תגובה
אני רוצה להדגיש שהאידיאולוגיה הפמיניסיטית היא להשיג לנשים אותם זכויות כמו לגברים, לא להתנכל לגברים. לגבי אסף הראל, אין פה שום אפליה נגד גברים, מה הקשר ? התובעת הייתה אישה, והנתבע היה גבר, אין שום קשר. אסף הראל נתבע על השמצה, היא טענה כי הוא פגע בשמה הטוב, במוניטין שלה, ופגע קשות בכבוד שלה באמצעות לעג. הטיעון של אסף הראל היה מתוקף חופש הביטוי. עכשיו, מה הקשר לעובדה שחברת הכנסת הייתה אישה ? אם זה חברת הכנסת הייתה חבר כנסת, הסוגייה הייתה נשארת אותה סוגייה, הזכות לכבוד מול הזכות לחופש הביטוי. לגבי הבנות שדיברת, הם לא מייצגות את שאר האוכלוסייה. ושתבין, ש*רוב* הנשים (למעט קבוצה קטנה של מטורפות) מתחתנות עם גברים לשם האהבה, לא לשם הכסף. לגבי נישואים הדעה שלי היא מאוד נחרצת. במקום לומר גבר תאמר "צד א", במקום לומר אישה תאמר "צד ב". אין הבדל בין צד א לצד ב, אין הבדל בין גבר לאישה. *כל* מקרה נבחן לגופו (!). אם האישה מקבלת את הילד, יש סיבה מוצדקת (אולי הגבר מתעלל פיזית בה ובילד), אם הגבר מקבל את הילד יש סיבה מוצדקת (אולי האישה התעללה בילד כי היא מטורפת, לא יודע). בקשר להסכם ממון, אז שהגבר יביא עורך דין עם קצת שכל, ההסכם צריך להיות מנוסח ברור, אני מתקשה להאמין שההסכמי ממון הם חסרי טעם. יש הסכמי ממון שאומרים מה שהצעת, כול צד הולך עם מה שהוא נכנס. עוד דבר, אתה מתלונן על אחוז הגירושים הגבוה, אך האם אתה מאשים את הנשים ? האם הגבר לא בוגד ? תראה, יש מקרים ויש מקרים, לפעמים יש נשים שסוחטות כספים ולפעמים יש גברים שסוחטים כספים. אתה יותר מדי מאשים את הנשים, הם לא אירגון סודי שמתכנן את הדברים האלה, ואנשים *שפויים* לא מבזבזים *שנים* מהחיים שלהם מלחזר אחרי בן הזוג, להרות את ילדו, ואז לסחוט אותו. זה פשוט לא קורה במציאות (למעט מקרים נדירים מאוד). גברים לא כלואים בתוך מכלאה ומחכים שאיזה אישה תבוא, תתחתן איתם, תרה את ילדם, ואז תגזול את כספם. זה לא קורה, וזה לא קשור לפמיניזם. אני עכשיו אסביר לך משהו מאוד חשוב): נכון, יש לפעמים אפליה נגד גברים. אבל אם אתה כול כך נאור, כול כך נלחם עבור *הצדק*, נלחם עבור זכויות של גברים חסרי ישע, נלחם עבור מין שמופלה לרעה, למה אתה לא נלחם עבור זכויות נשים (מפטרים אותם מעבודה בגלל שהם נשים על ימין ועל שמאל), על זכויות של אתיופים (לא מוכנים להעסיק אותם כי הם אתיופים, תוקפים אותם בלי התגרות בגלל שהם אתיופים), על זכויותיהם של השחורים, העדות המזרחיות, על זכויות ההומואים והלסביות ? הם לא בני אדם ? אני חס וחלילה לא בא לתקוף אותך אישית, רק תדע שנכון שיש אפלייה של גברים פה ושם, אך יש *הרבה* יותר אפלייה של נשים, אתיופים, צרקסים, בדואים, שחורים, והומוסקסואלים. למה אתה לא נחלץ להגנתם ? או שאתה פשוט חושב שלא מגיע להם אותם זכויות טבעיות כמו לאנשים אחרים.