שלום

epitaph

New member
שלום

רק עכשיו ראיתי שפתחו את הפורום הזה. כאחד שמתעניין וגם לומד בתחום מנגזרות הכימיה נראה לי שאני אסתובב פה לא מעט.
כמו כן, יש לי בקשה קטנה. מחר יש לי מבחן עם חומר פתוח בכימיה פיסיקאלית א' ורציתי לשאול אם למישהו יש דפי נוסחאות או משהו מרוכז בנושא ואם כמובן הוא יכול לשתף. תודה מראש...

חומר פתוח?? הסתדרתם../images/Emo3.gif

נסה אולי את הקובץ המצורף. [אם לא מתאים,אולי תכתוב מה הסילבוס של הקורס ואז אחרים ינסו לסייע לך..]

epitaph

New member
זה לא החומר...

אבל באופן מפתיע הבאת לי דף נוסחאות של הקורס "מאזני חומר ואנרגיה" (הידוע בכינוי כ"מבוא להנדסה כימית 2") ככה שבכל מקרה עזרת לי.
לגבי הסילבוס של הקורס: 1) מהירויות ריאקציה, סדר ריאקציה. 2)משוואות קצב 3)ריאקציות חוזרות, מקבילות, עוקבות. 4)מולקולריות של ריאקציה, מצב סטציונארי (מצב עמיד), תאורית לינדמן. 5) קביעת מנגנון וסדר של ריאקציה כימית. 6)תורת ההתנגשויות. 7)תלות קבוע המהירות בטמ"פ (אהרניוס אם אני זוכר נכון) 8) קטליזה וריאקציות על משטחים (מודל הספיחה של לנגמיר)

אז אצלינו זה פיזיקלית ב',

וגם שם חלק מהדברים נאמרו רק בהרצאה ולא היו במבחן[לא נדרשנו], ועל לינדמן לא שמעתי בכלל
[חלק מהנוסחאות שאתה מבקש,נמצאות באמצע החוברת המצורפת]

epitaph

New member
תודה רבה.

מעניין, לא שמעתם על מנגנון לינדמן-הנשלווד לתגובות בפאזה גזית? יכול להיות שאתה מכיר את זה בשם אחר. זה מתעסק בעיקר ב Kobs שמשתנה בהתאם ללחצים גבוהים או נמוכים.

למדנו רק על לאנגמיר....

ותאמין לי,לא היה יותר זמן ולכן חומר לדחוס לקורס הזה,גם ככה בממוצע הוא ארך כ 8 שעות בשבוע...

למעלה