שלום..

scudnick

New member
לא להיעלב, יוליה../images/Emo10.gif

ההודעה נכתבה בהומור, נו

נממ אני אנסה להסביר...

בהתחלה כשהמטאל התחיל הכל היה פחות או יותר דומה, מין הבי שכזה, אבל באופן טיבעי אנשים באו והחליטו לשנות ולעשות משהו מקורי משל עצמם שדומה למקור אבל משופר. בשנות ה80 בערך לכל להקה גדולה היה סגנוןמשל עצמה, וכל סגנון כזה הפך לסגנון משל עצמו. הפאוור למשל היה מאוד דומה להבי המקורי אבל עם סולנים עם קול הרבה יותר גבוהה וחלק מהלהקות גם שילבו קלידים (לא כל כך עושים את זה בהבי) ובלאינד גארדיאן החלו לשיר שירים על שר הטבעות ומהר מאוד אפיקה הפך להיות הנושא הכללי הראשי של הפאוור. איך להבדיל בין סגנון לסגנון? זה כבר קשה... לומדים לעשות את זה לאט לאט, אי אפשר ללמד את זה. אחרי זמן מסויים אתה פשוט מבין לבד.
אני אתן לך כמה דוגמאות, פרוג קל מאוד לזהות לפי הקטעים האינסטרומנטליים הארוכים, פאוור בעזרת המהירות והווקליזם הגבוהה (והרבה פעמים גם לפי התוכן האפי), גות' בעזרת הסולניות הנשיות והכלים הגותיים וכמובן הליריקה הדיכאונית, בלאק ודת' לפי הגראול והגיטרות ה"רצחניות" וכדומה. מקווה שעזרתי. :]

scudnick

New member
אפיקה הם לא פאוור! הם גות'!

ונכון שהפאוור התחיל מסגנון ייחודי של להקה אחת שהושפעה מרבות אחרות, ואני מדבר כמובן על מלכי הפאוור - הלווין.

המילה.. המילה, לא הלהקה. ../images/Emo3.gif

ויאפ, עמדתי לכתוב שהם אלו שהתחילו את הסגנון אבל העדפתי שלא כדי לא להיכנס למריבות מיותרות אז דיברתי באופן כללי...

אה, שכחתי לתת דוגמאות...

פאוור: helloween, hammerfall והלהקה שהכי פאווריסטית שאפשר: rhaphsody גות': within temptation, the sin of thy beloved, inkubus sukkubus פרוג: savatge (פרוג פאוור שכזה), dream theater, pain of salavation דת' ובלאק (לא הכי מבדילה ביניהם בצורה טובה אז אני שמה אותם ביחד)opeth, dark tranqility, immortal

ועוד פרט קטן וחשוב:

להקות בדרך כלל הן לא סגנון אחד נטו. אם הם היו ככה הן היו קלישאות ולא היו מקוריות בגרוש... לכן צצים להם כל ה"בלאק-פולק" (כמו פינטרול) "דת' פאוור מלודי" (בריטני?
) וכו'.

McBlack

New member
הבדיחה בכותרת נשחקה, אבל התוכן!!!!!

הו, התוכן!!!!!!!!!
אווילה היא מילה כזאת טרואית

Musta Susi

New member
אני כבר הגדרתי פעם את בריטני שפיכס:

Speed-techno silenced metal with melodique pop riffs influence

ניר, גארלינג,

סונטה הם הלהקה האהובה עליי, אבל הם לא מבטאים את הפאווריסטיות באופן מוחלט. הליריקה שלהם לא אפית בגרוש... אבל הם עדיין אדירים.

scudnick

New member
נועה, Garlic,

לא אכפת לי
תוסיפי את סונטה או שתמותי מוות מלא יסורים
טוב, לא, אבל אז אני אהיה נורא עצוב ואני אומר "נפגעתי!" ואז את תקראי לי חרמן ואני אעלב מזה ואני אומר "נפגעתי" ואז את שוב תאמרי שאני חרמן ואני אעלב מזה ו... הבנת את הפואנטה?

למעלה