שלום...

dont worry

New member
שלום...

בעוד כמה ימים יחול יום שישי ה - 13. אני מעוניינת לדעת מה מקור שיוך התאריך למאגיה שחורה.

ToryMaster

New member
אבל מה באמת המקור של זה?

שמעתי כל כך הרבה גרסאות, שאני לא יודעת מה נכון. כלומר, השיוך של יום שישי ה13 למשהו רע.

RainBird

New member
קל למפות את זה מבחינת מקור: העם היחיד שחושב שהמספר 13 הוא ביש מזל זה הנוצרים. עד היום יש אמונה תפלה שאם יש סעודה שיש בה 13 אנשים אחד מהם ימות עד סוף השנה. אני מניח שזו עוד אמונה של מזל רע. יש באמריקה בניינים שאין בהם קומה 13 וכו' וכו'... אני שמעתי ממקור טוב שפשוט הסעודה האחרונה של ישו נערכה ביום שישי ה13. עד כה תאריך זה לא הוכיח את עצמו כמלא אסונות או מיסטי במיוחד. ארדן.

Diableror

New member
זה העניין

יש כל כך הרבה גרסאות,שאין טעם להציג את כולן. הריאלית ביותר היא דווקא זו הקשורה ליום שבו נרצחו הטמפלרים,בהוראת האפיפיור,בטענה שעסקו בכישוף וביצעו אורגיות המוניות.היום הזה קיבל משמעויות שליליות מכל הכיוונים,ככה שאם כבר כישוף "שחור",למה לא ביום השחור ביותר בשנה? (אם תשאלו אותי,ט' באב יהיה הרבה יותר מתאים
) Diableror

Perdition

New member
יום שישי ה13

הפחד מיום שישי ה-13 הוא פחד נוצרי במקורו, ויום שישי הוא ללא ספק היום הכי גרוע בשבוע הנוצרי. מאכילת פרי עץ-הדעת, דרך המבול, בלילת השפות במגדל בבל, ועד לצליבה עצמה – לפי האמונה הנוצרית כל הדברים הרעים קרו ביום שישי. קאתולים נוהגים שלא לאכול בשר בימי שישי לאות אבל, ויש כאלו שלא אוכלים בימי שישי בכלל. למה הנוצרים לא מחבבים את היום הזה? אולי בגלל שבזמן הרומאים הוא הוקדש לוונוס, אלת האהבה והמין, ואולי בגלל שהרבה דתות חיבבו את היום הזה והנוצרים רצו להבדיל את עצמם. אולי זו סתם מקריות - הרי ישו חייב היה להיצלב באיזשהו יום, והפור נפל על יום שישי. כך או כך או כך, הנצרות סימנה את יום שישי באיקס שחור וגדול. פויה יום שישי! יום רע. ולמה שלוש-עשרה? התכונה החשובה ביותר של המספר שלוש-עשרה היא כנראה שהוא לא שתים-עשרה. שתים-עשרה הוא מספר מאד נוח לספירה, הוא מתחלק לשתיים, שלוש, ארבע, ושש. שלוש-עשרה, לעומת-זאת, ראשוני. הוא לא מתחלק כמעט בכלום. בשנה יש בין שנים-עשר לשלושה-עשר מולדי ירח. חודשים יש רק שנים עשר. למה? כי זה נוח יותר. מאותה סיבה יש שנים-עשר אינץ' ברגל ושתים-עשרה שעות בשעון, ואפילו מילה מיוחדת לשתים-עשרה - "תריסר". שלוש-עשרה שובר את התבנית הזו, ולכן הוא משמעותי להרבה תרבויות. בדרך-כלל הוא נחשב למביא מזל טוב. אצלנו, לדוגמא, חוגגים בגיל שלוש-עשרה בר-מצווה; והסינים מאמינים שהמספר שלוש-עשרה מסמל חיים והצלחה. גם בנצרות המספר שלוש-עשרה תפס חשיבות. ביום השלושה-עשר לחייו של ישו הגיעו אליו החכמים לברכו, ושלושה-עשר איש נכחו בסעודה האחרונה*. כדי להבדיל את עצמם מתרבויות אחרות שהסתובבו באזור, הנוצרים החליטו שיהודה איש-קריות, התלמיד שבגד בישו, היה התלמיד השלושה-עשר, והפכו את המספר הזה למספר מאיים – ואף מכנים אותו "תריסר של מכשפות". כה מאיים, שלפחד מהמספר שלוש-עשרה יש שם מיוחד ומפחיד בפני עצמו: "טריסקאידקאפוביה". מקור: http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=135054&sid=16

למעלה