שלום

chupetin

New member
שלום

אני כנראה טסה בסוף יוני לארגנטינה עם 2 חברות(אנחנו בנות 17-18) 2 הבנות שטסות איתי ישהו בבואנוס איירס 14 ימים ואני נשארת אצל חברה שגרה בבואנוס איירס.. עכשיו השאלה היא האם כדאי לי לטוב ולהיות חודש רק בבואנוס איירס האם זה שווה את הסכום (1700-2000 דולר) מפחיד להסתובב ביום לבד כי היא בבוקר לומדת באוניברסיטה. אמרו לי שחבל שאני לא אבקר בברילוצ'ה או באיגווסו אבל הבעיה היא שהבנות שטסות איתי לא מעוניינות לבקר שם מכיוון שיש להן זמן מוגבל וקצר והן רוצות לשהות רק בבואנוס איירס. חוץ מקניונים מסעדות טיולים וביקורים בריקולטה,אובליסקו וכו' איפה אפשר לבלות ולראות מקומות יפים בתוך בואנוס איירס? יש חברה ישראלית שמארגנת נסיעות טיולים בארגנטינה שאני אוכל לסמוך עליהם? או לחפש שותפה רק לברילוצ'ה או לאיגווסו ולחזור לביתה של חברתי? תודה מראש!

גרי רשף

New member
לטייל, לטייל, לטייל, לטייל, לטייל..

בואנוס איירס היא עיר גדולה ותוססת ואפשר לאהוב אותה, אבל אפשר גם לא: תלוי בך, באנשים איתם את נמצאת וכו'. מה שבטוח- להיות חודש בארגנטינה ולא לבקר במקום כמו איגואסו זה פשע..
אם אינך ערוכה לטייל לבד- נסי למצוא טיול מאורגן או משהו כזה. זיכרי שאת מגיעה לשם בחורף: בבואנוס איירס קר בערך כמו בארץ בחורף, באיגואסו מזג האוויר צפוי להיות נעים, ובברילוצ'ה זו עונת הסקי. חוץ מזה יש עוד המון מקומות יפים לטייל בהם ברחבי ארגנטינה. דבר אחרון- צריכים להיות ערניים בבואנוס איירס, לדעת היכן מותר להסתובב ומתי, וגם כיצד. באיגואסו ובברילוצ'ה לא צפויה להיות שום בעיה!

chupetin

New member
תודה!

טיול מאורגן זה לא בשבילי הוא גם יקר ודיי קצר..אומנם מבקרים בהרבה יותר מקומות אבל לא בידיוק במקומות שאני רוצה. את בואנוס איירס אני כמעט בטוחה שאני יאהב אבל אני תחת לחץ עכשיו..אני לא יודעת מה כדאי לי לעשות...כי ישנה טיסה שמתאימה לנו מאוד אך יש רק 2 מקומות אבל ינסו לסדר לנו 3 מקומות ואני חייבת לתת תשובה עד היום בערב או מחר. ואני פשוט לא רוצה לבזבז סכום כ"כ גבוה אם אני אהיה רק בבואנוס איירס אבל מצד שני אין לי ברירה כי אני בת 17 וזו ואחרי החופש בספטמבר מתחילים הלימודים וכל השנה אין לי אפשרות לטוס לחודש..ובחופש הגדול הבא מגייסים אותי כבר..אמא שלי המליצה לי לעשות טיול ממש אחרי הצבא ליותר זמן ולעוד ארצות אבל אני מעדיפה לטוס עכשיו כל עוד אני מכירה שם אנשים וגם לצבור ניסיון לטיסה הבאה אם תיהיה.. אז זהו זאת השאלה האם לשהות בבואנוס איירס חודש בלי לבקר מקומות מחוץ לעיר או לא לטוס בכלל.. תודה

chupetin

New member
ועוד משהו

אנחנו דוברות את השפה הספרדית באופן שוטף ואמרו לנו שקל להתמצא בעיר אבל להיזהר מנהגי מוניות והאנשים שם.. אנחנו כנראה נלון באחד ההוסטלים שברחוב פלרמו אם אני לא טועה.. http://www.southernhouseba.com/index2heb.php זה האתר.. מקום שנראה יפה ולא יקר..אני חושבת שהמקום בבעלות יהודייה.. אני מקווה שהרחוב לא מלא בטיפוסים למיניהם...

אלון 58

New member
פלרמו זה רובע של בואנוס-אירס...,

בכל מקרה,לדעתי כן כדאי לברר לגבי סיור מאורגן,לאיגואסו למשל(מתוך הנחה שיש משרדים שדרכם ניתן להזמין זאת),כל זה כמובן מותנה בכך שאת לא חייבת להיות תלויה בחברותיך,אם הן לא רוצות,את צריכה להרגיש עצמאית.

chupetin

New member
הבנתי..

תודה! אני באמת חושבת על טיול מאורגן לאיגואסו או ברילוצה לאחר עזיבתן של חברותיי...אבל אמא שלי מפחדת עליי מאוד בכל זאת אני רק בת 17 ועצמאית במדינה כל כך גדולה ושיש בה די הרבה פשע זה קצת מסובך..וזאת גם הפעם הראשונה בארגנטינה... ככה שאני עדיין מתלבטת. אבל אם ידוע לכם על סוכנויות או כל מקום אמין שמארגן מיני טיולים למיניהם אני אשמח..

אלון 58

New member
אם הייתי יודע,כבר הייתי כותב לך כאן

הייתי בארגנטינה לאחרונה במסגרת טיול שכלל גם את ברזיל ופרגואי,בנובמבר-דצמבר 2005,חוץ מהאיגואסו היינו בבואנוס-אירס ובדרום-פטגוניה.בבירה שהיתי יום אחד בלבד לפני הירידה לפטגוניה,וכיומיים נוספים אחרי זה,ולפני החזרה לישראל דרך צרפת.השהויות הקצרות בבואנוס-אירס היו ממש לא מספיקות לי,ולא הספקתי להכיר הרבה,אבל אני עוד מתכוון לחזור לשם מתישהו,כדי למצות יותר מעיר מיוחדת זו,ואולי מקומות נוספים. אני מבין שאמך אמורה לדאוג לך כשתהיי שם,אבל צריך לקחת הכל בפרופורציה,גם את נושא הפשע,יש גם הרבה הגזמה בתאורים של אנשים,לא הכל מושלם,אבל גם לא הכל רע,אז עשי לעצמך את החשבון,ואם יש לך את השפה,את תסתדרי יותר טוב ממה שאת מכירה את עצמך.

yaelgro

New member
יש סוכן ישראלי

שקוראים לו דני מגנהיים, אני אנסה לברר לך את הטלפון. יש גם את סוכנות קולומבוס שהם יהודים ואני ממליצה מאוד.

chupetin

New member
תודה גם לך!

אני אשמח לקבל טלפון כתובת או כל מה שיעזור..

buffer

New member
הוסטל מעולה בפלרמו

הייתי בו שבועיים ונהנתי מכל רגע. אווירה בינלאומית, שירות נהדר. לא הכי זול בעיר (18 פסו) אבל סביר. היתרון במחיר שיש אינטרנט חינם ואין את כל הישראליאדה שיש בהוסטלים כמו אסטוריל ואחרים. הוא נמצא בפרלמו, ליד תחנת הסובטה "פלאסה איטליה", ברחוב תאמס 2212 פינת פרגואי. מומלץ.

buffer

New member
ההבדל בין הוסטל ומלון

הוסטל זה יותר אכסניית נוער ומלון זה מלון - על כל המשתמע מכך מבחינת מחירים וסטנדרט של שירות. ההבדל טמון בעיקר במחירים שהוסטלים נעים בין 10 ל-30 פסו ללילה בארגנטינה, והמחיר משתנה בהתאם לרמת השירות האיזור הכללי והמיקום בעיר ורמת הפרסום של ההוסטל. בהוסטלים בדרך כלל יש מטבח לשימוש האורחים, הגיל הממוצע הוא בסביבות 20, והוא מאוד בינלאומי. עם המשפחה לא הייתי בא להוסטל, אבל לחופשה ארוכה וטיול תרמילאי - לא משנה בן כמה אתה - לך להוסטל.

גרי רשף

New member
תודה!

האמת שחשדתי שהוסטל זה עם לינה משותפת או משהו כזה, אבל אני מבין שזה קשור רק לתנאים ותו לא, ומינימום פרטיות יש.

zfard

New member
סוכריה-

אם הייתי אמא שלך, גם אני לא הייתי מתלהבת שתסתובבי לבד ברחבי ארגטנינה בגיל 17...
יש המון המון המון דברים מדהימים לעשות בבואנוס איירס, שלא יספיק לך חודש!!! יש לי כל מיני המלצות אם תרצי (שכונות שכדאי לראות, מוזיאונים מעניינים, שווקים, ועוד), אבל ההמלצה הכי גדולה שיש לי לתת לך, בדיוק עמדתי לכתוב את זה אתמול או שלשום- מאחורי קניון האבאסטו, בפינת סימטת קרלוס גרדל (זה לא כזה חור כמו שזה נשמע במשפט, זה פשוט רחוב ליד), יש בית ספר שפתח אותו רקדן טנגו ששמו כרגע פרח מזכרוני. אפשר לקחת שם שיעורים בהמון דברים של פולקלור ארגנטינאי, כולל שיעורים פרטיים, במחירים לגמרי סבירים!!! אני לקחתי שם שיעורים פרטיים ב"fileteado", הסגנון הפורטניו הטיפוסי של עיטור שלטים ורכבים, מורה מקסימה, שלושה ימים רצופים!
אפשר גם שיעורי טנגו, בנדונאון, מה שאת רוצה. בנוסף, בימי שלישי בערב (אם זה לא השתנה מאז) בקומת המסעדות בקניון האבאסטו יש רחבה גדולה באמצע, והמורים לטנגו של הבית ספר הזה נותנים שם שיעור פתוח לקהל בחינם! נורא נחמד לשבת לאכול שם ולראות ערמת אנשים רוקדים טנגו!
בקיצור, נורא יפה שם, קיבלו אותי מאד יפה, המקום קטן ונעים, וההיצע של הפעילות התרבותית גדול ובמחירים מצויינים!!! אני הייתי עושה רשימה של דברים שיש לעשות בביירס , ורואה איזה דברים אפשר ללמוד שם(למעשה, זה אחד החלומות שלי, ליסוע לביירס לכמה חודשים רק כדי ללמוד במקום הזה כל מיני דברים מעניינים- להמשיך עם הפילטאדו, טנגו, בנדונאון...), ומשלבת בין השניים, ובערב אפשר לצאת עם החברה... לא יספיק לך חודש!!!
יש לי עוד רעיונות אם תרצי

zfard

New member
עוד-

קראתי את שאר התגובות שיש בינתיים בשרשור- באמת באמת שאמהות יודעות מה הן אומרות, אם אמא שלך מעדיפה שלא תצאי מביירס אז זה עדיף. חס וחלילה יקרה משהו וזה יהיה לא נעים כפליים בגלל הפאדיחה מאמא...
ההמלצה היחידה שאני יכולה באופן אישי לתת לך על מחוץ לביירס זה סלטה (אז מה אם אני נשמעת כמו תקליט שרוט), פשוט כי שם אני מכירה אנשים שאת יכולה להשאר איתם ושאפשר לתאם איתם פעילות (ושיאספו אותך מהטרמינל וכו', שלא תסתובבי לבד)- מי שהיה ראש הקהילה בזמן שאני הייתי שם בשליחות יש לו עכשיו הוסטל, וקיבלתי תגובות מאנשים שהפניתי לשם שהם היו מאד מאד מרוצים, בנוסף הוא ואשתו מרים אנשים פשוט מקסימים והם רק הם בלי ילדים אז הם פשוט מתייחסים לכולם כמו אבא ואמא, הם באמת אנשים מקסימים. אבל אני עדיין חושבת- וסליחה אם אני נשמעת כמו פולניה משביתת שמחות- שאם אמא שלך מעדיפה שתשארי בתוך ביירס אז בשביל השקט הנפשי זה עדיף. אני אשמח לעזור לך לתכנן את החודש הזה שלא תשתעממי לרגע!!!

chupetin

New member
כןכןכן

נשמע אחלה! אני יודעת שזה גיל מאוד צעיר בשביל טיול טיול...אבל זה משהו שאני רוצה מאוד וזה גם איכשהו צבירת ניסיון לטיסה הבאה... אממ מותר לפרסם פה את המסנג'ר? או שלשלוח לך במסר?

chupetin

New member
(=

טוב לא בידיוק לבד אני יותר פחדנית ממנה חצי חודש עם חברותיי וחצי חודש עם חברתי המקומית... אם אתה אומר שאפילו חודש לא יספיק אני זה טוב מאוד ככה אני אכיר יותר ויותר.. הטנגו נשמע ממש נחמד... ואני אשמח לקבל רשימה של מקומות בילויי..משהו בסגנון צעיר מסיבות אפילו.. תודה רבה לולכם!

zfard

New member
אני צפרדע בת ../images/Emo13.gif

מקומות בילוי זה צד פחות חזק שלי כי לא הייתי בביירס מספיק כדי לצאת, הייתי באה כל פעם ליומיים שלושה, אני יכולה לשלוף כמה מקומות מהזכרון- בעיקר מקומות של אוכל (פלסה סרנו, פלרמו הוליווד, פוארטו מדרו), יש פה בפורום אנשים שנמצאים בביירס ובטח יוכלו גם לתרום, ואני גם יכולה לברר. בטח גם לחברה שלך שגרה שם יש רעיונות, אז את יכולה לשאול אותה ואז לפי זה להתחיל לתכנן. איפה את בארץ? את מוזמנת להעביר לי מסנג'ר כאן או בפרטי, ואם את קרובה גיאוגרפית אני אשמח לעזור לך להתארגן ולחשוב על רעיונות גם לא באופן וירטואלי, איך שתרצי
בואנוס איירס זאת עיר מדהימה, פשוט להתאהב בה. יש לי חברה שאמרה פעם שבואנוס איירס זה כמו הטוב ביותר מפריז ומניו יורק- משולב. אני לא יודעת אם היא אי פעם הייתה בפריז או בניו יורק, אבל אני אישית בפריז הייתי, ובואנוס איירס שווה הרבה יותר!!! מאז אני שומרת על הציטוט הזה שלה, הטוב ביותר של פריז וניו יורק, משולב...

chupetin

New member
...

מצטערת לא שמתי לב שזה את ולא אתה חחח אממ אין לי בעיה להעביר פה [email protected] אני מחולון ועוד פרטים בשיחה (= העיקר להיות בארגנטינהההה הלוואי ובאמת אני אטוס..בנתיים אני רואה שלא הכל מתקדם כמו שרצינו... תודה על הכל!

למעלה