אני אשתדל להסביר
למרות שהיו כמה לפני תמיד טוב כמה להסביר בצורה יותר טובה. הכל התחיל מכל הרוק כבד בתקופה לפני דיי הרבה מאוד שנים לאט לאט סגנון המטאל התפתח, בהתאם לרוק.. לאט לאט התרחק מהרוק ונהיו סגנונות שונים למטאל, הסגנונות נקבעים על פי הליריקה, צורת נגינה, צורת שירה, מהלכים בנגינה, טמפו, מקצבים כלי נגינה ועוד. אוקצור, לאט לאט מהרוק שהתפתח למטאל, כל להקה החלה לשנות אותו, להוסיף שירה כזאת, להוסיף את הכלי הזה, מהלכים כאלה, תופים שונים, תפקידים שונים. וכבר כל להקה יצאה עם סגנון שונה לגמרי. למשל, אחד ההבדלים המושלמים שאפשר להציג פה, הבלאק לעומת הפאוור. הכל התחיל כמטאל, אבל אחד לקח את זה לליריקה על פנטזיות, עם קלידים ברקע ומהלכים דיי עליזים, אפשר לאמר, ואחד, שירים אפלים, המדברים על שטניזם ומוות, עם שירת גראול. ככה זה בעיקרון קרה. דומאות... אין לי כח ללהקות ספציפיות, אבל אני אתן כמה סגנונות מטאל והמאפיינים. (לא שאני טוב בזה, אבל חפיף) נתחיל מפאוור, אחרי הכל, זה פורום פאוור - בד"כ עם קלידים, מהלכים מלודיים, ליריקה על פנטזיה, שירה נקיה ובד"כ בטונים גבוהים בלאק - גיטרות יותר "קשוחות", פחות מהלכים מלודיים, שירת גראול, ליריקה בד"כ על שטניזם מוות וכו' טראש - שירה קצת מלוכלכת, גיטרות עם דיסטורשן רציני.. בד"כ סולואים מטורפים האבי - תפקידי גיטרות חשובים במהלך כל השיר, לא רק בסולואים, שירה קצת יותר נקיה מבטראש פולק - מטאל המשלב פולקלור, בד"כ אירי (ככה יוצא שאפילו להקות מברזיל עושות פולק אירי..). בד"כ משולב עם כלים של פולק כגון חמת חלילים כינורות וכו' דת' - ממ הבדל לא שונה בהרבה מבלאק, אני בעצמי בקושי מבחין.. גראולים קצת שונים.. גלאם - יותר קרוב לרוק מאשר למטאל.. זה מספר דיי מצומצם ומה שעולה לי לראש בנוסף, יש הרבה להקות המשלבות את הסגנונות, וככה יוצאים סגנונות חדשים. כמו finntroll אשר עושים פולק המשולב עם בלאק, tuatha de dannan המשלבים פולק עם אלמנטים של פאוור. grave digger שהם טראש/האבי שמושפע מפאוור, dimmu bprgir המשלבים בלאק עם מלודיות (בלאק מלודי) ועוד ועוד.