שלום.

שלום.

אני וחברה שלי עושות עבודה בנושא מודעות נהגים לחוקי ולתקנות נהיגה. אודה לכם מאוד אם תוכלו לענות על השאלון הבא. שאלות כלליות:
כלי רכב עליו הנך נוהג/ת:
כמה שנים את/ה נוהג/ת?
מהי תקופת הליווי הנדרשת לנהג חדש?
מהו הכלל לגבי הסעת נוסעים נוספים אצל נהג חדש?
מהי המהירות המקסימלית המותרת בכביש מהיר?
מהי המהירות המינימלית המותרת בכביש מהיר?
איפה אפוד הזהב אמור להמצא?
מתי מותר להשתמש בצופר?
באיזה מצב אין להדליק אורות גבוהים?
באיזה מצבים יש לאותת?
מה החוק אומר בנוגע לאלכוהול? תודה מראש, כל תשובה תעזור.

ממ.. אני אנסה לענות

גיל: 18 וחצי מין: נקבה :] כלי רכב עליו הנך נוהג/ת: מאזדה 323 כמה שנים את/ה נוהג/ת? חודש וחצי :) מהי תקופת הליווי הנדרשת לנהג חדש? 3 חודשים מהו הכלל לגבי הסעת נוסעים נוספים אצל נהג חדש? ממ.. בתקופת הליווי ניתן להסיע אוטו מלא, אחריה.. עד גיל 21, 2 אנשים. אם יש מלווה אפשר להסיע יותר. החוק עדיין לא סגור. מהי המהירות המקסימלית המותרת בכביש מהיר? 100 מהי המהירות המינימלית המותרת בכביש מהיר? ממ.. 90? לא יודעת איפה אפוד הזהב אמור להמצא? על המושב כזה..? אני לא בטוחה לגבי זה. מתי מותר להשתמש בצופר? רק במקרים מיוחדיים, כדי למנוע תאונה. באיזה מצב אין להדליק אורות גבוהים? כאשר יש אור, הממ.. כשנוסעים בכביש דו סטרי ובאות ממול מכוניות.. באיזה מצבים יש לאותת? בכל תחילת נסיעה, במעבר נתיב, בפנייה. מה החוק אומר בנוגע לאלכוהול? יש כמות מסויימת שמותר לשתות ולנהוג אחריה, בכל מקרה, אסור לנהוג אחרי ששותים. אני לא יודעת את הכמויות המדוייקות, למרות שעדיף לא לשתות בכלל..:) יכול מאוד להיות שהתשובות שלי לא ממש מדוייקות.. אני לא בדיוק זוכרת דברים כמו שהם בחוק.

Mr Fender17

New member
הפסקה מגיאומטריה :| שלי.

ז. כלי רכב עליו הנך נוהג/ת:
מיצובישי סופר לנסר. כמה שנים את/ה נוהג/ת?
חודשיים. מהי תקופת הליווי הנדרשת לנהג חדש?
3 חודשים. מהו הכלל לגבי הסעת נוסעים נוספים אצל נהג חדש?
עד 2 לא כולל הנהג. מהי המהירות המקסימלית המותרת בכביש מהיר?
90 קמ"ש. מהי המהירות המינימלית המותרת בכביש מהיר?
תלוי במהירות התנועה ותנאי הדרך. איפה אפוד הזהב אמור להמצא?
בתא הכפפות. מתי מותר להשתמש בצופר?
רק ע"מ למנוע תאונה. באיזה מצב אין להדליק אורות גבוהים?
אסור בכלל נראה לי.. באיזה מצבים יש לאותת?
כל סטייה מהנתיב, פנייה, מעבר נתיב וכו'.. מה החוק אומר בנוגע לאלכוהול?
שעד כמות מסוימת של אלכוהול בדם מותר, מעל הכמות הזו אסור לנהוג. (לא זוכר את הכמות). בכללי אסור לנהוג תחת השפעת אלכוהול. תודה מראש, כל תשובה -
בבקשה.

Mr Fender17

New member
../images/Emo99.gif

המיצי שלי..
רק חסרה לי מישהי שתשב לידי והכל יהיה מושלם.

NewUser4

New member
תפרסמי את התשובות שלך

אחרי שיהיו לך מספיק תגובות. נראה לי שאת לא ממש יודעת את התשובות במדויק.

לא, אליי.../images/Emo13.gif

ו-NewUser4, אני אשמח אם תוכל לשלוח לי מסר עם התשובות הנכונות. [אני בסך הכל בת 15. אנחנו התכוונו לוודא חוקים אחרי השאלון
]

NiKi†a

New member
אממ נו

שאלות כלליות: גיל: 17 וחצי מין: נקבה כלי רכב עליו הנך נוהג/ת: יונדאי לנטרה
כמה שנים את/ה נוהג/ת? חודשיים וחצי מהי תקופת הליווי הנדרשת לנהג חדש? 3 חודשים. מהו הכלל לגבי הסעת נוסעים נוספים אצל נהג חדש? אחרי תקופת הליווי 2 נוסעים לא כולל נהג. עם נהג מלווה מותר כמה שאוטו יכול להכיל. מהי המהירות המקסימלית המותרת בכביש מהיר? 90 קמ"ש? 100? נראה לי =] מהי המהירות המינימלית המותרת בכביש מהיר? תלוי בתנועה..\= איפה אפוד הזהב אמור להמצא? בתא בכפפות מתי מותר להשתמש בצופר? כדי למנוע סכנה. באיזה מצב אין להדליק אורות גבוהים? כשיש אור..כשיש מכונית מולך..בכביש עירוני.. באיזה מצבים יש לאותת? כשעוברים נתיב, כשמבצעים פניות, כשיוצאים מחניה.. מה החוק אומר בנוגע לאלכוהול? אסור לנהוג כל עוד אתה שיכור?
..צריך לחכות שהשפעת האלכוהול תתפוגג.

Daemonlior

New member
חחחח

אתם באמת לא יודעים מה המהירות המותרת בכביש מהיר? המהירות היא 110 קמ"ש.. הבעיה היא שבכל הכבישים המהירים (חוצה שומרון, איילון, כביש החוף ברובו, כביש 443 וכו' וכו') המהירות מוגבלת ל 80, 90 ולפעמים 100 קמ"ש.. רק בכביש 6 המהירות לא מוגבלת.. מהי המהירות המינימלית המותרת בכביש מהיר? 55 קמ"ש.. איפה אפוד הזהב אמור להמצא? במקום נגיש בחלל הרכב.. משמע - לא בבגז'.. מתי מותר להשתמש בצופר? בכל מצב, במיוחד ליד בתי חולים ובתי אבות... שאר השאלות לא כל כך מעניינות =)

costaet

New member
אין דבר כזה מהירות מינימלית.

בארץ אין דבר כזה מהירות מינימלית בכביש מהיר (ובשום כביש אחר). בכביש 6 כמובן המהירות מוגבלת ל 110, לא על ידי תמרור (לזה בטח התכוונת) אלה על ידי ההגדרה של כביש מהיר.

Daemonlior

New member
כן כן..

תקרא מעל... טעות שלי, הרבה זמן לא הקדשתי מחשבה לחוק הזה..

Marble Arch

New member
יש מהירות מקסימלית?

כלומר- המהירות המקסימלית היא כפי שמסומן בתמרור, ובהיעדר תמרור- 110 קמ "ש, לא?.. כלומר- אם יוצב תמרור שמורה על 120 קמ"ש- אזי מהירות הנסיעה המקסימלית באותו כביש תהיה 120? או שיש מהירות מקסימלית שאי אפשר לעבור עליה?

Daemonlior

New member
חיובי.. ../images/Emo45.gif

אין מהירות מקסימלית שאסור לעבור עליה.. תמרור מחייב יותר מאשר חוקי תעבורה..

MrJacKasS

New member
זה פשוט

בהיעדר תמרור הגבלת מהירות, המהירות המקסימלית היא כך: בכביש משולב - 25 קמ"ש בכביש עירוני - 50 קמ"ש בכביש בינעירוני ללא שטח הפרדה בנוי - 80 קמ"ש בכביש בינעירוני עם שטח הפרדה בנוי - 90 קמ"ש בכביש מהיר - 110 קמ"ש קחי לדוגמה את כביש החוף (2). זהו כביש בינעירוני ברובו עם שטח הפרדה בנוי, כלומר המהירות המקסימלית היא 90 קמ"ש, אך יש בו קטעים מסוימים שמוצב בו תמרור 100 קמ"ש המתיר לעלות את המהירות המקסימלית ב-10 קמ"ש.

למעלה