעיר לי.

buckyball

New member
ממש לא

אני סטודנט להנדסה כימית בשנקר ואני לומד כמעט את כל סוגי המתמטיקה ואת כל סוגי הפיסיקה( מנכניקה, חשמל ומודרנית)

epitaph

New member
וככה גם מי שלומד בטכניון ובב"ג...

השאלה היא באיזו רמה. ובמקרה הזה היא שווה לרמה של מי שלומד כימיה.

למעלה