שלום

Crichton

New member
שלום

שמעתי על סטארגייט מחבר, והוא המליץ לי לראות את הסדרה. אבל אני קצת מבולבל מכול הנושא הזה, מסתבר שיש כמה סדרות, היה סרט.. ראיתי כמה פרקים בערוץ 11, אבל ממש לא הבנתי מה הולך שם. תהיתי אולי מישהו יכול לעזור לי לסדר את הבלאגן בראש. כמו איזה סדרה יש עכשיו, איזה עונה, ומה הסיפור הכללי של הסדרה הזאת. תודה מראש.

subatoi

New member
בגדול

הסיפור הוא על "שער", מין מתקן שמאפשר תנועה בין כוכבים שונים בגלקסיה, ועל אנשי צוות שמשתמשים בו לחקור. היה את הסרט "סטארגייט" שאתה מדבר עליו, אחרי כמה שנים יצרו את הסדרה "סטארגייט SG1" שבאה בהמשך לו. העונה שמינית (!) של הסדרה משודרת בימים אלה בערוץ 1, והעונה התשיעית מצטלמת בארה"ב. במקביל לעונה השמינית החלה סדרת הבת, "אטלנטיס", שהעונה הראשונה שלה משודרת בימים אלה בערוץ 1, והשניה שלה מצטלמת בארה"ב. הכי טוב בשבילך, זה להתחיל לראות את אטלנטיס בערוץ 1. מה שישדור בקרוב יהיה רק הפרק הרביעי, ותוכל להתחבר אליה בקלות (ולשאול אותנו שאלות, אם תצטרך
). לגבי להבין מה קורה בסטארגייט עצמה, יהיה קצת קשה אם לא ראית את העונות הקודמות, אבל לא בלתי אפשרי (ונשמח לעוזר, אם צריך). יהיה הכי קל אם תשיג ממישהו את העונות הקודמות (דיוידי וכאלה). עוד שאלות? שאל

Crichton

New member
תודה

להשיג זה ממש לא בעיה... (אסור לפרט על זה בפורום, אבל אני כבר מיומן בזה חחחח, השגתי את כוול פארסקייפ והמיני סדרה). אז כנראה אני אתחיל לראות בערוץ 11 את אלנטיס, יש לך מושג באיזה ימים / שעות זה משודר ?

subatoi

New member
ודאי ../images/Emo13.gif

ימי שבת, 17:05 לערך יש פרק של סטארגייט, ומיד אחריו, בסביבות 17:45 יש פרק של אטלנטיס. הכי טוב, גם כדי להתעדכן בפרקים שמשודרים (ולפעמים, אם הם משודרים), או לסתם חדשות (או סתם כדי לקרוא דברים מענינים), לבדוק באתר סטארגייט ישראל. אתה מוזמן לבדוק בקישור שמצורף. ואל תשכח לחזור לספר לנו מה דעתך, על האתר, על הסדרה, או על הפורום

Dahok

New member
What the frell are you doing?

בתור מי שקורא לעצמו קרייטון, למצוא אותך פה? מכל המקומות? זו לא קצת ירידת מדרגה? קצת הרבה הייתי אומר. אם אתה מחפש סדרות טובות מתחום המדע בדיוני יש הרבה: Farscape, Babylon 5, Battlestar Galactica 2004, Dr. Who 2005 ויש גם לא מתחום המדע בדיוני, יש את 24, Monk ברח מפה, ברח!!!! בסוף עוד תהפך לגבר רכרוכי, חסר תושייה ונאמן לערכי הפמיניזם....ברח!!!!!!

Dahok

New member
למרות שגם סדרה הזאת

וקשה לי לומר את זה כי אני אהבתי מאוד את הסדרה, לקראת סוף חייה התדרדרה קצת לצד האפל/הירוד/הנחות.

Crichton

New member
חחחח

לצערי פארסקייפ נגמרה, והרי שראיתי כבר את כול הפרקים אז אין מה לחדש. אני כבר נאמן לערכי הפמיניזם, אל תדאג
אולי גם בבילון סדרה טובה, שמעתי טובות גם עליה. אני אראה כמה פרקים של סטארגייט בכול אופן, תודה על האזהרה חחח

Dahok

New member
זה עצוב

זה מה שקורה שסדרות מעולות כמו פארסקייפ או אנטרפרייז נגמרות וכל מה שנשאר זה החרא התעשייתי.

lenin972

New member
אולי נפתח פורום לשונאי סטארגייט

שם תוכל לדבר כי אני לא מבין מה אתה עושה פה

sprqy

New member
לא ירידת מדרגה בכלל

סדרות מצוינות כל אחת והסגנון שלה.. חבריי הסקייפרים שרואים סטארגייט בכיף - הצטרפו אליי!!

Dahok

New member
צודק, זאת לא ירידת מדרגה

זה צניחת קומות. אולי אחרי הוספת בן בראודר וקלאודיה בלאק יצרפו גם את גיגי אדג'לי, ג'ונתן הארדי, ואת ווין פיגראם ובהדרגה גם ישנו את השם של הסידרה, יחליפו תסריטאים ואז אולי הסדרה תהיה נורמלית.

Phoebe 666

New member
קבל ../images/Emo39.gif

ללימוד כללי יש פה מאמרים שכתבו צופות מושבעות של הסידרה וקצת חומר רקע.

Phoebe 666

New member
אגב../images/Emo27.gif

אם זיכרוני אינו מטעני, פארסקייפ אולי לא פמניסטית, אבל בדומה לסטארגייט היא שיוויונית (ארין למשל מאוד לא סטריאוטיפית).

Dahok

New member
כן ולא

פארסקייפ הייתה שיוויונית, נכון, אפילו נכון מאוד, והיה תענוג לראות את ההתנצחויות בין ג'ון לארין. מה שלא נכון זה שסטארגייט שוויונית. אולי בעונה הראשונה והשנייה אבל מאז זה התדרדר עד למה שרואים היום, שזה או השפלה/התעללות של גברים או הדגשה חוזרת של כמה הגזע הנשי הוא גזע חכם/עליון וגברים הם טיפשים. שאני אומר פמיניזם, אני לא מדבר על הזכות לשוויוניות. אני בעד שוויוניות, אבל מה שיש היום זו אפלייה מתקנת או העדפה מתקנת (תקראו לזה איך שתרצו). נכון שאומרים שככה עשו עם הכושים, וככה עם האינדיאנים והלטינים (בארה"ב) ובהתחלה זה היה לא שיוויוני אבל לאחר זמן מה זה התאזן. אבל אני מאמין שעם נשים זה לא קורה וגם לא יקרה. נשים חכמות מידי ומניפולטיביות מידי בשביל זה. נותנים להן אצבע אז למה לא לקחת את כל היד. מזה אני מזהיר, כן, נכון, זה מתחיל בקטן, אבל זה תופעה שמתפשטת יותר מהר מאש בשדה קוצים. אחד הדברים הכי מוזרים ולא הוגנים היום, למשל, זו ההנחייה שהוציאה עדנה ארבל (אפשר לראות יותר בפירוט בתגובה שלי בשם *אנקה*).

Crichton

New member
נו באמת

די עם תאוריית הקונספירציה. "נשים חכמות מדי ומניפולטיביות מדי... נותנים להן אצבע אז למה לא לקחת את כול היד.." הנשים לא מתכננות להשתלט על העולם בסדר ? אל תכליל, לא כול הנשים חכמות
בצחוק

Dahok

New member
זו לא קונספירציה

זה מה שקורה. והן אחראיות לעוד כמה דברים (אני לא מכליל, אבל לנסח את זה בצורה דקדקנית זה קטנוני): מות האבירות (באנגלית זה נשמע יותר טוב): לפני 10 שנים לדוגמא היית יוצא לדייט פותח לאישה את הדלת, היא הייתה מחייכת, אתה היית מחייך ונגמר הסיפור. כיום כשאתה פותח למישהי את הדלת או שאתה זוכה למבט קר או למשפט: אני יכולה לפתוח את הדלת לבד. ועוד דוגמא להתפתחות השויוניות: סיפור, לא יודע אם אמיתי או לא (לא לי אני צעיר מידי בשביל שזה יקרה לי): לפני 20 שנה בחור אחד הולך ברחוב מסתכל על בחורה, בוחן אותה, היא נראית טוב, הוא מסתכל עליה בעיניים, מחייך אלייה, היא מחייכת אליו כמקבלת את המחמאה בחיוב ונגמר העניין. אותו דבר היום, בחור מסתכל על בחורה, מוצא אותה כנאה, מסתכל עלייה בעיניים מחייך ומקבל ספריי לעיניים.

Crichton

New member
תשמע

כול בן אדם הוא בפני עצמו. אני בטוח, אבל בטוח(!) שיש הרבה מאוד נשים שאוהבות שיפתחו להם את הדלת, שיסדרו להם את הכיסא לפני שהם יושבות, או כול צעד אבירי אחר. אם אתה בחור כזה שאוהב לעשות דברים כאלה, תמצא בחורה שאוהבת את הדברים האלה, ואל תאמר שאין כאלה, כי יש. אתה חייב להבין שנשים, כמו הרבה מאוד קבוצות מקופחות (עד לפני 20 שנה הם לא יכלו להצביע, אז נכון שהיום זה אחרת, אבל עדיין יש סממנים לשובניזם) רגישות בנוגע לנושאים האלו. כאשר אתה פותח למישהי את הדלת, היא מקבלת את המסר שאתה שובניסט (כאילו היא לא יכולה לפתוח לבד כי היא אישה). תסביר לה שאתה עושה את זה כי אכפת לך ממנה, ורק בגלל שאכפת לך אתה עושה את זה. אם היא מתעקשת שלא תעשה את זה, אז תעזוב אותה. למה ? כי אתה אוהב את האבירות, אתה אוהב לפתוח לאישה את הדלת, כי זה סוג הבחור שאתה. אתה צריך למצוא בחורה שאוהבת את זה, לא להתווכח עם זאת ששונאת את זה. רק בגלל שאתה תומך באבירות, זה לא אומר שאתה צריך לשנוא פמיניסטיות. בכלל למה לך לשנוא אותם, למה לשנוא מישהו.. לבזבז כול כך הרבה אנרגיה לשווא. בכול מקרה, הפמיניסטיות לא הסיטו את כול הנשים נגדך, הם לא אמרו לכולם שפתיחת דלת פירושה סטירה בפרצוף. אם הבחורה נותנת לך מבט קר בגלל שפתחת לך את הדלת, תדבר איתה, תבהיר לה, שאתה לא עושה זאת כי היא חלשה, ולא בגלל שהיא אישה, אלא בגלל שאכפת לך ממנה, והמבט שאתה תקבל כבר לא יהיה קר.

Dahok

New member
תראה

זה לא רק האבירות או הרומנטיקה (איפה כיום אתה רואה סרטים כמו קזבלנקה?), העולם משתנה ולא לטובה, הייתה אפלייה נגד נשים, נכון, והיום יש אפלייה נגד גברים. אני רואה את זה בכל מקום (ותאמין לי שאני לא מחפש). במישור חברתי- זוגיות - הדרך היום שגברים צריכים לרדוף אחרי נשים, וכל מה שהן צריכות זה לבחור ולמיין. עם הטכנולוגיה של היום זה עוד יותר גרוע, עם כל האתרי ההיכרויות למיניהם. יחסי עובד מעביד - כיום המעביד משתין במכנסיים כל פעם שהוא צריך להעסיק עובדים חדשים. בשלב הראיון - צריך להיות סופר זהיר, אחרת חס וחלילה האישה (אם היא לא התקבלה) יכולה להתלונן שהמעסיק אפלה לרעה ואז פיצויים, משפטים, זמן, כסף. זה לא נגמר שם, אחרי שהמעסיק העסיק אישה הוא צריך להתנהג לידה כאילו הוא הולך על קצות האצבעות, מפחד לתביעה על הטרדה. לא משנה אם הוא יצא זכאי או לא, זה כסף, זה זמן, וגם מוניטין. יש הרבה דוגמאות...

למעלה