שלום,

SagiAlmor

New member
שלום,

אני חדש פה, שמי שגיא ואני ירושלמי. אני משווה מאוד עם רעיון השלום והדו-קיום. לאחרונה חזרתי ממנחה קיץ של תנועת "seeds pf peace" מקווה להשתלב, שגיא

סלוניק

New member
וברכה. ../images/Emo140.gif

אולי תספר מעט על ארגון Seeds of Peace לגולשי הפורום?

SagiAlmor

New member
זה עולם ומלואו

אני אספר כמה שאני אוכל ותשאלו שאלות ואני אענה.. נבחרתי ומוינתי באלף ואחד מיונים ע"י משרד החינוך. כל קיץ יוצאות לארה"ב שתי משלחות של ישראלים, למחנה אשר במדינת מיין. במחזור שלי (2005 סקנד) היו כ65 ישראלים(מתוכם עשרה הם למעשה בוגרים שבאים לשם פעם שניה) אותו מספר של פלשתינאים וקובוצות קטנות יותר של אמרקאים(יהודים עשירים-דמוקרטים-רפורמים ברובם) וכן קבוצות של כ20 מצרים וירדנים. מיותר לציין שהמשלחת הישראלית כוללת ערבים-ישראלים. בחמנה יש דיאלוג יומי בן שעה וחצי וחוץ מזה כמובן שהמון המון כיף הנאה וגיבוש. באתר תוכלו לראות תמונות והסברים על כך שקצרה ידי מלפרט הכל( אם יש בעיות של אנגלית אני אשמח לתרגם הכל כמובן..) במחנה הכרנו את הצד השני, היו לנו וויכחוים קשים, של דתיים וחילונים מבינינו, של ערבים ישראלים("אני לא עומדת בהמנון") של שמאלנים וימנים. של ילדים בני טובים שהוריהם בכירים בשירות המדינה לבין ילדים של הורים מן השורה שמתגוררים בפריפריה. אבל כמובן שהנושא עצמו היה הדו-קיום הזה למשך כמעט חודש. עושים הכל ביחד. פרט לפגישה שבועית עם המלווים הישראלים(מורים שנבחרו מטעם משרד החינוך) הכל באנלית וביחד. אוכלים ביחד, ישנים ביחד, הכל יחד. אילו קשרים בניתי שם? אין לכם מושג, למדתי כ"כ הרבה עליהם, על ההגיון שלהם, למדתי להבין אותם, לעולם לא אסכים עם טרור, אבל הבנתי מה מקורו, הבנתי איפה אנחנו טועים ואיפה הם. כמובן שזה תהליך, אבל בהחלט עשיתי התקדמות שלא תתואר. הכרתי חברים מארצות ומקומות רבים. עכשיו ממש יש לי סיבה לנסוע לקהיר למשל וביום מן הימים אני מקווה להתארח אצל חברים בבית חנינה או רמאללה. כמובן שגם הכרתי אמרקאים רבים, יהודים ולא יהודים תומכי ואויבי ישראל. אשמח לספר עוד ולחלוק ממשלמדתי..פשוט תשאלו, שגיא

skywalker 8

New member
שהוא הכיר לא יהודים שתומכים

בישראל ולא יהודים שלא תומכים בישראל(אויבי ישראל בלשונו). אם לזה התכוונת.

SagiAlmor

New member
וגם

יהודים שלא תומכים בישראל. בקיצור מכל אפשר לפרט המון... פרוטסטנטים, קתולים, הכנסיה המזרחית, מוסלמים שיעים וסונים יהודים משלושת הזרמים הרבניים, אתאיסטים וזה רק הגיוון מבחינת דתות שלא לדבר על השאר..

סלוניק

New member
מה שמסקרן אותי בנוגע למחנה

הוא איך הגעת מלכתחילה למיונים. איך שמעת על הפרוייקט, וכו'.

SagiAlmor

New member
המיונים

הם על ידי הממשלות עצמן. ז"א משרד החינוך..בתי ספר אם ככה..

למעלה