שלום.

שינובי4

New member
אם היית פחות אידיוט

היית יודע - ואולי אתה יודע ואז זה חמור יותר - שזוהי בדיוק הטענה של אייכמן, שהוא פעל לפי החוק שהיה בגרמניה באותה תקופה ולכן הוא חף מפשע. אבל כידוע אייכמן היה בורג חשוב בתהליך ההשמדה, ולכן נתלה. אל תחשוב שבפני בעלות הברית לא עמדה בעייה לדון אנשים שבצעו פשעים כביכול בשם החוק. אבל לפי כל אמת מידה את הרוצחים יש לתתלות. אגב חוקי נינברג לא דנו יהודים למוות בור, הם בסכ"ה "רק" בודדו אותם. לכן גם האנלןוגיה שלך איננה מדוייקת. יתירה מזאת - אם אינני טועה אין בנמצא לא חוק המצווה לרצוח יהודים ובוודאי - נכון להיום - אין פקודה לרצח יהודים. פרט למונח פיתרון סופי שהינו אנמי לחלוטין.

MCCCCP

New member
איכמן

טחנת רוח הבנתי את העמדה שלך אתה רואה את החוקים כ מוסרים ולא מוסרים. אין לי טעם להתווכח איתך על זה. עכשיו אם כבר פתחנו את נושא אייכמן-אני יודע ממש קצת על הנושא. לפי מה שאני יודע (ואני יודע שזה לא הגיוני) איכמן היה רק קצין נאמן של הימלר ופשוט ביצע כל פקודה על הצד הטוב ביותר, ולכן אני לא רואה אותו כפושע. עכשיו ספרו לי את הסיבה האמיתית להרשעת איכמן... פבל

I Was Hoping

New member
עד עכשיו שתקתי

אבל אני חייבת לציין שבכל פעם אני המומה מחדש מהתגובות שלך, ומקווה בתמימות שזה באמת נובע מחוסר ידע. אולי לפני שתקבע איך אתה רואה מישהו [שהוא "במקרה" אחד הפושעים הכי גדולים כנגד האנושות שהעולם ידע] כדאי שתברר מי הוא, ואז תנסה לקבוע מחדש, מתוך מקום של ידע.

שינובי4

New member
לפני שתגיב לך קרא

עליו. יש בשרשור שמות של ספרים. דבר אחד כבר הבנת - שהוא היה קצין נאמן ביותר ועל הצד הטוב ביותר. אתה כבר מזמן לא ניאו נאצי בלבד - כי אם מכחיש שואה, ונשאלות כמה שאלות טרוויאליות - מה אתה עושה כאן במדינת היהודים? האם אתה יהודי בכלל? והאם זה שחושב הרבה ועושה ( לפחות כך הוא מאמין ) קשור אליך בדרך כלשהי., לאור הזהות שיש בין הדעות שלכם. אה כן נזכרתי - אייכמן נתלה משום שהוא בין האחראים לרצח העם היהודי בשואה. אגב פבל - הוא היה בסכ"ה סגן אלוף ( בשפתך פוד פולקובניק?) אתה רואה, ניתן להגיע רחוק למרות היותך זוטר למדי....

הוד11

New member
נאצי מנייאק

הלוואי יתפסו אותך ואת כל המשפחה שלך ויעיפו אותכם מהארץ. אתה לא מתבייש? לדבר ככה בהערצה גלוייה על האנשים שרצחו את האחים שלך? אסור לתת לך לכתוב בפורום!!!!

yosefpol

New member
עוד מישהו חושב

עוד מישהו חושב שפבל פשוט אידיוט, ואין לו מושג על התנהלות המשטר הנאצי והקומוניסטי? חוקים בינלאומים?! מה עם חוקי מוסר? נאצי=רע. רק שתדעו, פבל חושב שהשואה הייתה לגיטימית, למרות העובדה "שלפי טענתו" משפחתו גם הייתה בשואה. קיצר פבל אידיוט.

מזכיר לי את Otto מ"דג ומו וונדה"

זוכרים את הדמות של "אוטו" מהסרט הקומי "דג ושמו וונדה" ? זה שקרא את ניטשה, אבל לא ידע ולא הבין כלום, היה בטוח שהוא חכם אבל יותר מדי פעמים נאלץ לומר "אל תקרא לי טיפש!". היחס של פבל למושגי מהות החוק והמוסר מזכיר לי את "אוטו"... סרט מצחיק עם שחקנים מעולים, קומיקאים נהדרים אחד אחד. מומלץ לראות שוב.

תשובה

> מדוע הוורמאכט הוכרז כארגון פושע? המפלגה הנאצית, לא הוורמכט. איש מעולם לא הואשם בפשעי מלחמה או בחברות בארגון אסור רק מעצם היותו חייל בוורמכט. > אין שום דבר שאפשר לומר על הצבא הגרמני הסדיר במלחה"ע ה 2. דווקא יש והרבה. הצבא הגרמני ביצע ו/או השתתף בהמון פשעי מלחמה. קרא את ספרו של עומר ברטוב "צבאו של היטלר" בנושא זה. > שלא היו רצחניים כמו הס.ס. , ס.א. וגסטאפו רק בורות מוחלטת בנושא יכולה לשחרר אמירה כזאת. כדאי שתקרא את הספר, או כל ספר אחר שילמד אותך קצת יותר על חלקו של צבא גרמניה בפשעי הנאצים. > הם בסך הכל שירתו את מדינתם ומולדתם עקרונית כן, ולכן איש מעולם לא הואשם רק בשל שירותו בצבא גרמניה, אבל רבים, רבים מאד, הזדהו עם הנאציזם, ורבים גם ביצעו פשעי מלחמה. > בסוף המלחמה כשהבינו שהמצב אבוד, חלקם ניסו להפיל את היטלר בדיוק, "חלקם", או יותר נכון קומץ קטן מאד של קושרים. והרוב הגדול מאד של השאר המשיך עם היטלר עד הסוף. > האם העם הצרפתי זוכר בכלל את מייג`ור-ג`נרל דיטריך פון כוליץ האם אתה מנסה להשוות בין מעשים של בודדים למגמה הכללית שגרמה למליוני חיילים גרמנים לציית להיטלר ללא סייג עד שהוא מת או עד שהם מתו, בין אם מתוך הזדהות נאצית או צייתנות עיוורת לפקודות מלמעלה ? > מישהו פה הזכיר את קסלרינג כמפקד מזהיר, אבל שכחתם שהאיש הזה דאג שרומא ופירנצה יפורזו אני הזכרתי את קסלרינג, ואני מזכיר עכשיו שבסוף המלחמה הוא הורשע בפשעי מלחמה בשל הוראותיו, שגם בוצעו, להוציא להורג קבוצות גדולות של בני ערובה איטלקים. לגבי דאגה לפירוז רומא, אתה פשוט טועה. > איפה ההיסטוריה ששוכחת אנשים כאלה ??? תלמד קצת יותר את ההסטוריה ותדע. הצבא הגרמני ביצע המון פשעי מלחמה.

קוכולין

New member
אך אחד לא שכח

הצרפתים הכירו תודה לגנרל שפיידל על הצלת פריז- אבל זה לא מכסה על הפשעים הרבים של הוורמאכט, וביניהם שיתוף פעולה פעיל בשואה וברצח המוני רוסים בחזית המזרח. צא ולמד.

למעלה