שלום

Suli

New member
שלום

הגעתי לכאן די במקרה, אבל מכיוון שדי משעמם לי כרגע, אז חשבתי לבזבז קצת מקום על השרת של תפוז בכתיבת ההודעה הזאת. בכיתה א' אובחנתי כגאון ומאז הלכתי לכל מיני חוגים למחוננים(למרות שגם אנשים רפי שכל יכולים ללכת לשם). בכיתה ז' עברתי לבית ספר שמיועד למחוננים(למרות שלא כולם שם כאלו), ואני שם עד היום. בכיתה י' עברתי אבחון, הגעתי לאייקיו של 131, ולהבנה מתמטית שאמורה להיות רק לאחוז קטן מאד(קטן מאחד) של האוכלוסייה. במבחן הפסיכומטרי הוצאתי 647, ואני בטוח שאני יכול להשיג יותר. ולמרות זאת, משהו נדפק באמצע. הממוצע שלי בבית הספר בקושי מגרד את ה75, בבגרויות אני בקושי מוציא מעל ל80, למרות שאני שולט בחומר. באיזהשהוא שלב בחיים שלי, התברר לי שהעומס כנראה גדול עליי, ובמקביל גיליתי(אבל לא ממש טיפלתי, כי אין מימון) כל מיני בעיות פסיכולוגיות, וכל זה גורם לי ליאוש די גדול. כבר ירדה לי המוטיבציה ללמוד או להצטיין במשהו, ואני לא יודע מה לעשות הלאה עם החיים שלי. אם יש לכם טיפים כלשהם, Feel free to reply.

BoNoAyChI

New member
אממ...

טיפים אין לי אבל הייתי שמחה לשמוע מאחרים... במילים אחרות, אני מזדהה מאוד ומצטרפת לשאלה... העצה היחידה שאני יכולה לתת היא לא לקחת יותר מדיי ברצינות את הציונים בבצפר כל עוד הממוצע שלך הוא לא נכשל או משהו... מה זה משנה אם יש לך 75 או 100?? לא מסתכלים על זה כמעט בשום מקום... תלמד מה שמעניין אותך וזהו...
BoNoAyChI

Suli

New member
זה מאד משנה

כי כרגע אני לא יכול להמשיך ללמוד לימודים אקדמאיים(אוניברסיטה הכוונה, מכללות זה לא ממש שווה), בגלל הממוצע הנמוך. לצבא אני לא הולך(סעיף נפשי/פיזיולוגי), כך שאני די תקוע. זה די משנה. ובלי קשר, אני בכיתה די תחרותית, כשמישהו מקבל 90 הוא בדיכאון. So..

007bg

New member
אז ככה.....

אני אובחנתי עוד בב' כמחונן, וזה היה כשכבר הייתי בקפיצה של שנתיים ממילא, ככה שאני לא אלאה בפירוט למה זה מחדד את האבחנה.... בכל מקרה, אני גם לא בדיוק עיכלתי מסגרות כמו מיץ קיבה..... לכמת את זה, אלו היו שמונה בתי ספר שעשו בי כבעפיפון..... לבסוף, מצאתי סוג של מנוחה ונחלה. בית ספר אקסטרני. אם יש בך הבשלות המנטלית, ואני לא מכוון לאינטלקט, שדיי ברור שישנו, אלא הפעם לבגרות, אני מאמין שמאוד תצלח שם. זה תלוי רק בעצמך, אתה בוחר את הלחץ, הפחתתו או העלתו, בהתאם ליכולותך, תוך כדי חילוק מינוני שימת הלב למקצועות, לפי צרכיך.... (אני יוצא כלל הנחה שיהיה לך, לפי העדות העצמית, יותר קל במתמטיקה/פיזיקה, מאשר, לדוגמא, מדעי החברה/לשון). כל הציונים שלי שם נושקים למאה, וזה בהנחה שבמסגרות אחרות הנוף ההישגי היה טיפה שונה.... בכל מקרה, קח את זה בחשבון. אני ממליץ בכל לב.

Suli

New member
אקסטרני

יהיה לי קשה מבחינה תקציבית, לפחות כרגע, ואחר כך גם צריך לשכנע את ההורים, אבל לפי מה שאתה אומר, זה נשמע די טוב, באופן יחסי למצב כרגע. אני אברר ואראה עד כמה זה אפקטיבי עכשיו, חצי שנה לפני הסוף.

theXequation

New member
לא יודע עד כמה זה יעזור לך אבל

מצבך לא רחוק כ"כ ממצבי בגילך, מה שעשיתי אחרי הצבא הוא: למדתי לבגרות במתמטיקה לבד (5 יח"ל) כנ"ל לאנגלית (טוב, אבל לא ממש למדתי לאנגלית
) כי פשוט לא היה לי כסף לממן קורס הכנה. לגבי לימודים אקדמאים, היום יש מכללות טובות ולא תמיד אונ' היא הבחירה הנכונה. (לראיה, אני סטודנט של מכללה למרות שהתקבלתי למס' אונ', ד"א אני משלם שכ"ל אוניברסיטאי).חשוב להשאר פתוח ולא להצמד לסטיגמות. במקרה שלך, יש לך הרבה זמן פנוי עכשיו, תבדוק מה אתה רוצה ללמוד ומה הציונים שעליך להשיג ו... קדימה. סך הכל יש לך פסיכומטרי גבוה כך שגם בגרות סבירה תהיה מספיקה לך בחלק לא מבוטל של המקרים. דבר נוסף, על האוניברסיטה הפתוחה חשבת? בכל אופן, בהצלחה בכל בחירה שהיא.

Suli

New member
האמת שלא, לא חשבתי על הפתוחה

במובן של לימודים אקדמאיים, אלא רק במובן של קורסים, להעשרת הידע בתחומים מסויימים. נכון, יש מכללות טובות, אבל אני מעדיף לנסות את מזלי במקומות שתמיד רצו שאלך, במקומות של החזקים. אם לא ילך, תמיד אפשר ללכת למכללה. החלטתי כבר, אני מתכנן ללמוד הנדסת תעשיה וניהול, רק שגם עם 647, אני רחוק מרחק של 2 נקודות סכם(טכניון), ובערך 40 נק' בבן גוריון, ושניהם עם ציוני בגרות אופטימליים מבחינתי. בכל מקרה, תודה על העידוד, עד עכשיו עזרת לא מעט.

007bg

New member
שמע. או, יותר נכון, קרא.

תמיד ישנה האפשרות של לימוד עצמי, כמובן. אין ספק בקשר לזה. אני, למשל לומד הכי טוב לבד, כשרק אני מלמד את עצמי. אבל אם חשוב לך יותר, או שאתה סתם לא אוטודידקטי במיוחד, אתה יכול לעבוד, וככה לממן לך את הלימודים...... למרות שאני בטוח שאתה תצליח יפה מאוד גם בלמידה יחידנית. גבריאל.

theXequation

New member
רק משהו קטן

אני מצטט חלק מהתגובה שלך "אבל אני מעדיף לנסות את מזלי במקומות שתמיד רצו שאלך". תעשה מה שחשוב לך, תהיה שלם עם זה ותאמין בזה, אחרת מה זה חשוב
. תתגבש עם מה שאתה רוצה לעשות בשנים הקרובות ותברר במה כרוכים הלימודים בב"ש/ טכניון - היערכות כלכלית וכו'. לגבי הסכמים, תבדוק כמה פיזיקה 5 יח"ל יכול לעזור לך, לטעמי תלמד לבגרות 5 יח"ל ותוציא ציון טוב 80+ ומצבך ישתפר פלאים (מנסיון). תזין את ציון המשוערך במחשבונים של שני המוסדות ותראה לאן זה מוביל אותך. את ב"ג למשל לא מעניינת כ"כ תעודת הבגרות שלך, תבוא עם פיזיקה+מתמטיקה 5 יח"ל ופסיכו סביר (מה שיש לך כבר) ואתה על הגל. ד"א לגבי פיזיקה/ מתמטיקה - נראה לי שהם לא דורשים 90+ בבגרות כך שגם פחות מזה יספיק לך להתקבל. בכל אופן תבדוק את זה עם האתר שלהם ובפורומים מתאימים, למשל תפוז סטודנטים/פורום הסטודנטים של בן גוריון BGU.CO.IL אני מניח שיש גם לטכניון בקיצור, תתחילכי אם לא אתה תתחיל כנראה אף אחד לא אז... בהצלחה

Suli

New member
יש את אתר מידעת

של המכון הארצי(הגוף שעורך את מבחן הפסיכומטרי), ודרכו הזנתי את כל הציונים שלי, חלקם קיימים, חלקם המשוערים. אם הם(האוניברסיטאות), עוברים מקצוע מקצוע, ולא ממש מסתכלים על הממוצע, ורק עליו, אני מניח שזה יתרון בשבילי, שכן הציון שלי בבגרות בטכנולוגיה מורכב מהכנת פרוייקט ברמה של 5 יח"ל.

theXequation

New member
לכל מסלול יש את ההעדפות שלו

וכך גם לאונ' מסוימות. למשל לאונ' ת"א אני חושב שתצטרך ממוצע בגרות גבוה ובנוסך פסיכומטרי גבוה (יש מסלול של העדפה מתקנת, שם הסכמים נמוכים יותר ושווה לבדוק האם אתה מתאים לשם). ממה שלי יצא לברר, בר אילן/חיפה/בן גוריון - בחלק מהמסלולים בודקים "את מה שרלוונטי" למסלול, בקיצור להנדסה חשוב פיזיקה ומתמטיקה עם פסיכו טוב מאשר ספרות ותנך עם ציון סופי גבוה. מידעת מעודכן, אבל לא מדוייק עד כדי אפסילון ביחס לסכם המדוייק. פשוט תתקשר למדורי הרישום השונים ותתחיל לשאול, מי שלא שואל כנראה לא ידע

אז אולי כדאי שתתחיל לחשוב

לאוניברסיטה הפתוחה יש אפיקי מעבר לאוניברסיטאות השונות בארץ, ובפרט במסלול של הנדסת תעשיה וניהול (אתה בטוח שזה מה שברצונך ללמוד?) הן לטכניון והן לבן גוריון. בכלל, למה שלא תוותר על העונג של מגינים נמוכים מבי"ס ולא תלמד לבד (כן, לבד, לא בבי"ס אקסטרני) לבגרות? דורש בעיקר בגרות...

theXequation

New member
../images/Emo45.gif צודקת לגבי הצורך בבגרות אישית

לצורך למידה לבד לבגרות (לי לא היה מגן אחד שהעלה לי את הציון, למעשה המגנים היו נמוכים בממוצע ב- 15~ נק'). נראה לי שהרוב פשוט לא מאמינים בעצמם או יותר נכון תלותיים במערכת שגם ככה ברוב המקרים לא בדיוק מוצלחת. לא ברור למה?

Suli

New member
מבין כל האפשרויות שיש

אני לא רואה משהו אחר שיכול להיות שימושי בעולם של היום, ושיתאים לי במידה כל כך טובה כמו זה. מקצוע ההנדסה הכי הומני שקיים, וגם זה בתחום שכבר יש לי בו ידע מוקדם. שקלתי את זה בעבר, אבל מבית הספר נמסר לי שאין אפשרות לגשת למבחן בגרות ללא ציון מגן, כל עוד אני תלמיד בית הספר.

למעלה