שלום

דפני1234

New member
שלום

אני בת 13 וחצי. רציתי לשאול אותכם אם לדעתכם כדי לי להתחיל ללמוד מאגיה. אני מוכנה להשקיע הרבה. אני לא רוצה תוצאות ממשיות. אני פשוט לפעמים מרגישה את זה שורף לי מבפנים. קראתי את הדיון בנושא ולא היתה שם דעה מוחלטת. בנוסף רציתי לדעת כמה זה קשה הסתירה בין כישוף ויהדות והאם ניתן לישב אותה בתודה מראש דפני

תמיר302

New member
אני אענה לחלק האחרון

ברשותך. לפי דעתי, הסתירה בין יהדות לכישוף קשה מאוד (דו' אחת מני רבות: שמות כ"ב,17: "מכשפה לא תחיה"). כלומר, היהדות דוחה לחלוטין כל עיסוק בתחום. וזה כולל גם חיזוי מכל סוג שהוא. איך ניתן ליישב אותה? אין לי מושג.

RainBird

New member
הסתירה ביהדות מתוארת באחד ממאמרי הפורום. את רשאית לגשת לשם. אם את מרגישה צורך ללמוד מאגיה אז למדי מה שתוכלי. אבל תזכרי שאין הוגוורטס ובית הספר היחיד לכישוף זה העולם ואת. ספרים יכולים לעזור אבל המאגיה האמיתית היא זאת שבפנים. ארדן.

p o i s o n e d

New member
תגובה

הכל תלוי בך בשאלה האם ללמוד או לא. אני הרגשתי שאני רוצה ללמוד את הדבר הזה לשיפור עצמי-ידיעה על העולם בעיקר. גם לי בעיקרון הייתה בעיה של "אמונה" המשתלבת עם העניין רק מהצד השני- אני כופר(ככה כינתה אותי ידידה דתיה) ואני אתאיסט(הגדרה עצמית שלי) אבל אני יהודי גאה. השאלה הראשונה ששאלתי בפורום הייתה על הדילמה והסתירה הזו. כיום כבר יש לי תשובה לעצמי. מה שיפה במאגיה זה העניין שזה בפנים ואתה "בסך הכל" צריך להאמין בעצמך ובמה שאתה עושה. לא רוצה להאמין באף אל/אלה, לא רוצה להמיר דת אז אל תתעסק עם ויקה. ואם אתה רוצה ללמוד יותר מה אתה כיהודי אז תשב ותטעם קבלה. מקווה שאני עניתי על שאלתך.

למעלה