שלום..

שרון ש

New member
שלום..

צהריים טובים לכולם. מכרה המכירה במעט את סיפור חיי הציעה לי כבר כמה פעמים לבוא הנה. ומעולם לא מצאתי את האומץ להיכנס לפורום. והרי זה בסך הכל פורום.... אבל בתוכי ידעתי שכשאבוא...אסתכל פנימה, והפנימה שלי מפחיד. והידיעה שאחרים חווים את אותו כאב שאני חווה איננה גורמת לי להרגיש טוב יותר. קראתי אתכם .והתרגשתי. אני יושבת כאן ודמעות חונקות את גרוני. גם העניין הזה של הדמעות הוא די חדש לי. הרי הפסקתי לבכות ביום השבעה שלו. אני מצטערת שאני כותבת כאן מבולבל כל כך.. כנראה זו ההתרגשות, והדמעות ששולטות בי כרגע.. אולי כדאי שאספר לכם לפני זה קצת מה מביאה אותי לכאן, על השכול הפרטי שלי... הייתי נערונת צעירה כשהכרתי אותו, אחד מתוך "חבר´ה" שהצטרפתי אליהם דרך חברה טובה. מהרגע הראשון היה ביננו איזשהו חיבור אחר.. של שיחה קולחת. לי היה אז חבר ולו היתה חברה..אבל התקרבנו כל יום עוד קצת. הוא הפך להיות החבר הכי טוב שלי, האיש לו אני מספרת הכל,האדם הראשון עליו אני חושבת כשאני רוצה לשתף, לספר, לבכות או לצחוק. התאהבתי בו. לקח לנו זמן רב להודות בפני עצמנו שאנו אוהבים כבני זוג ולא עוד כחברים טובים, ועוד יותר זמן לממש זאת ולהיות יחד.זמן שהיום אני בוכה עליו. אבל לבסוף מימשנו את אהבתנו והיינו יחד.פרחתי.זרחתי.קרנתי.הייתי מאושרת יותר ממה שהייתי כל חיי. באחד הלילות האחרונים שלנו יחד, הוא התחיל לדבר איתי על המוות ואמר שהוא מפחד למות.קיבלתי את דבריו בביטול..הרי הוא כל כך צעיר... היה והמשכנו הלאה. ואז רבנו, על שטות. ואז הגיע הטלפון.וחבר משותף שלנו שבא לקחת אותי אל הוריו.ושבעה.ושלושים. ובתום השלושים נשבעתי לעצמי שדבר לא יפגע בי כך יותר.זו היתה הפעם האחרונה שבכיתי למשך השלוש שנים הבאות.גם הפעם האחרונה שהרגשתי. עד שהגיע איש חדש לחיי שלימד אותי מחדש לאהוב, ולהרגיש, ולבכות. אבל פתאום.. עם כל זה שהרגשתי שוב את כל הדברים הטובים. גם כל הכאב הזה יצא החוצה.כאב של שלוש שנים ללא דמעה אחת. לא מזמן היתה לו יומולדת. לאבן שלי, כך אני קוראת לו בציניות הכל כך אופיינית לי לגבי מוות.. ופעם ראשונה שהרגשתי באמת את המשמעות של לאבד אותו, בלי כל ההתכחשות מסביב... ואני כל כך, כל כך מתגעגעת. זהו...סליחה על המגילה הזו....פתאום הכל יצא החוצה.... שרון

את רשאית להמשיך לקרוא לו אבן

אבן היא אומנם רק אבן - אבל גם בלי שתהיה אבן יקרה - היא עדיין משהו יקר ויסודי ביותר, וגם אם תתעלמי, באותה ציניות מובנת, מהיחוס הקדוש והקדום של האדם לאבן - אולי עוד מתקופת האבן - גם כך, תוכלי למצוא בה סוד קטן: אבן היא מילה הקושרת באופן הכי מחובר את האב אל הבן: היא בנוייה מ-אב ו-בן כשהם מחוברים יחד. אב/בן. א-ב-ן. אולי כי הבן מניח אותה על אביו, אולי כי לעיתים זה קורה ההיפך. דבר אחד בטוח: אבן ככל שתהיה - יש בה משהו שקושר אליה מאוד. זה לא עץ. ולא פורמאייקה. ולא פלסטיק. ולא בד. א ב ן . אז מה הפלא שאת בוכה עליה. עליו. על האבן. מותר וגם רצוי.

דברת ציניות ואבנים, עזרא עלי הקלת

דברת, ואולי, רק אולי, היית צריכה את הזמן כדי לתת לדמעות למצוא את מקומן. ואולי, רק אולי, תקחי את הדברים הנפלאים של עזרא ותוכלי להרגיש שראית עולם שכזו מקלה ולו במעט ממשקל האבן ומחזקת את הקשר לאדם. חיזקי ואימצי.

דברת22

New member
שרון יקרה

מצמרר ומרגש. אבל - בכל זאת לאהבה יש כוח משלה. האהבה מנצחת.הזכרון קיים אותו אי אפשר ואסור למחוק. הזכרון ילווה אותך ברגעים רבים ואחרים. כמה טוב שיש מי אותו את יכולה לחבק ולאהוב- מישהוא שיבין את הדמעות , את רגעי ההסתגרות . האהבה מנצחת, הלא כן? המשיכי לאהוב עם הזכרון , דעי לחייך ולבכות כי החיים, אחרי הכל ועם הכל, נמשכים. ומה אני עושה בפורום זה? בן זוגי התאלמן לפני כשנה , ואני איתו, לנסות ולהוציא אותו מן העצב ומן השכול, ללמד אותו לחבק ולבכות, ללמוד אותו שוב, שהחיים ממשיכים ומעבר לאבן , לזכרון ולאבדן - יש חיים. וזה קשה! כמה זה קשה! אני צריכה להיות כל כך חזקה,, מה שלא כל כך הולך. כמה פעמים אני או-טו-טו נשברת. לא יכולה יותר עם מצבי הרוח, עם המלנכוליה, עם ההתרחקות שלו וההסתגרות בתוך העצב הפרטי שלו.. אבל, כמאמינה בכוחה של אהבה - אני ממשיכה, ואני שם, איתו....

שרון ש

New member
דברת יקירה

אותו איש שלימד אותי לאהוב מחדש איננו בן זוגי כרגע. הוא עדיין חברי הטוב ביותר, ושנינו מאמינים כי יבוא יום בוא נשוב להיות יחד. אבל כן, הוא נותן לי את החיבוק והחום שלו אני זקוקה. מפליא שבכלל הצלחתי לאהוב שוב, להרגיש שוב לאחר שהלך ממני. ביום הולדתו של האבן שלי, הוא עבר איתי ליל מרורים. עצוב ככל שזה יהיה, הוא יכול להבין , כי גם הוא חווה שכול... אולי בגלל זה דווקא הוא זה שהצליח להגיע אלי.זו לא היתה אהובתו שהוא איבד.. וברור לי שהתמודדות מול זיכרון הרבה יותר קשה מהתמודדות מול אדם חי (אקס מיתולוגי לדוגמא) ולכן אני כל כך מעריכה אותו. אבל עדיין פוחדת פחד מוות. לאחר שמאבדים אהוב בצורה כל כך טרגית ובגיל כל כך צעיר (הוא היה בן 23) קשה מאוד לאהוב שוב ותמיד ישנו הפחד מאובדן אבל דברת, אני רוצה לחזק את ידיך.. אין לך מושג כמה אני מעריכה ומוקירה את חברי, שעומד שם איתן בשעות המלנכוליות שלי ומבין. לפעמים אינני יודעת להגיד את התודה ולהביע את האהבה, בעיקר מפחד... אבל הן קיימות. אל תתיאשי גם לא בשעות הקשות של אהובך! אני בטוהח שהוא אוהב ומעריך אותך בכל לבו. שרון

סברנה

New member
הספור שלך כל כך דומה....

שלוש שנים מלאו למותו של בני... היום היה צריך להיות בן 24 לא מזמן "חגגנו" ...את היום בו נולד 4/11 .... ושם במטע האפרסמונים סיים בני את חיו....חי!!!! וגם לזאת שפעם היתה אהובתו יש כבר אהבה חדשה... ואחים תאומים חדשים... ורק אנחנו ההורים כואבים.... והחברים ממשיכים כבדרך החיים... ואילו הרגבים ידעו את שנטמן בתוכם????? יחד עם בני... גם חיי .... אם הנער.... ואם זו לא את - איתך הסליחה....

שרון ש

New member
סברנה יקרה

זו לא אני..אבל אני יכולה להגיד לך שלמרות שאני מנסה נואשות להמשיך בחיי ויודעת שעוד אקים משפחה משלי ואחיה את חיי... חלק ממני מת ביום אהובי מת.אני יודעת שכלפי חוץ זה נראה כאילו המשכנו הלאה,החברה-החברים אבל חלק ממני תמיד נשאר איתו ואני יודעת שכך גם עם חברינו , פעמים רבות אנחנו מוצאים עצמנו מעלים את שמו, עדיין מלאי געגוע וכאב.. גם האיש שלימד אותי לאהוב, יודע שחלק ממני תמיד ישאר שם. יודע שיום השנה שלו ויום ההולדת שלו הם ימים קדושים עבורי. אנחנו חייבים למשוך קדימה ,סברנה... זה לא אומר שאיננו אוהבים,זוכרים ומתגעגעים.

שלום לך, שרון

לא קל להסתכל פנימה אחרי שלוש שנים. האיש שלימד אותך לאהוב מחדש.. להרגיש.. סדק את האבן שתחתיה קברת את כל העצב והכאב והגעגוע. ודרך הסדק הזה הכל צף מחדש. והכל מחדש. כאב אינסופי.. כי רק עכשיו מתחילה ההתמודדות האמיתית שלך עם המוות שלו. רק עכשיו את מתחילה להיפרד ממנו. קודם לא הסכמת. עד עכשיו הכל תסס מתחת לאבן ההיא שרק עכשיו את מרימה אותה. וזה כואב שרון. כן. כמו כל פצע שלא נוקז ולא טופל ולא נחבש ולא נשטף בדמעות. מקום שאי אפשר היה לגעת בו. כי הגנת עליו בשריון בלתי חדיר. כדי שלא תפגעי יותר. תתגעגעי שרון. ותבכי. תיפרדי. השריון לא רלוונטי יותר זה למה כשבאה האהבה בא גם כל העצב הזה. מאחלת לך שתמשיכי לא לפחד להסתכל פנימה ולהבריא את המקום הכואב. ולהפרד. מהאבן. אחת

שרון ש

New member
אחת...

הכאב הזה... זה משהו שאני לא יודעת איך להתמודד איתו, בדיוק כמו שלא ידעתי איך להתמודד עם האהבה החדשה שקיבלתי.. ולכן אנו לא יחד כרגע... אם כי הוא ממשיך לתמוך כחבר טוב , אפילו הטוב ביותר... אבל הפחד לאהוב- ולאבד גדול מדי... דבריך העלו בי דמעות.. תאור מדויק ללבי הנמחץ בקרבו. את יודעת... במקום מסוים הייתי רוצה לחזור לאטימות הזו, לשריון.. להפסיק להרגיש. אני יודעת שאתגעגע אליו כל חיי.גם אם וכאשר אקים משפחה משלי, אמשיך להניע את חיי קדימה. הוא חלק ממני , האבן. יש פינה בלבי שנחתמה ביום שבה הוא נלקח ממני. פינה השמורה אך ורק לו שאין לאחר מקום בה. לבי - גם כשאוהב- איננו שלם עוד.

את יודעת..

יש דברים שנצרבים בנשמה. בלב. הפינה הזו ששמורה לו. היא שלו. נכון. אבל הלב הוא שריר. כן. שריר מאובן. מנוון. אבל תגידי.. ככה את רוצה להמשיך לחיות את כל עשרות השנים הבאות? האהבה זו ההתעמלות של הלב. ושריר שעובדים עליו גדל. מתרחב. מתחזק. נוצר מקום לעוד אחד. לאחר. זה גם קורה בלי קשר לשכול. כשהייתה לי בת יחידה חשבתי שאי אפשר לאהוב עוד. זאת אומרת.. אין מקום.. הכל מלא. ואז נולד עוד ילד.. והלב פשוט התרחב. אחרי כמה ימים בכלל לא הבנתי איך יכולתי לחשוב ככה. אז משם אני לומדת שאפשר.. אז זה לא קל. אהה.. והפחד.. כן. הפחד. אוי.. הוא כשלעצמו מאבן הכל. הכי קל עכשיו זה להשתבלל. לחזור לאטימות החמימה והמוכרת. לשריון. לקרקע המוצקה. לוודאות. ואז.. מה? ככה?! זה כל מה שיש בחיים האלה? ככה את באמת רוצה לחיות? בלי להרגיש? בלי לאהוב? הכל מתחיל כשאת מחליטה להלחם על החיים שלך בחזרה. וכנראה התחלת לעשות את זה..גם אם עדיין לא ספרת את זה לעצמך. כי לא "קיבלת" אהבה חדשה. אין דבר כזה. יצרת אותה יחד איתו. משהו בך הבין שהגיע הזמן. אז אולי עוד לא ממש. ואולי עוד לא בשל. אבל סימנת לעצמך שאפשר. תקשיבי לעצמך. תסתכלי על מה שיש שרון. לא על מה שאין. תתמקדי במה שיש. באיך את רוצה לחיות את החיים שלך. באושר שלך. מחבקת עם הרבה אהבה אחת שמגלגלת אבנים

האהבה זו ההתעמלות של הלב? ../images/Emo28.gif

טוב, אז עזרא לא יחזור פה שוב על התפקיד האנטומי האמיתי של הלב - הנה, יש פה עדיין אנשים שהמילה פומפה מצחיקה אותם - כנראה שגם הצחוק הזה בא להם מאותו מקום - אבל לזכותך ייאמר שלפחות את מכירה בעובדה שמדובר רק בסוג של שריר, ואם זה כך - אז בהחלט נכונה הדוגמה הציורית שהבאת לאותה התעמלות של הלב. הבעייה היא כמובן, שרוב האנשים מכירים כמעט רק מושג אחד של התעמלות, בעיקר את האתלטיקה הקלה. מאולימפיאדה אחת עד השנייה - כך עשרות על עשרות שנים - מלמדים אותנו רק מהי אתלטיקה קלה, איש עוד לא הצליח להסביר מהי האתלטיקה האחרת, הנכונה יותר, ההפוכה לאתלטיקה הקלה, בין אם היא אתלטיקה הפוכה למושג ´קלה´ במובן אתלטיקה קשה - או בין אם היא הפוכה לאתלטיקה הקלה במובן היותה אתלטיקה כבדה. סתם התעמלות כנראה לא תסייע לאיש, אתלטיקה קלה תמיד שימשה בעיקר לשעשוע, ההתעמלות המקובלת היא כנראה רק סתם סוג של ספורט, גם נעלי ההתעמלות של פעם הפכו פתאום לנעלי ספורט, תראי מי נועל אותן היום ברחוב, כל אדם שני, כל ילדון שלישי, גם בני שמונים, מה להם ולספורט, מה להם ולהתעמלות, גם חולצת הטריקו של ההתעמלות הפכה פתאום להיות מותג מטופש, לא, לא ההתעמלות היא הפתרון - אלא כמה שיעורי חובה ביסודות האלקטרוניקה והכימיה. משם נובעת באמת אותה תחושה שהאנשים קוראים לה ´אהבה´, הכל הוא עניין של הפרשות הורמונים כימיים מסויימים המתרחשות על ציר של אורך גל-מוח משותף מסויים עם הפארטנר שלהם, בתוספת עיבוד נתונים מוחי קל. ועובדה - שלא חשוב כמה נכון כתבת - עוד תיווכחי לדעת שבדיוק אותן שאלות תצוצנה שוב ושוב. אין מה לעשות: אנשים לא רוצים להכיר באמת. הם מעדיפים לברוח ממנה. וגם לצחוק לה. לפעמים עזרא אפילו חושב לעצמו, שהם זקוקים למנה מסויימת של סבל או צער או עצבות, כדי למלא את עצמם באיזה תוכן. אכן, מוזר. שבת שלום!

קשה להתאפק, כי

זה באמת עונה לי על השאלה המנקרת במוחי זמן לא מועט: מהם "אנשים עם לב של אבן"? אך נשאלת מאליה השאלה, שנותרה עומדת, ואולי גם עליה אזכה לשמוע ממך את התשובה: מהם, אם כך, "אבנים עם לב אדם"???

שאלה יפה - אבל התשובה פחות ../images/Emo28.gif

נו טוב, שתי המקבילות המנוגדות האלה שהבאת הן כמובן לא שום אמת מוחלטת - אלא רק קישקוש מיקרי של פזמונאי מתקופת כיבוש הכותל ב- 1967. ז´אנר מישחקי המילים האלה היה אהוב אז במיוחד, בגלל כללי הקופירייטינג היסודיים הגלומים בו. זה טוב לשילהוב קהל רב בזמן קצר: קל להשתיל את הסיסמאות האלה במוחות האנשים - כי קל לאנשים לזכור אותן. דוגמה לסיסמה דומה מן העבר: "אגד מוביל בכל הדרכים - כל הדרכים מובילות לאגד". אגב, דידי מנוסי יצר באותה תקופה אמירה נוספת המבוססת על אותה שיטה בשיר נוסף: "מי שחלם לו... מי שלחם.." משהו כזה. ובאותה הזדמנות - ובסוגריים - הנה צד נוסף של הקישקוש הזה המיוחס לאבני הכותל: לא רבים יודעים שהכותל המערבי הזה הוא בכלל לא שום קיר קדוש - אלא רק פנטאזיה מלאכותית שגוייה של עסקני דת שאימצו אותה, בבלוף כמובן, כדי לספק סחורה כלשהי ליהודים המאמינים. ה´כותל´ הזה, הוא בס"ה אחד מארבעה קירות שבנה אותם הורדוס כדי לקשט או להגן על המיבנה האמיתי של הר הבית. אין שום קשר בין הכותל של היום לקיר קדוש כלשהו. כל הסיפור הזה הוא קישקוש מוחלט. הערבים, אגב, עד היום, קוראים למקום הזה על שם הסוס של מוחמד, משום שבדיוק סמוך לאותו קיר - שם הוא היה קשור ושם היה רגיל לעשות את צרכיו. כמובן שעצם המושג ´הכותל המערבי´ אינו שונה מהמושג ´אגד מוביל בכל הדרכים´ או מ"אנשים עם לב של אבן". אלה כולם המצאות לרגע של אנשים זריזי לשון ששירתו אינטרסים שונים של בעלי עניין. ועזרא מקווה שהצצת ולא נפגעת.

עיניים

New member
אכן, התשובה - פחות ../images/Emo10.gif

למעשה, אין בדבריך כל תשובה לשאלה. ולכן אענה לך אני. המושג "לב של אבן" נולד בדיוק בשל הסיבות שניסית למנות כאן. חסימת הרגשות. שליטה קרה ומוחלטת, לפי דבריך, ברגשות, והתמכרות ל"גלי מוח" המחפשים תדרים. הייתי ממליצה לך לקרוא על דמימת בויא על מנת להבין עד כמה אתה טועה, ולמה עלולה לגרום חסימת רגשות. באופן טבעי, למגינת ליבך, הרגשות הן ששולטות בנו באופן טיבעי, וכל נסיון לשלוט בהן (שלא כדרך הטבע) עלול להיות בעוכרינו, ובין שאר הרגשות קיים במקרה גם רגש האהבה. נכון שיש כמה סוגי אהבה, אל כל אחד מהם הוא סוג של רגש. הנה. קרא גם את זה בחלקו האחרון של המאמר. ובעניין הסיפור המקושט שלך על הכותל המערבי. נכון שהורדוס בנה את החומה שתחמה את הר הבית, אך שכחת לציין שהורדוס היה זה שבנה גם את בית המקדש עצמו... האם יש בכך כדי להוריד מקדושת המקום? ולשאלתך - נפגעתי. נפגעתי. הצצתי סתם מסקרנות - ונפגעתי. עמוקות.

עיניים

New member
אני לא אתה,,, אני את ../images/Emo13.gif

ובאמת סתם הצצתי ונפגעתי
וזה המקום, אולי, להתנצל בפני ניצה שנדחפתי ככה להודעה שהיתה מיועדת לה. ותודה על המחמאה.

ככה זה כשמציצים

נכנסים, מציצים, מסתקרנים, מתפתים לכתוב מילה, ואז חוזרים ל"מקום הפשע". עיניך הרואות. כן, הצצתי ולא נפגעתי, אלא שיצאתי מאוכזבת, שכן הקדימה אותי עיניים ואמרה שבעצם תשובה - לא נתת! מה שנותר הוא לחכות איפוא לתשובתך, ואולי אזכה לקבל הסבר המניח את הדעת לשאלה: "מה הם אבנים עם לב אדם"? {ואולי כוונתו הנסתרת של הפתגם מיוחסת דווקא לסוג מסויים של אנשים ?!?) ולא, עיניים, אין על מה לסלוח, שהרי מסכימה אני עם כל מילה מדברייך והסברייך. שבוע טוב.

ל- ע י נ י צ ה (לעיניים וגם לניצה)

שתיכן מתלוננות, אפעס, שעזרא לא השיב תשובה לאותה שאלה: "מה הם אבנים עם לב אדם" - ולהיפך. אז במיוחד עבור שתיכן - הנה התשובה שעזרא כבר השיב - ציטוט: "נו טוב, שתי המקבילות המנוגדות האלה שהבאת הן כמובן לא שום אמת מוחלטת - אלא רק קישקוש מיקרי של פזמונאי מתקופת כיבוש הכותל ב- 1967." לגמרי לא ברור מה מניע את שתיכן לחפש בכזו אובססיביות איזו משמעות מיוחדת באותה שורה מיקרית של אותו פזמונאי, כאילו שמדובר באיזו תורת חיים או פילוסופיה נסתרת. עזרא כבר הסביר את הטכניקה הקופירייטרית הזו שהיתה נהוגה בתקופה מסויימת כשהצבא הזמין שירי מוראל וניצחון. זה טריק ידוע שכבר עבר מן העולם מרוב שימוש. במילים אחרות: זו טכניקה בלבד - ולא שום ´תזה´ שבהכרח חבוייה מאחוריה משמעות כלשהי. אז הנה: תשובה כל-כך פשוטה, כל-כך ברורה - אז מה פשר הטענה שעזרא לא השיב?! ואגב, לגברת עיניים - חסידת הרגשות - תראי מה קורה כשמתחילים להאמין יותר מדי ברגשות האלה במקום במוח: אפילו לא מצליחים לכתוב נכון את מה שהתכוונת להגיד לעזרא, ש"הרגשות הן ששולטות בנו באופן טיבעי". בטח התכוונת לומר שהרגשות האלה שולטים. לא שולטות. אה?
עיניים להן ולא יציצו. שבוע טוב לשתיכן יחד ולכל אחת לחוד!

למעלה